• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Arkadaşlar merhaba, forumdaki arkadaşlarla yaptığım istişare sonucunda k- ultra satın aldım. Çoğu reçetede bildiğiniz üzere cmd baz alınıyor. İki öğütücünün bire bir gelen click sayısı var mı ya da k ultra için reçete bilgisi kimden alabilirim?
Hayırlı olsun. Filtre demlemeler için normal çekirdeklerde 80 klikten, su tutmayan yoğun işlem görmüş çekirdeklerde ise 70 klikten başlamanızı tavsiye ederim.

Silindirin içinde çekirdek varken öğütüm ayarı yapsam değirmene bir halel gelir mi acaba? Daha önce içten yaptığımız ve dolayısıyla içinde çekirdek bulundurma ihtimalimiz daha düşük olduğu için bunu düşünmemiştim ama şimdi kafama takıldı. Şimdi "Zaten o dış mekanizma bu yüzden yapıldı " diyeceksiniz ama kendimi geçen ay bunu alarak biraz zora soktuğum için şu an kuş tüyü yastıklarda yatırıp üzerini falan örtüyorum üşümesin diye. 😀

Silindirin içinde çekirdek varken öğütüm ayarı yapsam değirmene bir halel gelir mi acaba? Daha önce içten yaptığımız ve dolayısıyla içinde çekirdek bulundurma ihtimalimiz daha düşük olduğu için bunu düşünmemiştim ama şimdi kafama takıldı. Şimdi "Zaten o dış mekanizma bu yüzden yapıldı " diyeceksiniz ama kendimi geçen ay bunu alarak biraz zora soktuğum için şu an kuş tüyü yastıklarda yatırıp üzerini falan örtüyorum üşümesin diye. 😀
Genişletecekseniz sorun olmaz ancak daraltacak iseniz arada çekirdek sıkışma ihtimali olur degirmeni çevirmekte sorun yasayabilirsiniz.ancak kalıcı hasar olmaz diye düşünüyorum.

Ben silindirin içinde kahve varken -genişletmek dışında- ayar yapmıyorum. Eğer silindir içinde kahve varken inceltmeye karar verirseniz, önce kalın ayarlara gidip kahveleri başka bir kaba alıp o şekilde ayar yapmakta fayda var. Silindirin içini olduğu gibi boşalttığınızda bile bazen 1-2 küçük çekirdek dişlilere sıkışabilir.

Demscoffee den geçtiğimiz aralık ayında aldığım 1zpresso X-Pro S i satıyorum arkadaşlar, toplamda 300 gr kadar kahve öğüttüğüm. Espresso makinesi için aldım fakat, makineyi iade ettiğim için ürün boşa çıktı, comandante c40 kullanıyorum, tat profilleri aynı, ben ayırt edemiyorum, x-pro daha hızlı öğütüyor ve daha sessiz. Düşünen arkadaşa yardımcı olurum.

@enkoppkaffe buradaki puanlama 5 üzerinden ise aktif olarak kullandığım E-Pro için hızının gerçekten de ortalama kaldığını söyleyebilirim. C2 ile yaklaşık aynı boyutları daha hızlı öğütüyorum. UX den kastı sanırım kullanıcı deneyiminden bahsediyor bu konuda da üstten ayar mekanizması kesinlikle çok büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor diğer değirmenlerde olduğu gibi. Dağılım olarak çok detaylı bir mikroskop incelemesi yapmadım ama boyutlarda gözle bakıldığında homojen bir görüntü veriyor.

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama (146 sayfa var bu konuda:D) şu sayfada şöyle bir karşılaştırma tablosu verilmiş. Bahsi geçen değirmenleri deneyimleyen arkadaşlar nasıl yorumlar acaba bu tabloyu? Doğruluk payı nedir sizce?

Ekli dosyayı görüntüle 31312
Jmax in espresso değerlendirmesinin 4 olup K serisinin 5 olmasıyla bariz yanıltıcı bir tablo. Jmax burr geometrisi ile 1zpressonun K serisi dahil diğer tüm degirmenlerinden daha fazla toz üreten ve espresso odaklı degirmen.

Ben açıkcası zp6'yı çok merak ediyorum, bu araştırmalarım da o yüzden.

zp6'nın hız konusunda CMD seviyesinde olduğunu biliyorum zaten, bu sebeple hız puanlaması ok. Fakat user experience neden 3 onu anlamadım. Aynı şey K-pro için de geçerli. İkisinin de taban çapı küçük, bu sebeple denge sorunları mı var acaba, ondan dolayı mı 3 vermiş acaba?

Bir de bende q2 var. Bu tabloya göre q2'nin pour over performansı bir kaç yancısıyla birlikte zp6'nın hemen altında gözüküyor. Bu kadar minimal farkı benim damağım anlar mı? Ya da buradan q2'si olan biri bardakta fark yaratması amacıyla K serisine geçmesin sonucu çıkar mı? Yoksa performans ve tat profili farklı şeyler olduğu için K-ultra ile q2'nin 4.5'u farklı şeyler mi ifade ediyor?

ZP6’yı ben de merak ediyorum. Tablo neye göre puanlamış bakmadım. Ben K Plus’tan son derece memnunum, tam puan anladık ama; K Pro ve K Plus’ın fincana yansıması denk. UX farkı çok, neye göre? Espresso için daha hassas olan X Pro K Plus’tan neden geride? Çok da şeeey etmemek lazım sanırım her gördüğümüz tabloları. Ben elimdeki somut sonuca bakarım.

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama (146 sayfa var bu konuda:D) şu sayfada şöyle bir karşılaştırma tablosu verilmiş. Bahsi geçen değirmenleri deneyimleyen arkadaşlar nasıl yorumlar acaba bu tabloyu? Doğruluk payı nedir sizce?

Ekli dosyayı görüntüle 31312

Hızı puanlama ile değil de saniye bazlı yazmış olsa daha sağlıklı bir kıyaslama olurdu açıkçası. Sırf bu nedenle bile pek güvenmem bu tabloya şahsen. Bu gibi değerlendirmelerde dişli çapı ve saniye bazlı süre belirtilmemesi önemli bir eksiklik.

ZP6’yı ben de merak ediyorum. Tablo neye göre puanlamış bakmadım. Ben K Plus’tan son derece memnunum, tam puan anladık ama; K Pro ve K Plus’ın fincana yansıması denk. UX farkı çok, neye göre? Espresso için daha hassas olan X Pro K Plus’tan neden geride? Çok da şeeey etmemek lazım sanırım her gördüğümüz tabloları. Ben elimdeki somut sonuca bakarım.
Ortak ZP6'ya girelim 1'er ay kalır herkeste beğenirsek alırız kendimize de.

Ortak ZP6'ya girelim 1'er ay kalır herkeste beğenirsek alırız kendimize de.
Zamanında alım gücü bu kadar yüksek değilken annem halı yıkama makinesi kiralardı. Bir kiraladı iki kiraladı bir yerden sonra kendi makinesini aldı en sonunda o makineyi de bırakıp halı yıkama fabrikalarına vermeye başladı halıları 😀.

Gerçekten kahve camiasındaki bu tüketim çılgınlığına engel olmak için böyle bir hizmete ihtiyaç var. Sırf neye benzediğini merak ettiğimiz için bir sürü ürün alıp satıyoruz. Alsın bir kişi bir ürünü, 1 aylık kiralasın herkese. Alan adam parasını çıkarır deneyen adam da al-sat yaparak edeceği zararın çok daha azına deneyim satın almış olur.

Zamanında alım gücü bu kadar yüksek değilken annem halı yıkama makinesi kiralardı. Bir kiraladı iki kiraladı bir yerden sonra kendi makinesini aldı en sonunda o makineyi de bırakıp halı yıkama fabrikalarına vermeye başladı halıları 😀.

Gerçekten kahve camiasındaki bu tüketim çılgınlığına engel olmak için böyle bir hizmete ihtiyaç var. Sırf neye benzediğini merak ettiğimiz için bir sürü ürün alıp satıyoruz. Alsın bir kişi bir ürünü, 1 aylık kiralasın herkese. Alan adam parasını çıkarır deneyen adam da al-sat yaparak edeceği zararın çok daha azına deneyim satın almış olur.
https://www.kahvekirala.com (:
Uzun bir süre önce kurulmuştu. El değirmenide eklerlerse hayalleriniz gerçek olur üstad.
2024 sizin yılınız belli ki(:

Merhaba,
K-ultra kullanıcısıyım ve oldukça memnunum. Yalnız makineyi açıp temizlemedim hiç. Biraz zor geldi bana. 3-4 kg arası kahve öğütmüşümdür. Elinde bir video ya da kullanan bilgilendirme yapacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Merhaba,
K-ultra kullanıcısıyım ve oldukça memnunum. Yalnız makineyi açıp temizlemedim hiç. Biraz zor geldi bana. 3-4 kg arası kahve öğütmüşümdür. Elinde bir video ya da kullanan bilgilendirme yapacak arkadaşlara teşekkür ederim.
şey var aslında ona mı baksanız, youtube??

Merhaba,

ben kendi değirmenimi buradan bakarak çıkarıp temizledim, kendi sitesinde de modeliniz için görsel materyali de açarsanız rahatlıkla çıkar takarsınız endişe etmenize hiç gerek yok.

Merhaba,
Selamlar,
Ben de 5-6 aylık K-Ultra kullanıcısıyım. Bu linkini paylaştığım videoyu bazı yerlerde yavaş çekim seyredip çok rahat söktüm ve taktım.
İlk kez söküp takana kadar benim de gözümde büyüdü ancak bir kez yaptıktan sonra alışıyorsun.

Geri