• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

@KFAT4 @darkspace Selamlar,

Konu değirmeni aldığım süreçte kıymetli destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Hem güzel bir değirmene sahip oldum hemde DemsCoffee gibi güzel insanlardan kurulu bir firma ile tanıştım.

Çok teşekkür ederim.
Lafı mı olur hocam forumun anlamlı kılan zaten bilgileri deneyimleri paylaşmak 😊
İyi günlerde kullanın, bende uzun süredir kullanıyorum son derece memnunum. İyi ki almışım dedim.
Bende, bu kampanyalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ben de JX-Proyu 23 Mart gecesi sipariş verim 24 Mart'ta kargoya verdiler 25'inde ulaştı. Yukarıdaki benzetme çok yerinde kesinlikle tank gibi hemen bi söküp takmak istedim ayar düzeneği de 0'da kalibre değildi. Böyle pahalı bir aleti açarken ister istemez insan bir geriliyor içinden çıkan küçük yuvarlak halkalar vs kaybolacak ya da tekrar birleştirirken bir sorun çıkacak diye ama bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.Ayar mekanizmasının kalibresini de kahve masası videosundakine benzer bir yöntemle 0'a ayarlayabildim. El değirmeni olarak yıllardır sözen kullanıyordum sağolsun işimi gördü şimdiye kadar ama JX-Proda öğütürken verdiği o his gerçekten çok farklıydı. Bu değirmenden sonra artık v60 pour over yöntemlere geçişimi de hızlandıracağım incelemelerden espresso için de üzmeyeceği kanısını aldım büyük ihtimalle espresso yapmak için de kullanırım.

Emeği geçen herkese dems coffee'ye özelden ulaşarak yardımcı olan @NoDRaC hocama tekrar teşekkür ederim. Herkese keyifli demlemeler.

@atrialfibrillation Selamlar,

Espresso için üzeceğini hiç sanmam sırf espresso için ince ayar yapabilmek adına her bir sayı arasına dört click koymuşlar.Bende kullanıyorum,güle güle güzel günlerde kullanmanı dilerim

Benim K-Pro değirmen bugün geldi. Paketleme gayet güzeldi. Değirmenin kaliteli bir hissiyatı var. Ayrıca çantası çok kaliteli ve hoş bir tasarımı var. Fırça ve hava pompası da cabası. Nitelikli kahve yapma konusunda daha yeni olduğum için performansı hakkında direk yorum yapacak kadar bilgi sahibi değilim. Bu alımda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Hepimize iyi demlemeler.

Ekli dosyalar

• E9A384C6-861C-42D3-B888-0DACB463CC89.jpeg
    E9A384C6-861C-42D3-B888-0DACB463CC89.jpeg
    558 KB · Görüntüleme: 133
Benim K-Pro değirmen bugün geldi. Paketleme gayet güzeldi. Değirmenin kaliteli bir hissiyatı var. Ayrıca çantası çok kaliteli ve hoş bir tasarımı var. Fırça ve hava pompası da cabası. Nitelikli kahve yapma konusunda daha yeni olduğum için performansı hakkında direk yorum yapacak kadar bilgi sahibi değilim. Bu alımda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Hepimize iyi demlemeler.
Sonunda şöyle güzel bir fotoğraf atan biri.

Çekin çekin atın arkadaşlar k-plus'ları jx-pro ları.

Satışta sadece gri vardı sanki sizinki kahverengi mi? Daha mı güzelmiş ne :)

Ben de Q2me kavuştum bugün. 🥰

Öncelikle kampanyada emeği geçen @NoDRaC beye çok teşekkür ederim.

Paketleme konusunda Dems çok titiz davranmış hakketten, takdir ettim. Gelen kargo mesajında harioturkiye gönderiniz diye yazınca meraklanıp araştırdım, Hario Türkiye'nin da resmi distribütörüymüş sanırım Dems Coffee. Bunu da öğrendiğime sevindim, önümüzdeki filtre, ekipman vs. siparişlerimi direk kendilerinden yaparım artık.

Değirmene gelecek olursak malzeme kalitesine hayran kaldım gerçekten. Okuduğum Timemore ile 1Zpresso karşılaştırmalarında 1Zpressonun malzeme kalitesine çok övgü vardı, bayağı haklılarmış. Timemore değirmenlerini birebir incelemedim ama bir yerde dış burrün hareket etmesi sorununu görmüştüm, Q2de de direk ona baktım, en ufak bir hareket, yamukluk vs. söz konusu değil. İlk izlenimlerim bu şekilde. yarın aeropress ile deneyeceğim.

Genelde büyük abileri konuşuluyor bu konuda ama Q2yle de ilgilenen olursa yarın düzgün ışıkla fotoğraf vs. eklerim. :geek:

Evet 2 farklı burr tipi var Q2 için. 7gen olan daha mı yeni bilmiyorum ama 1Zpresso sitesinde 5gen olan için daha verimli öğütüm, 7gen olan için ise daha az eforlu öğütüm denmiş. Q2ye karar kıldığımda bu burr farkı aklımı kurcalamıştı benim de. Araştırmalarımdan sonra aralarında çok da fark olmadığına karar verdim. Şu reddit postunda verimlilik-efor farkı güzelce açıklanmış, detaylı okumak isteyenleri oraya yönlendireyim, ben de buradan öğrendim: "Reddit Link"

Özetle;
5gen olan 7gene göre daha hızlı bir öğütüm sağlıyor ama değirmeni çevirmek biraz daha fazla güç gerektiriyor.
7gen olanı çevirmek daha kolay ama bu da 5gene göre daha yavaş bir öğütüm sergiliyor.

Ben çok da fark edeceğini düşünmüyorum iki burr arasında, sonuçta çapları aynı. Türkiye'de olan 5gen burrlü model uluslararası model, diğeri limited olarak geçiyor bu arada. Yeni-eskiden ziyade ithal edilen modelin buna göre olduğunu düşünüyorum.

Merhabalar, forumda yeniyim bir süredir değirmen bakıyorum, Jxpro ve chestun x arasında kaldım almak için kullanan arkadaşlar jxpro nun espresso (sıklıkla espresso arada filtre/mokapot kullanıyorum) ve diğer demeleme yöntemleri konusunda daha fazla bilgi paylaşırlarsa sevinirim

Selamlar @Robusta23

Şahsi fikrim kesinlikle 1ZPresso JX PRO,bende mokapot demleme yapıyorum ve gelecek planlarımın arasında espressoya geçiş olduğu için ben JX PROyu tercih ettim

Merhaba,

Siparişini verdiğim 1ZPresso JX PRO değirmenim dün geldi. Henüz deneyemedim. Değirmenle ilgili bazı videoları daha önce seyrettim. Ama yeniden biraz daha dikkatle inceleyerek seyredeceğim. Elimde bayat kahve var onunla denmeler yaparım. Türk kahvesi ve Aeropress için (kaç clickte çekilmesi uygun olur vb. ) önerileri olan varsa seve seve önerileri dinlemek isterim.
Değirmenin kampanyasını düzenleyen ve ayrıca benim için çaba sarf eden @NoDRaC arkadaşa, önerileri ile yardımcı olan @VuralUfuk ve @veto arkadaşlara teşekkür ederim.

Sağlıcakla

Ekli dosyalar

• 20210327_1623092.jpg
    20210327_1623092.jpg
    137.5 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme:
@mnazmi Selamlar,

Nezaketin için bende teşekkür ederim.Forumumuz birbirine destek olan insanlar ve paylaşılmayan bilginin bir kıymeti olmadığını bilen insanlarla dolu.Nacizane bilgi ve tavsiyelerimi paylaştım,güle güle sağlıklı günlerde ve her daim güzel fincanlar ile içmeni dilerim.

Aeropress hakkında bir fikrim yok fakat türk kahvesi için 0.6 - 0.8 aralığını kullanabilirsin.Yani sıfır noltanı tespit ettikten sonra 6 - 8 numara ikerleyebilirsin.Sıfır noktasının tespiti hususunda yardıma ihtiyacın olur ise özelden yazabilirsin.

Edit: ben değirmeni almadan önce @kahvetrip Onur'un kıymetli yorumları ile hazırlamış olduğu videonun linkinide aşağıda paylaşıyorum.

Geri