• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Benim 1Zpresso JX değirmenimde 2. gün elime ulaştı paketleme çok iyiydi, değirmen ise mükemmel diyebilirim. Espresso için Eureka Mignon Specialita kullanıyorum çok memnunum, JX modelini pour over demlemeler için aldım iyi ki bu modeli seçmişim. Değirmen ağır (700gr) ele çok iyi oturuyor ve kaliteyi hissettiriyor klik ayarlaması, yanındaki fırçası ile temizlemesi çok kolay, öğütüm konusunda Porlex’ten buna geçince aradaki farkı demlenen kahvedeki tat değişimini çok net hissettim. Bir kaç fotoğraf ekliyorum. Olumsuz tarafı sadece statiklenme biraz fazla oluyor gibi geldi bana başka da bir olumsuz taraf görmüyorum.
2 defa V60 ile demleme yaptım biri 72 klik diğeri 75 klik ile Kronotrop'un Kolombiya La Rivera Lakto Fermentesini kullandım 14 gr kahve, 94C Buzdağı su, Cafec TH1 filtre, 2:10 sn ile çok temiz kahveler aldım 75 klik daha yumuşak içimli oldu. Bir kez de AeroPress ile 64 klikte denedim bu da çok iyiydi. Pour Over için fazlasına hiç gerek yok kesinlikle JX modelini tavsiye ediyorum. Buradan indirimli alışveriş yapmamıza olanak sağlayan sevgili @NoDRaC ve Dems Coffee yetkililerine bir kez daha teşekkürü borç bilirim. 🙏😃

Ekli dosyalar

• IMG_0761.jpg
    IMG_0761.jpg
    119.2 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_0763.jpg
    IMG_0763.jpg
    154.6 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_0755.jpg
    IMG_0755.jpg
    199.6 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_0758.jpg
    IMG_0758.jpg
    150.2 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_0764.jpg
    IMG_0764.jpg
    138.4 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_0762.jpg
    IMG_0762.jpg
    140 KB · Görüntüleme: 81
Merhaba,

@VuralUfuk ilginiz için yeniden teşekkür ederim. Değirmeni almadan önce @kahvetrip in bu videosunu izlemiştim. Sıfır noktasını bulmakta sorunum olacağını sanmıyorum. Sadece bu değirmeni kullanıp da Türk kahvesi ve Aeropress yapanların kullandıkları click seviyelerini merak etmiştim. Türk kahvesi önerini deneyeceğim

sağlıcakla

Selamlar @Robusta23

Şahsi fikrim kesinlikle 1ZPresso JX PRO,bende mokapot demleme yapıyorum ve gelecek planlarımın arasında espressoya geçiş olduğu için ben JX PROyu tercih ettim
Cevap için teşekkürler kurlar birwz sakinler indirimler başlar alırım dediğim hafta kurun fırlaması artık ufak rakamları bile önemli yapıyor, bakalım jx pro için indirim takip edeceğim

K-Pro kullanan arkadaşlar v60 için hangi klik aralığını kullanıyorsunuz? Aslında K serisi için ayrı bir başlık açıp orda toplansak yardımlaşarak çok daha fazla bilgi sahibi olabiliriz. Bu değirmen için kullanıcı az ve bilgide yok denecek kadar az.
K-Pro konusu mevcut. Ordan devam edilirse dediğiniz gibi daha iyi olur.

K-Pro konusu mevcut. Ordan devam edilirse dediğiniz gibi daha iyi olur.

O konuyu gördüm inceledim ama konuyu açan arkadaş bilgi almak için açmış. Değirmeni almamış sanırım. Elinde K serisi bir değirmen olan arkadaş konu acarsa sürekli ilk mesajın güncellenmesi, yeni bilgiler eklemesi, konuyu güncel tutması adına güzel olur. Ben açmayı düşündüm ama değirmeni yeni edindim ve bu işlerde çok çok yeniyim. Konu sahibi olarak daha bilgi sahibi birinin açmasını isterim. Konu sahibi olduğundan en çok soru ona sorulcak en azından bilgi ve öneri verecek kadar tecrübesi olması lazım diye düşünüyorum.

Konu sahibi olduğundan en çok soru ona sorulcak en azından bilgi ve öneri verecek kadar tecrübesi olması lazım diye düşünüyorum.
Forumda ben öyle bir şeye hiç rastlamadım. Çok konu konuyu açandan bağımsız ilerledi, çok konu sadece forumda konusu olsun diye alakasız kişiler tarafından açıldı. Açabilirsiniz konuyu. Zaten kaç kişi K-Pro'yu uzun zamandır kullanıyor ki...

Selamlar @29klik

Konu değirmen hakkında @teyyaredenkahve Levent abinin kıymetli yorumları ile kahvemasası youtube adresinde paylaşmış olduğu aşağıdaki videoyu yorumladığı video yu gördün mü bilmiyorum ama referans olabilir diye düşünüyorum.

Offf fotoğraflar arasında dalıp gitmişim bende çok istiyordum bu kampanyadan yararlanmak maalesef diğer ödemelerden değirmene sıra gelmedi.
Fotoğraflarda çok iyi kaliteli duruyor çekip çekip atın arkadaşlar bakayım bende :)
Şimdiden herkese afiyet olsun.

Benim de k-plus ım dün geldi. Hissiyat olarak bile fiyatını hak ettiğini düşündürdü. 3 farklı ayarda pour over için çekirdek öğüttüm, oldukça homojen göründü ve güzel fincanlar çıkardım. Bugün de ilk kahvemi null'un workasıyla türk kahvesi olarak içmek istedim. Çok başarılıydı.

12.jpeg

K pro yerine K plus tercih etme sebeplerinden birincisi haznesiydi. Espresso hazırlarken süreci kolaylaştırır diye düşündüm. Henüz Cafelat Robot'um gelmediği için yorum yapamayacağım ama hazne cezveme muhteşem şekilde uydu ve kahveyi o şekilde koymak işi kolaylaştırmasının yanında çok zevkliydi.

13.jpeg

Diğer sebep ise çantasıydı. Hemen içindeki destekleri çıkarıp nasıl bir seyahat kiti hazırlayabilirim diye düşündüm. Şehir dışına çıkarken sırt çantamın su gözünde taşıdığım delter ve kaan tartı çok güzel bir şekilde çantaya sığdı. Yanına vakumlu paketlerde 5 6 günlük de kahvenin çok rahat bir şekilde sığdırılabileceğini düşünüyorum.

11.jpeg

K plus ilk kullanımlarımın ardından beni oldukça mutlu etti. Bundan sonraki deneyimlerimi de detaylarıyla buradan güncellemeyi planlıyorum. İlk boş vaktimde g50 ile kıyaslamasını yapacağım.

Bu indirimlerin bizlerle buluşmasını sağlayan Suat beye ve Dems coffee'ye teşekkür ederim.

Benim de k-plus ım dün geldi. Hissiyat olarak bile fiyatını hak ettiğini düşündürdü. 3 farklı ayarda pour over için çekirdek öğüttüm, oldukça homojen göründü ve güzel fincanlar çıkardım. Bugün de ilk kahvemi null'un workasıyla türk kahvesi olarak içmek istedim. Çok başarılıydı.

Ekli dosyayı görüntüle 10436

K pro yerine K plus tercih etme sebeplerinden birincisi haznesiydi. Espresso hazırlarken süreci kolaylaştırır diye düşündüm. Henüz Cafelat Robot'um gelmediği için yorum yapamayacağım ama hazne cezveme muhteşem şekilde uydu ve kahveyi o şekilde koymak işi kolaylaştırmasının yanında çok zevkliydi.

Ekli dosyayı görüntüle 10437

Diğer sebep ise çantasıydı. Hemen içindeki destekleri çıkarıp nasıl bir seyahat kiti hazırlayabilirim diye düşündüm. Şehir dışına çıkarken sırt çantamın su gözünde taşıdığım delter ve kaan tartı çok güzel bir şekilde çantaya sığdı. Yanına vakumlu paketlerde 5 6 günlük de kahvenin çok rahat bir şekilde sığdırılabileceğini düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 10435

K plus ilk kullanımlarımın ardından beni oldukça mutlu etti. Bundan sonraki deneyimlerimi de detaylarıyla buradan güncellemeyi planlıyorum. İlk boş vaktimde g50 ile kıyaslamasını yapacağım.

Bu indirimlerin bizlerle buluşmasını sağlayan Suat beye ve Dems coffee'ye teşekkür ederim.
Turk kahvesi ve pour over icin kacar klik kullandiniz?

Firma iletti Q2 ve JX de stok mevcut arkadaşlar bu akşam 24:00 e kadar satın alabilirsiniz.

1Zpresso K-Plus veya Pro düşündüğümden şimdilik bekleme kararı aldım. Yada Timemore Chestnut X alıp yoluma devam edeceğim. Bu konu ile ilgili yardımcı olmaya çalışan tüm kahve kulübü üyesi arkadaşlara teşekkürler

​

1Zpresso K-Plus veya Pro düşündüğümden şimdilik bekleme kararı aldım. Yada Timemore Chestnut X alıp yoluma devam edeceğim. Bu konu ile ilgili yardımcı olmaya çalışan tüm kahve kulübü üyesi arkadaşlara teşekkürler

​

Bende aynı durumdayım ara modeller yerine 1 kere almak arkaya bakmamak istiyorum, chestnut x in hiç adı geçmiyor, klik adım sayısı fena gözükmüyor hassas demlemeler içün verimli olabilir ve ayar mekanizması çok kolay görünüyor

Bende aynı durumdayım ara modeller yerine 1 kere almak arkaya bakmamak istiyorum, chestnut x in hiç adı geçmiyor, klik adım sayısı fena gözükmüyor hassas demlemeler içün verimli olabilir ve ayar mekanizması çok kolay görünüyor

chestnut x çok güzel bir değirmen ama ergonomisi sıkıntılı. 170-180 gr bir sapı var bundan dolayı değirmen ağırlaşıyor. Yüzeyi kaygan olduğu içinde zorlandığınızda elinizden kayıyor. Birde çevirme ekseni merkezden yukarıda diğer comandante ve 1zpresso da kollarda kıvrım var.

chestnut x çok güzel bir değirmen ama ergonomisi sıkıntılı. 170-180 gr bir sapı var bundan dolayı değirmen ağırlaşıyor. Yüzeyi kaygan olduğu içinde zorlandığınızda elinizden kayıyor. Birde çevirme ekseni merkezden yukarıda diğer comandante ve 1zpresso da kollarda kıvrım var.
Evet videoları izlemiştim biraz büyük gibiydi, o zaman geriye mikron hassasiyeti ile jxpro ve k plus arasında düşünmek kalıyor

Geri