• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Selamlar,

Bende açıkçası Molent G50 ile 1zpresso JX Pro arasında kalmıştım.Forumumuzdan bir arkadaşımız eğer pour over demlemeye de kayacaksanız Molent G50 ama espresso ya devam edecekseniz JX Pro dedi.

Fakat commandante ile 1ZPresso nun bir modeli karşılaştırılacak ise K-Pro daha sağlıklı bir karşılaştırma olacaktır sanırım,JX Pro Commandante'den segment olarak bir tık aşağı kalıyor sanırım.

Benim okuduklar izlediklerimden edindiğim bunlar

Selamlar,

Bende açıkçası Molent G50 ile 1zpresso JX Pro arasında kalmıştım.Forumumuzdan bir arkadaşımız eğer pour over demlemeye de kayacaksanız Molent G50 ama espresso ya devam edecekseniz JX Pro dedi.

Fakat commandante ile 1ZPresso nun bir modeli karşılaştırılacak ise K-Pro daha sağlıklı bir karşılaştırma olacaktır sanırım,JX Pro Commandante'den segment olarak bir tık aşağı kalıyor sanırım.

Benim okuduklar izlediklerimden edindiğim bunlar

Jx pro pour over için de iyidir, gözlemlerime göre Molent'den daha homojen öğütüm sağlıyor pour overda. Çünkü jx pro'daki burr mile sabitlenmiş, daha az toz üretir bu yüzden. AMA ayar sıklığı çok fazla olduğundan sürekli espresso pour over aralığında gitmek uğraştırıcı olacaktır. Bence jx pro molent'den daha üst seviye bir değirmen her alanda. Gözlemlerime göre görüşüm böyledir.

cmd ile süre yaklaşık iki katı kadar uzuyor. fiyatı da iki katı tam olarak :D ayar mekanizması da daha net jx pronun. ben memnunum cmdden geçtiğime.

ama el değirmenini iyi düşünerek almak lazım. elektrikli değirmenin kolaylığını tattıktan sonra el değirmeni zaman israfı gibi gelebilir. bu değirmenler pek ucuz değil. şu an giris seviyesi espresso değirmenleri 3 4 bin lira. cmd red clix de sanırım 2700 lira. ben biraz daha verip elektrikli alırdım tek değirmenle espresso yapacaksam.
el değirmeni elektriklinin yanında güzel gelebiliyor. ayar bozmadan farklı çekirdek deniyorsunuz. elektriklide olduğu gibi çekirdek ziyan olmuyor ayar geçişlerinde.
Hocam tesekkur ederim bende comandante var.Espressoda gunde 1-2 shot alacagim
İcin el
Degirmeni sorun olmaz eger jx alirsam.Mekanige ilgim oldugun dan dolayi jx alacagim sanirim.Sizin ayar mekanizmasi sorunu duzeldi mi?

Hocam tesekkur ederim bende comandante var.Espressoda gunde 1-2 shot alacagim
İcin el
Degirmeni sorun olmaz eger jx alirsam.Mekanige ilgim oldugun dan dolayi jx alacagim sanirim.Sizin ayar mekanizmasi sorunu duzeldi mi?
bi sorun gibi görmeyip iletişime geçmedim, açıp tekrar topladım şimdilik bir şey yok ama yine gevşeyebilir mili sabitleyen somun.
ben cmdnin espressodaki öğütüm süresinin uzunluğundan rahatsız oldum.

Merhabalar, garip bir soru olabilir ama bir türlü işin içinden çıkamadım, büyük ihtimalle burada bilgisi olanlar vardır.
comandante'de her bir clickte 30 micronluk öğütüm sağladığı bilgisi var internette (red click ile 15 micron).
1zpresso'nun sitesinde de JX ve JE modelleri için 25 micronluk öğütüm sağladığı yazıyor :

1zpresso sitesi

bu bilgiler ışığında genelde forumda yer alan v60 reçetelerinde cmd için genelde 20-22 clicklik ayarlar önerilmekte (genelde toplam micron sayısının 400-800 arasında olması gerektiği ifade edilmiş), bunun 1zpresso JX/JE modelleri için karşılığı micronların orantısına göre 24-26 click olmalı ki, JX için önerilen click sayısı 66-90 arası, JE için ise 96-120 arası.

ben mi yanlış bakıyorum, yoksa farklı bir durum mu var?

Herkese merhabalar, ilk kez bir el değirmeni almayı düşünüyorum. Son 1 haftadır araştırma yapıyorum ve bu threadi sonuna kadar okudum. Dolayısıyla kafalar iyice karışmış vaziyette 😅. Şuan için sadece V60 kahve yapıyorum ve buna ek olarak bir kaç aya espresso da dahil etmeyi düşünüyorum fakat ikisini dengeli bir şekilde götürmeyi hedefliyorum ve alacağım değirmeni uzun seneler boyunca kullanmayı düşünüyorum. Bu durumda 1Zpresso JX-Pro mu K-Pro mu yoksa K-Plus beklemeli mi ? Değerli düşünceleriniz nelerdir acaba ?

Herkese merhabalar, ilk kez bir el değirmeni almayı düşünüyorum. Son 1 haftadır araştırma yapıyorum ve bu threadi sonuna kadar okudum. Dolayısıyla kafalar iyice karışmış vaziyette 😅. Şuan için sadece V60 kahve yapıyorum ve buna ek olarak bir kaç aya espresso da dahil etmeyi düşünüyorum fakat ikisini dengeli bir şekilde götürmeyi hedefliyorum ve alacağım değirmeni uzun seneler boyunca kullanmayı düşünüyorum. Bu durumda 1Zpresso JX-Pro mu K-Pro mu yoksa K-Plus beklemeli mi ? Değerli düşünceleriniz nelerdir acaba ?
Bu tarz değirmenler 10 sene rahat götürür ev kullanıcısını. Jx pro espresso öğütüm için çok güzel bir tercih ama siz hem espressoya hem de v60a ağırlık vermek istediğiniz için yerinizde olsam almazdım. Espresso öğütümünde hassas ve güzel olsa da v60 öğütümlerinde daha çok toz ürettiği söyleniyor.

Dengeli bir tercih olarak k plus ya da k pro güzel olur. Ben k pro kullanıyorum ve çok memnunum. Hem espresso yaparken hem v60 demlerken yeterince memnun ediyor. K plus ile pronun ufak tefek farkları var. Plusın öğütülmüş kahve haznesi mıknatıslı yapıda ve ayrıca içinden portofiltera dökmeyi kolaylaştıran bir ekipman çıkıyor. Bunların dışında bir farkları yok sanırım.
Ama estetik açıdan k pro daha güzel görünüyor diyebilirim.

Bütçe sıkıntın yoksa kpro al geç ikinci kez bile düşünmezdim ben olsam.

Bence de Jx pro'yu ele söylediğin demleme yöntemlerine göre. K pro ve K plus farkını söylemişler zaten. İkisi de tüm demlemelere yönelik bir el değirmeni, üzeceğini sanmıyorum.

K plus'ı estetik açıdan daha şık buluyorum ben de. Sanırım önümüzdeki indirim kampanyasında K plus da dahil olacakmış

Selamlar,

Değirmeninizi her kullanımdan sonra fırça ile burr'de kalan parçaları temizliyor musunuz yoksa şöyle bir üflemek yetiyor mu?

Selamlar,

Değirmeninizi her kullanımdan sonra fırça ile burr'de kalan parçaları temizliyor musunuz yoksa şöyle bir üflemek yetiyor mu?
İkisini birden yapıyorum. Öğütüm sonrası fırçayla o yapışan parçaları temizledikten sonra kavanozun girdiği dişleri her fırçada hafifçe üflüyorum. Derin temizlik haftada bir yapıyorum ama 1Zpresso ayda bir yeterli diyor, biraz daha tercihe kalıyor.

Selamlar @darkspace

Bilgi için teşekkür ederim,ilk kez dün bir öğütüm yaptım.Bu akşam ki öğütümün ardından tozları fırça ile süpüreceğim 😄

Selamlar @darkspace

Bilgi için teşekkür ederim,ilk kez dün bir öğütüm yaptım.Bu akşam ki öğütümün ardından tozları fırça ile süpüreceğim 😄
Zaten daha fazla bir şeye gerek yok, öğütüm sonrası alt tarafı fırçalamanız yeterli olur. Bir de şöyle haftada bir, iki haftada bir söküp içini de güzelce temizleyince hiç bir şey olmaz. Sadece iki ufak nokta var: sökerken yavaş söküp videosunu çekebilirsiniz parçaların hangi sırayla ve hangi yönde takılacağıyla ilgili, bir de tekrar birleştirmede ayar vidası sıfır noktasında tam 0 a denk gelmeyebilir (yanılmıyorsam JX-Pro almıştınız diye hatırlıyorum). Bu çok sorun değil, isterseniz detaylıca bunu anlatan videolarda tam olarak 0'anasıl getirileceğine de bakabilirsiniz, ya da sıfır noktasında geldiği sayıyı sıfır olarak kabul ederek de. Her türlü uzun ömürlü ve güzel fincanlar çıkaracaktır, güle güle kullanın 😊

@darkspace Selamlar,

Çok teşekkür ederim,0 noktası ile ilgili ayarın kaydığını biliyorum fakat çok büyük sorun değil bence.Detaylı paylaşımın için çok çok teşekkür ederim

"fiyat bilgisi dmden gönderilmiştir efendim." buraya da gelmiş sanırım.

Geri