• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

youtube'da incelemem de var. izlemediyseniz bir fikir verebilir. ne kadar farklı görüş ve bilgi, o kadar iyi :)
Az önce izledim videonuzu. Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık. Kararımı kesinleştirme adına etkili oldu diyebilirim. Fakat merak ettiğim küçük bir şey var. K-Pro, K-Plus ile karşılaştırıldığında 1-2 eklenen aparat haricinde öğütme bakımından bir farkı var mı ?

Acaba vergi ne çıkar alsak. Gümrükte sorun yaşanır mı. Bende almayı düşünüyorum
pakete fatura ekletir, kredi kartından çekilen tutarla uyumlu yaparsanız sorun yaşasanızda çözmeniz nispeten kolay oluyor. faturayı beyan edip fazla kesilen vergiyi geri alıyorsunuz. veya işlemlerinizi hızlı halledebilirseniz vergilendirmeyi düzelttirip öyle teslim alırsınız.
düşük tutar yazdırıp vergi kaçırabilirsiniz, tamamen şansınıza kalmış. fark edilince googledan ürünü aratıp buldukları en yüksek fiyat üzerinden vergilendiriyorlar. yani 2000TL görürlerse fiyat olarak %20+gümrüğe sunma ücreti olarak 420 lira gibi bir vergi çıkar. zaten faturayı ekletseniz de aliexpress fiyatı 1700TL, 350 360 lira vergi çıkar.

hatalı vergilendirmede o aradaki 50 100 lira fark için yapacağınız işlemler, harcayacağınız benzin daha pahalı oluyor genelde :) ama astronomik bir vergi çıkarmıyorlar genelde.

Bu sabah K-Pro ile espresso için iki öğütüm gerçekleştirdim. Çekirdek buzluktan çıkmış 19 gr Kawa - Shantawene. İlk öğütümüm 33 klik ayarında idi, öğütüm 38 saniye sürdü. Espresso makinesinden çıktı olarak 32 saniyede 45 out aldım. Daha sonra bir tık daha inceye giderek 32 klikte yine 19 gr kahveyi 38 saniye de öğüttüm. Espresso çıktı süresi 4 saniye kadar uzadı, 36 saniyede 45 gr çıktı aldım.

@etozlu hocam ozaman macera aramaya gerek yok. Aslında indirim güzel ama. Gümrük dediğiniz gibi ise yurtiçi fiyatına gelecek neredeyse. Belki satıcı ile düşük bedel gösterilir ama şans faktörü önemli. Neyse bakalım kampanya takip etmek en iyisi sanırım. Teşekkürler

Biraz inceleme okurken The Coffee Chronicler'in K-Plus için yazmış olduğu değerlendirmede Jx- Pro'nun K-Plus'a göre espressoda daha hassas ayara izin verdiği ve az da olsa aroma profilinin daha iyi olduğunu yazmış.
İki değirmeni de denemiş birisi olduğunu sanmıyorum ama varsa bu konuda bilgi verebilirse sevinirim.

The Jx Pro comes in at a lower price point, and with that one, you also get a more precise adjustment and slightly better flavor profile for espresso.

@etozlu hocam ozaman macera aramaya gerek yok. Aslında indirim güzel ama. Gümrük dediğiniz gibi ise yurtiçi fiyatına gelecek neredeyse. Belki satıcı ile düşük bedel gösterilir ama şans faktörü önemli. Neyse bakalım kampanya takip etmek en iyisi sanırım. Teşekkürler
Kuzey koreden bir tık hallice bir ülke olduğumuz için memlekete yurtdışından ürün getirmenin binbir yolunu arıyoruz şimdi arkadaşın dedikleri aklıma geldi tr fiyatı ile 600 kusur lira olan fark için değer mi.
Daha da problem çıkar mı gümrükte bilemiyorum.
Tabi bu yurtdışı alışveriş yapamama meselesi de disbiritorlerin tekelinde kendi işlerine yarıyor.
Ne diyelim kısmet

Bu sabah K-Pro ile espresso için iki öğütüm gerçekleştirdim. Çekirdek buzluktan çıkmış 19 gr Kawa - Shantawene. İlk öğütümüm 33 klik ayarında idi, öğütüm 38 saniye sürdü. Espresso makinesinden çıktı olarak 32 saniyede 45 out aldım. Daha sonra bir tık daha inceye giderek 32 klikte yine 19 gr kahveyi 38 saniye de öğüttüm. Espresso çıktı süresi 4 saniye kadar uzadı, 36 saniyede 45 gr çıktı aldım.
Az önce yine aynı kahveyi 19 gr öğüttüm, klik sayısını 1 tık indirdim, 31 klik ile öğütüm yine 38 saniye sürdü. Espresso akışı ise 2 saniye kadar uzadı, 19 in 45 out, 38 saniye.

Bu ay Demscoffe 1Zpresso indirimi hakkında herhangi bir haber var mı?

İyi bir kampanya olması umuduyla konuyu takipteyim.

k-pro'da 2.8 klikte 18 gr espresso(coffee department cuzcachapa) denedim az önze 45 sn sürdü.

Son düzenleme:
Bekleyenler için haftaya yeni ürünler geliyor. Kulübe özel bir kampanya olacak.

Jx ile jxpronun kesicileri aynıymış. @mrkaraburc siz jxproya gecmek istiyordunuz.Pour over icin benzer ogutumden bahsedilmiş ama jx pro daha mı iyidir pour over da araştirdiniz mi?

Merhaba, evet daha önce öyle bir söylemim oldu ama fikrim değişti. Yani şuan pour over için alsam yine Jx tercih ederdim.

Jx ve Jx Pro'nun kesicileri aynı ama Pro da kesici mile sabitlenmiştir, sabit olduğu için daha az toz üretmesi lazım teoride. Ama o kadar takılacak bir mesele değil, Jx pour overda en hızlı el değirmenidir o yüzden ikisi arasından Jx tercih ederdim.

Merhaba, evet daha önce öyle bir söylemim oldu ama fikrim değişti. Yani şuan pour over için alsam yine Jx tercih ederdim.

Jx ve Jx Pro'nun kesicileri aynı ama Pro da kesici mile sabitlenmiştir, sabit olduğu için daha az toz üretmesi lazım teoride. Ama o kadar takılacak bir mesele değil, Jx pour overda en hızlı el değirmenidir o yüzden ikisi arasından Jx tercih ederdim.
Jx'te mile sabitlenmemiş olduğu için kesicinin öğütüm sırasında oynama yapabileceğini mi kastediyorsunuz? Ben böyle bir ihtimalin olabileceğini pek düşünmüyorum.

Jx'te mile sabitlenmemiş olduğu için kesicinin öğütüm sırasında oynama yapabileceğini mi kastediyorsunuz? Ben böyle bir ihtimalin olabileceğini pek düşünmüyorum.

Bana da 1zpresso firması bu bilgiyi vermişti mailden, aynen aktardım. Böyle diyorlarsa ufak da olsa oynama olabilir belki.

Bilgim dahilinde sorunuzu yanıtlamak isterim, yanlışım varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltecektir. Genel olarak burr ve mil konusunda iki tasarım var: serbest burr (floating burr) ve sabit burr (fixed-point burr). Serbest burr yapısını Timemore, Comandante, Molent, 1Zpresso'nun Jx ve Q2 gibi modellerinde, burr ve mili ayırabildiğiniz değirmenlerde görebilirsiniz. Bu tasarımda burr serbesttir ve yük altındayken merkezlenir, fakat değirmen boşken, merkezleme hatası olmadığını varsayarak, burr hafifçe yalpalıyormuş gibi görünebilir. Sabit burr tasarımında ise Jx-Pro ve K-Pro/K-Plus gibi modellerde görebilirsiniz, burr ve mil bütünleşiktir. Bu tasarımda değirmen boşken de doluyken de burr milin hizasında durur, fakat mile artan yükten ötürü mil daha dayanıklı olması için daha kalın yapılır. Her ne kadar en önemlisi kesicinin geometrisi, dişlerin boyutu ve keskinliği, burr boyutu olsa da bazı kullanıcılar serbest burr tasarımının homojenliği negatif etkilediğini düşünür. Fakat iki türlü de mil doğru şekilde desteklendiğinde ve sabit bir eksende hareket ettiği sürece iki tasarımın da günlük kullanımda olumsuz bir sonuç vereceğini düşünmüyorum.

Bilgim dahilinde sorunuzu yanıtlamak isterim, yanlışım varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltecektir. Genel olarak burr ve mil konusunda iki tasarım var: serbest burr (floating burr) ve sabit burr (fixed-point burr). Serbest burr yapısını Timemore, Comandante, Molent, 1Zpresso'nun Jx ve Q2 gibi modellerinde, burr ve mili ayırabildiğiniz değirmenlerde görebilirsiniz. Bu tasarımda burr serbesttir ve yük altındayken merkezlenir, fakat değirmen boşken, merkezleme hatası olmadığını varsayarak, burr hafifçe yalpalıyormuş gibi görünebilir. Sabit burr tasarımında ise Jx-Pro ve K-Pro/K-Plus gibi modellerde görebilirsiniz, burr ve mil bütünleşiktir. Bu tasarımda değirmen boşken de doluyken de burr milin hizasında durur, fakat mile artan yükten ötürü mil daha dayanıklı olması için daha kalın yapılır. Her ne kadar en önemlisi kesicinin geometrisi, dişlerin boyutu ve keskinliği, burr boyutu olsa da bazı kullanıcılar serbest burr tasarımının homojenliği negatif etkilediğini düşünür. Fakat iki türlü de mil doğru şekilde desteklendiğinde ve sabit bir eksende hareket ettiği sürece iki tasarımın da günlük kullanımda olumsuz bir sonuç vereceğini düşünmüyorum.
Bu serbest ve sabit tasarımı bilmiyordum.Siz nerden okudunuz acaba? Bana mantıklı geldi teşekkürler

Geri