• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Değişiklik neden dezavantaja dönüşüyor?

Bahsettiğiniz Coffee Chronicler olayının linki var mı ben de merak ettim şimdi :)
O kadar çok klik aralığı var ki, her gün pour over - espresso arası git gel yapmak belli zaman sonra can sıkabilir diye düşündüm. Çünkü baya bir ileri gitmeniz gerekiyor. Bir de temizlikten sonra bazen hep 0 noktasına gelmiyor. Bazen şaşıyor ya da ben tam tutturamıyorum. O zaman referans için kafa karışıklığı olabiliyor. Benim açımdan dezavantaj öyle söyliyim.

O kadar çok klik aralığı var ki, her gün pour over - espresso arası git gel yapmak belli zaman sonra can sıkabilir diye düşündüm. Çünkü baya bir ileri gitmeniz gerekiyor. Bir de temizlikten sonra bazen hep 0 noktasına gelmiyor. Bazen şaşıyor ya da ben tam tutturamıyorum. O zaman referans için kafa karışıklığı olabiliyor. Benim açımdan dezavantaj öyle söyliyim.
K pro mükemmel bu konuda. Türk kahvesinden cold brewa geçiş sadece 2 saniye 😂

@KFAT4 değirmenin ardından hedefim manuel bir espresso makinası bu nedeble makinaya geçiş yaptığımda ihtiyacımı karşılamasını istiyorum.Her daim insanların bir yatırım yapacak yada bir ürün alacak ise ihtiyacını tespit etmesi be bu yönde adım atması gerektiğine inanırım ve sanırım bu nedenlede JX Pro çok yalnış bir tespit olmayacaktır,bu tespitlerde sizlerin payı için tekrar tekrar teşekkür ederim 😊

@KFAT4 değirmenin ardından hedefim manuel bir espresso makinası bu nedeble makinaya geçiş yaptığımda ihtiyacımı karşılamasını istiyorum.Her daim insanların bir yatırım yapacak yada bir ürün alacak ise ihtiyacını tespit etmesi be bu yönde adım atması gerektiğine inanırım ve sanırım bu nedenlede JX Pro çok yalnış bir tespit olmayacaktır,bu tespitlerde sizlerin payı için tekrar tekrar teşekkür ederim 😊
Espresso makinesi düşüncen varsa hiç kafanı karıştırmana gerek yok hocam adres belli jx pro 😂 Espresso için o kadar çok ayara sahip oluyorsun ki her klik arasında deneyip test etmek artık bir zevke, eğlenceye dönüşüyor 😂

O konuda saygım sonsuz 😂 Ama dediğim gibi çok fazla pour over tüketmediğim için ayda yılda bir ayar değiştirmek çok sıkıntı olmuyor
Ben de sürekli espresso yapıyor olsam jx pro yu tercih ederdim hocam. Mikron geçişi çok hassas. Benim k proyu seçme sebebim günde 4 kahve yapıyorsam yarısı espresso yarısı v60. K pro dengeli olarak ikisine de yetiyor. Ama espresso odaklı kullanım için jx pro hatta je plus en iyisi

Tavsiye ediyor musunuz K-Pro modelini? Espresso içmiyorum sadece FP, V60 ve TK için kullanmayı düşünüyorum.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ergonomi, homojenlik, hız, estetik her konuda çok sağla. Özellikle dış ayar mekanizması çok güzel, hiç uğraştırmıyor

Şu videoda iki değirmenle de olan tecrübelerini anlatıyor, hatta elindeki ilk üretim JX'i görünce keşke hala o renkte üretim yapsalar demiştim :D

Evet bu eski Jx. Yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla eski model Jx daha az toz üretiyormuş. Ayrıca bir de Js vardı, galiba şuan üretilmiyor,
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=640&t=5747652 buradaki forumda JS en az toz üreten öğütüme sahip değirmenlerden birisi, referans olarak onu alıyorlar galiba, google çeviriden anladığım kadarıyla :D

Ayrıca videoya şimdi baktım, adam Jx ile 25 gramı 25 sn de öğütüyor, bu değirmenin bu özelliğini çok seviyorum :D

@ardatheterrible selamlar,

Aşağıdaki linkten temin edebilirsin,bir kaç güne bende alacağım umarım stok bitmeden yetişirim 😊

Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ergonomi, homojenlik, hız, estetik her konuda çok sağla. Özellikle dış ayar mekanizması çok güzel, hiç uğraştırmıyor
İleride artık üst segmente geçiş zamanı geldiğinde (bütçesi de oluştuğunda tabi :D :D) K-Pro ve C40 arasında kalacağım çok belli :D. K-Pro'nun ayar mekanizması inanılmaz ötesi kolay ve pratik, burr de C40 gibi ezmekten çok kesiyor çekirdeği ama en büyük eksisi K-Pro söküp takmada çok özen isteyen bir değirmen gibi duruyor ve gözüm çok korkuyor. Sizin tecrübeleriniz nasıl oldu temizlik ve söküp takmada?
Evet bu eski Jx. Yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla eski model Jx daha az toz üretiyormuş. Ayrıca bir de Js vardı, galiba şuan üretilmiyor,
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=640&t=5747652 buradaki forumda JS en az toz üreten öğütüme sahip değirmenlerden birisi, referans olarak onu alıyorlar galiba, google çeviriden anladığım kadarıyla :D
JS, JX-Pro espresso için ne ise pour over için de odur o derece kullananlar memnun, hatta ilk partide eğer gelseydi büyük ihtimalle JS, JX, G50 üçgeni içinde kaybolurdum. C40 ile kıyaslanıldığı bir video var Coffee with Carl'ın.

İleride artık üst segmente geçiş zamanı geldiğinde (bütçesi de oluştuğunda tabi :D :D) K-Pro ve C40 arasında kalacağım çok belli :D. K-Pro'nun ayar mekanizması inanılmaz ötesi kolay ve pratik, burr de C40 gibi ezmekten çok kesiyor çekirdeği ama en büyük eksisi K-Pro söküp takmada çok özen isteyen bir değirmen gibi duruyor ve gözüm çok korkuyor. Sizin tecrübeleriniz nasıl oldu temizlik ve söküp takmada?

JS, JX-Pro espresso için ne ise pour over için de odur o derece kullananlar memnun, hatta ilk partide eğer gelseydi büyük ihtimalle JS, JX, G50 üçgeni içinde kaybolurdum. C40 ile kıyaslanıldığı bir video var Coffee with Carl'ın.
Sadece burr u çıkarırken bi sıkıntı yaşatıyor hocam, alttan bastırmak gerekiyor falan. Ama alıştım ona da, onun dışında da bi sıkıntısı yok temizliğin. 0 noktasını ayarlamak da diğer değirmenlere göre daha kolay

Siz bu konuda baya bilgili gibisiniz :)

Bendeki Jx toz üretimi konusunda biraz hayal kırıklığı yaşattı. Aldığımdan beri araştırıyorum, satıp jx pro alma düşüncesine girdim hatta. Sonra instagramda "ourcoffeeshelter" sayfası da Jx almış onunla iletişime geçmiştim. Bu arkadaş "Seasoning the burr" diye bir olaydan bahsediyor, 1 KG ucuz kahve al, TK ayarında öğüt, burr gerçek performansına gelir diyor, böyle bir şey var mı? Çok keskin burr çok toz üretiyormuş. Yabancı sitelerde sayfalarca yazılmış bu konuda, bizim forumda hiç konuşulmamış, merak ettim doğrusu, böyle bir şey varsa deneyeceğim.

Sadece burr u çıkarırken bi sıkıntı yaşatıyor hocam, alttan bastırmak gerekiyor falan. Ama alıştım ona da, onun dışında da bi sıkıntısı yok temizliğin. 0 noktasını ayarlamak da diğer değirmenlere göre daha kolay
Eğer çok takıntılı olanlar varsa jx pro sıkıntı olabilir 😂 0 noktasına getirmek k prodan daha zor sanırım. 2 defa tam sıfıra denk getirdim onun haricinde hep sıfırın gerisinde kalıyor. Her çekirdek için ortalama bir reçete çıkardığım için artık nereye geldiğinin çokta bir önemi yok zaten.

Eğer çok takıntılı olanlar varsa jx pro sıkıntı olabilir 😂 0 noktasına getirmek k prodan daha zor sanırım. 2 defa tam sıfıra denk getirdim onun haricinde hep sıfırın gerisinde kalıyor. Her çekirdek için ortalama bir reçete çıkardığım için artık nereye geldiğinin çokta bir önemi yok zaten.
K pro sadece ilk kullanımda, ilk temizlemede bi dumur ediyor diğerlerinden farklı diye 😄 ama ilk kullanımdan sonra çok rahat geliyor.

Evet dediğin gibi 0 noktası takıntı edilebilir jx proda 😄

Söküp takmak zor değil. Sadece bir kaç deneme yapmanız lazım el alışkanlığı için.

Normal değirmenleri söküp takmaya çekinenler de oluyor. Kolay kolay bozulmaz. Korkmamak lazım.

Kpro ile ilgili Youtube da 2 videom var. Bakabilirsiniz. Bir fikir verebilir.

Siz bu konuda baya bilgili gibisiniz :)

Bendeki Jx toz üretimi konusunda biraz hayal kırıklığı yaşattı. Aldığımdan beri araştırıyorum, satıp jx pro alma düşüncesine girdim hatta. Sonra instagramda "ourcoffeeshelter" sayfası da Jx almış onunla iletişime geçmiştim. Bu arkadaş "Seasoning the burr" diye bir olaydan bahsediyor, 1 KG ucuz kahve al, TK ayarında öğüt, burr gerçek performansına gelir diyor, böyle bir şey var mı? Çok keskin burr çok toz üretiyormuş. Yabancı sitelerde sayfalarca yazılmış bu konuda, bizim forumda hiç konuşulmamış, merak ettim doğrusu, böyle bir şey varsa deneyeceğim.
Çok bilgili olduğumu iddia edemem ama en çok araştırdığım ekipmandı sonra biraz özel ilgim oluştu, yarın öbür gün ben de bir kahve değirmeni tasarımı ve girişiminde bulunacağım diye korkuyorum :D.

Başka kullanıcıların kullanım deneyimleri üzerinden şöyle diyebilirim, genelde tıpkı araba motorlarında pistonların biraz aşındırılması (break-in, veya değirmenlerde "ourcoffeeshelter"ın dediği gibi 'seasoning the burr') süreci olduğu gibi (hatta bu yüzden bazı motorlar fabrikada bu süreçten geçirilirken bazı arabaların kullanıcı kılavuzunda belli bir kilometre kullanıma kadar belli bir deviri geçmemesi tavsiye edilir) değirmen burrlerinde de böyle bir durum var gibi duruyor. Reddit'de de r/coffee de gördüğüm kadarıyla bazı değirmenler belli bir kullanım süresinden sonra tam performansına ulaşıyormuş. Mesela bununla ilgili bir kaç gönderi var burrlerin uçlarının kendine katlanıyormuş gibi göründüğüyle alakalı (bu tamamen normalmiş bu arada, aşağıdaki linklerden siz de inceleyin çünkü içinize kurt düşürmek kesinlikle istemem). Büyük ihtimalle fabrika çıkışı burr uçları fazla keskin olduğu için biraz kullanım süresi gerekli miktarda aşıma uğrayıp en iyi performansını sunmaya başlıyor. Size tavsiye edilen 1kg ince öğütüm bu işlemi daha hızlı gerçekleştirebilir ama bence en iyisi normal kullanımızla zamanla gerekli aşınmaya ulaşması.

Söküp takmak zor değil. Sadece bir kaç deneme yapmanız lazım el alışkanlığı için.

Normal değirmenleri söküp takmaya çekinenler de oluyor. Kolay kolay bozulmaz. Korkmamak lazım.

Kpro ile ilgili Youtube da 2 videom var. Bakabilirsiniz. Bir fikir verebilir.
Levent Bey çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Videonuzu bir kaç kere izledim (özellikle değirmen ve ekipman incelemeleri bana tarif edemediğim bir huzur veriyor :D) ve biraz da o yüzden acaba ürünü aldığım zaman ya ben de bu kadar kolay yapamazsam, halkaları doğru tarafıyla takamazsam diye endişeleniyorum. K-Pro C40'a göre her yönüyle çok daha avantajlı duruyor fakat değirmenin tamamen sökülebilmesi en azından alışılana kadar dezavantaj gibi de duruyor.

Geri