• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bu kadar büyük süre farklılıklarının olması ilginç. Bir aylık K-pro kullanıcısıyım; Ethiopia Burtukanaa -açık kavrum bir kahve- 7 gram, fazla güç uygulamadan 40sn sürüyor. ("2" ayarında)

Şimdi dems ile görüştüm bu farklılığın normal olduğunu söylüyorlar. Herhangibir şekilde değişim ya da iade mümkün değilmiş…
Bu yaklaşımları üzücü olmuş, bir kez ben de iletişime geçip durumu anlatıp sonra hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum, değirmeni söküp birleştirirken bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz acaba? Üstte de paylaşılan videoyu referans almıştım söküp birleştirirken.

Bu yaklaşımları üzücü olmuş, bir kez ben de iletişime geçip durumu anlatıp sonra hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum, değirmeni söküp birleştirirken bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz acaba? Üstte de paylaşılan videoyu referans almıştım söküp birleştirirken.
Sanmıyorum, öyle bir çözüm olsa sanırım yaklaşımları daha farklı olurdu.

Sorunun sıfır noktası kalibrasyonundan olmadığına emin misiniz? Klik referansı olarak değirmenin üzerindeki rakamların söylenmesi bence yanlış anlaşılma olabileceğini gösteriyor.

Değirmenin üzerinde yazan 1,2,3... bu rakamları unutun, hiç bakmayın. Değirmeni sonuna kadar kapatın, daha inceye çevrilemeyen noktaya kadar. Şimdi kalına giderken klikleri tek tek sayın. Sizin 3-5 dakika süren öğütümleriniz bu şekilde sayınca kaç klikte oluyor? Önemli olan sayı bu, buradan karşılaştırma yaparak değirmeninizde bir sorun olup olmadığı anlaşılabilir.

Sorunun sıfır noktası kalibrasyonundan olmadığına emin misiniz? Klik referansı olarak değirmenin üzerindeki rakamların söylenmesi bence yanlış anlaşılma olabileceğini gösteriyor.

Değirmenin üzerinde yazan 1,2,3... bu rakamları unutun, hiç bakmayın. Değirmeni sonuna kadar kapatın, daha inceye çevrilemeyen noktaya kadar. Şimdi kalına giderken klikleri tek tek sayın. Sizin 3-5 dakika süren öğütümleriniz bu şekilde sayınca kaç klikte oluyor? Önemli olan sayı bu, buradan karşılaştırma yaparak değirmeninizde bir sorun olup olmadığı anlaşılabilir.
Bu iyi bir strateji. Ben 20 adımda (2 numarada) öğütmüştüm. @veto ‘nun önerdiği stratejiye göre sorun yaşadığını düşünen arkadaşlar kaç adımda öğütüyorlar?

Dediginiz sekilde sayarak soyluyoruz ki. 1 ile 2 arasi 10 click zaten. 0 noktasinida kirmizi nokta 0 in tam uzerine geldiginde daha inceye gidemeyen son nokta olarak kalibre ediyoruz. Bu sekilde ben 20 click saydigimda 2 numarasina geliyorum. Jx-proda ki gibi 0 noktasinin farkli rakam oldugu bir durum k-pro/plusta yok ki.

Kırmızı noktaya göre değirmeni ayarladığımda üst kısımdaki boşluk şu şekilde gözüküyor.
B79F1D8A-EDAF-4AC7-B4A9-221183C50D33.jpeg
Bu boşluğu tamamen yok etmek için sıfır noktasını kırmızı nokta değil saat yönünün tersine doğru 2 nokta sonrası için ayarladım zaten tamamen sıkılmış hali oraya denk geliyor. Böylelikle daha da sıkılmış oldu ki bu da öğütümün daha ince olması ve sürenin uzaması demek. Öyle de oldu 6gr montag fortalezayı 20 clickte öğütmem 5 dakika gibi bir süreye denk geldi. Tamamen sıkılmış hali de bu:
C7EBBDA6-3A49-4428-809F-CED1DC98D056.jpeg

Son düzenleme:
JxPro yu Kalibre ettikten sonra saat yonde kolu cevirdigimde her tur basina bir click sesi duyuyorum. sizde de buna benzer bir durum oldu mu ?

Arkadaşlar şöyle bir durum var. JX serilerinden emin değilim ama K serileri her değirmen için fabrikasında elle, birbirinden bağımsız olarak kalibre ediliyor. Bu yüzden de diyelim ki bir şekilde burrlere zarar verdik taş vs. ile, yedek burr alıp takamıyoruz. Mesela böyle bir durumda değirmenin fabrikasına gönderilip, yeni burr takıldıktan sonra tekrardan kalibre edilmesi gerekiyor.

Elle hizalama yapıldığı için sıfır noktalarının farklı olması olası. Benim şöyle bir düşüncem var, bunu deneyerek doğrulamaya çalışabiliriz. Burrlerin sürtünmeyi bıraktığı ilk noktadan eşit miktarda klik ileri gidilerek denenebilir. Eğer zamanlar bu şekilde birbirine yakın ise o zaman başka türlü ortak bir sıfır noktası dili oluşturabiliriz.

Arkadaşlar şöyle bir durum var. JX serilerinden emin değilim ama K serileri her değirmen için fabrikasında elle, birbirinden bağımsız olarak kalibre ediliyor. Bu yüzden de diyelim ki bir şekilde burrlere zarar verdik taş vs. ile, yedek burr alıp takamıyoruz. Mesela böyle bir durumda değirmenin fabrikasına gönderilip, yeni burr takıldıktan sonra tekrardan kalibre edilmesi gerekiyor.

Elle hizalama yapıldığı için sıfır noktalarının farklı olması olası. Benim şöyle bir düşüncem var, bunu deneyerek doğrulamaya çalışabiliriz. Burrlerin sürtünmeyi bıraktığı ilk noktadan eşit miktarda klik ileri gidilerek denenebilir. Eğer zamanlar bu şekilde birbirine yakın ise o zaman başka türlü ortak bir sıfır noktası dili oluşturabiliriz.
Çok mantıklı. Şimdi elinde k serisi olanlar bu deneyi yapabilir. İlkini ben yapıyorum. Dişli sesi kesildiği andan itibaren 10 klik sayarak 10 gr kahve öğüteceğim. Herkes buna uyarak deneyi gerçekleştirirse daha net karşılaştırmalar alabiliriz.

Değirmeni serbest çevirdiğimde hiç ses gelmeyecek noktayı sıfır kabul ettim.

daha sonra 10 klik ilerledim

10 gr çekirdek

Öğütüm 32 saniye sürdü

öğütüm şu:

297BED0E-921E-4954-ADC4-344B8F62DFEC.jpeg

Son düzenleme:
Geri