DaleCooper
Barista
Ben artık değirmeni değişim için geri gönderirken yanında da 100 gram kahve göndereceğim. Denesinler, bir güzel TK'lerini, pour overlarını, french presslerini içsinler güzel güzel öyle göndersinler istiyorum en kesin çözüm 
Istanbulda olsam direk gidip gostermek istiyordum. Sizdeki cekirdekle deneyelim bi. Konusurken bu durumun cekirdek farkindan da olabilecegini iletti. Dedim ayni marka model cekirdek fakat bu seferde kavrum farki batch farkinda var dediler acikcasi. Demediler aa tamam ozaman ayni marka model cekirdekse bu anormal ozaman yine demediler.Ben artık değirmeni değişim için geri gönderirken yanında da 100 gram kahve göndereceğim. Denesinler, bir güzel TK'lerini, pour overlarını, french presslerini içsinler güzel güzel öyle göndersinler istiyorum en kesin çözüm![]()
Ben dört farklı çekirdek denedim, çekirdekler masum, kavrum farkı, batch farkı vs hikaye açıkçası, çekirdek çekirdektir, olsun olsun 20 saniye fark etsin hadi. Dakikalarca fark olmamalı.Istanbulda olsam direk gidip gostermek istiyordum. Sizdeki cekirdekle deneyelim bi. Konusurken bu durumun cekirdek farkindan da olabilecegini iletti. Dedim ayni marka model cekirdek fakat bu seferde kavrum farki batch farkinda var dediler acikcasi. Demediler aa tamam ozaman ayni marka model cekirdekse bu anormal ozaman yine demediler.
V60 icin 70-75 araligini kullaniyorum. Oralarda bir problemim yok sure acisindan. 15 gr kullanirim 20-40 sn arasi degisiyor.Peki arkadaşlar 6 klik sonrası nasıl? Hep düşük klikleri test ettik. Bende 6-7,5 arası son derece akıcı rahat ve hızlı. Öğütümleri de hep 30gr yaptım. Süre tutmadım ama yaklaşık 40 saniye civarıdır en fazla. Bir de o aralıkları test etmek lazım.
kabul edilebilir bir süre benceŞimdi testi gerçekleştirdim. Sürtünme duymadığım yerden 10 klik saydım. 10 gr Hambella öğüttüm. Bitiş 1dk 20 sn.
Bence de. Umarım sorunu olan arkadaşlarımızın sorunu çözülür. Bir de yukarıda k pro yazmışım hiç farketmedim. Jx pro olacaktı.kabul edilebilir bir süre bence
Burada ufak bir sorun var, yanlış hatırlamıyorsam 1Zpresso'nun ve Dems Coffee'nin sitesinde sürtme tolerans aralığı bilgisi yok, o yüzden nereye kadar normal bilinmiyor.Elimizdeki veri şu: kesicilerin sürtme sesi ne kadar çabuk kesilirse ince öğütümde o kadar hızlı öğütüyor hangi klik numarasında olduğundan bağımsız. Genelde herkesin değirmeni 4-5-6 klik arası ses kesiyor ve en fazla 80 saniye sürüyor iki arkadaşımızın değirmeni 11 klikte ses kesiyor ve dakikalarca sürüyor.
Bende 8'e kadar gitmedi, 0'dan 6 klik geriye kadar gidebildim en fazla, orada da bıraktım, artık 2.0 klikte 35 saniyede TK öğütebiliyorumK serisi değirmen kullanan arkadaşlar, 0 ayarını yapıyorken. Üste çevirdiğimiz pimi tam yerine kadar sıkmadığımızda kliki 0 dan aşşağı en fazla 8’e kadar mı gidiyor? 0 ayarlamaya çalıştığımız yeri soruyorum?