basligi cok takip etmiyordum ancak bu farkliliklar ilgincmis.
ben bu videodaya gore sokup birlestirdim. belki yardimci olur sorun yasayan arkadaslara.
Link yok sanırım
o parça teorik olarak az sıkıldığında süre uzuyor olabilir ama pratikte kimsenin o parçayı gevşek bıraktığını sanmam. Sıkı ve çok sıkı arasındaki fark mikron boyutlarında olacağından bu kadar fark olacağını pek düşünmüyorum ama dikkate almak lazım gene de.Bu parça az sıkıldığında süre uzuyor olabilirmi
Bu yaklaşımları üzücü olmuş, bir kez ben de iletişime geçip durumu anlatıp sonra hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum, değirmeni söküp birleştirirken bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz acaba? Üstte de paylaşılan videoyu referans almıştım söküp birleştirirken.Şimdi dems ile görüştüm bu farklılığın normal olduğunu söylüyorlar. Herhangibir şekilde değişim ya da iade mümkün değilmiş…
Sanmıyorum, öyle bir çözüm olsa sanırım yaklaşımları daha farklı olurdu.Bu yaklaşımları üzücü olmuş, bir kez ben de iletişime geçip durumu anlatıp sonra hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum, değirmeni söküp birleştirirken bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz acaba? Üstte de paylaşılan videoyu referans almıştım söküp birleştirirken.
Bu iyi bir strateji. Ben 20 adımda (2 numarada) öğütmüştüm. @veto ‘nun önerdiği stratejiye göre sorun yaşadığını düşünen arkadaşlar kaç adımda öğütüyorlar?Sorunun sıfır noktası kalibrasyonundan olmadığına emin misiniz? Klik referansı olarak değirmenin üzerindeki rakamların söylenmesi bence yanlış anlaşılma olabileceğini gösteriyor.
Değirmenin üzerinde yazan 1,2,3... bu rakamları unutun, hiç bakmayın. Değirmeni sonuna kadar kapatın, daha inceye çevrilemeyen noktaya kadar. Şimdi kalına giderken klikleri tek tek sayın. Sizin 3-5 dakika süren öğütümleriniz bu şekilde sayınca kaç klikte oluyor? Önemli olan sayı bu, buradan karşılaştırma yaparak değirmeninizde bir sorun olup olmadığı anlaşılabilir.

Dediğiniz gibi kolu takıp çevirdim değirmen kitlendi artık hiçbir şekilde açamıyorumJxPro yu Kalibre ettikten sonra saat yonde kolu cevirdigimde her tur basina bir click sesi duyuyorum. sizde de buna benzer bir durum oldu mu ?
Çok mantıklı. Şimdi elinde k serisi olanlar bu deneyi yapabilir. İlkini ben yapıyorum. Dişli sesi kesildiği andan itibaren 10 klik sayarak 10 gr kahve öğüteceğim. Herkes buna uyarak deneyi gerçekleştirirse daha net karşılaştırmalar alabiliriz.Arkadaşlar şöyle bir durum var. JX serilerinden emin değilim ama K serileri her değirmen için fabrikasında elle, birbirinden bağımsız olarak kalibre ediliyor. Bu yüzden de diyelim ki bir şekilde burrlere zarar verdik taş vs. ile, yedek burr alıp takamıyoruz. Mesela böyle bir durumda değirmenin fabrikasına gönderilip, yeni burr takıldıktan sonra tekrardan kalibre edilmesi gerekiyor.
Elle hizalama yapıldığı için sıfır noktalarının farklı olması olası. Benim şöyle bir düşüncem var, bunu deneyerek doğrulamaya çalışabiliriz. Burrlerin sürtünmeyi bıraktığı ilk noktadan eşit miktarda klik ileri gidilerek denenebilir. Eğer zamanlar bu şekilde birbirine yakın ise o zaman başka türlü ortak bir sıfır noktası dili oluşturabiliriz.