Bende hafta 1 temizlik yapıyorum ama alt dişli parçasını bir türlü çıkartamıyorumBakım günü![]()
saat yönünde çevirdiğinizde çıkıyor o parçalar sanırımBende hafta 1 temizlik yapıyorum ama alt dişli parçasını bir türlü çıkartamıyorum![]()
Serkan Bey sizden temizlik sonrası montaj ile ilgili yapılması gereken önemli noktaları, dikkat etmemiz gereken yönleri bize aktarmanızı rica ediyorum. Ben Cumartesi gününden beri günde 2 defa olmak üzere JX-Pro yu kullanmaktayım. Temizlik periyodunu da tecrübelerinize dayanarak aktarırsanız sevinirim. En azından tekerleği tekrar icat etmek zorunda kalmayız.
Şöyle yapın isterseniz orta şaftı çıkartıktan sonra alt kapağı geri kapatın, sonra sıkmaya çalışın dişli bırakacaktır kendiniBende hafta 1 temizlik yapıyorum ama alt dişli parçasını bir türlü çıkartamıyorum![]()
Degirmenlerinizi kaç kullanımda veya kaç günde bir temizliğini yapıyorsunuz
1kg kullanım sonrası genelde kullanıma göre yaniDegirmenlerinizi kaç kullanımda veya kaç günde bir temizliğini yapıyorsunuz ?
Kalibrasyon ve çekirdek farkından kaynaklı.Sizdeki ayni klik daha kalın bir çekime tekabul ediyor olabilir.Ayrıca koyu kavrum oldukça çekim suresi azalir.Açık kavrumlarda uzar.Kabaca bu şekilde.Benim de Dems'in gönderdiği yeni değirmenim elime ulaştı. Sanırım bu kez de başka bir sorun var ama henüz emin değilim. Anormal şekilde hızlı öğütüyor diye düşünüyorum. Kahve Masası kanalındaki videoda örneğin 73 klik 10 gram kahve 20 saniyede öğütülmüştü. İlk denememde Hoffmann tekniği ile V60 demledim, 30 gr kahve öğüttüm, zaman ölçmedim ancak çok hızlı öğütünce 73 klik 10 gram 20 saniyeyi referans alarak öğütüm yapmak istedim ve sadece 13 saniye sürdü. Çok hızlı çevirdiğimi de düşünmüyorum değirmen kolunu.
Kullandığım kahveyle alakalı da olabilir. A Roasting Lab'in Brazil Bella Giana'sını günlük kahve olarak kullanıyorum ve onunla denedim. İzlediğim hiçbir videoda bu kadar hızlı bir öğütümle karşılaşmamıştım. Seasoning denen süreci tamamlamamış olması da belki etkendir, bazı değirmenlerde böyle bir durum da varmış.
Öğütüm kalitesine gelirsek Kruve vb ekipmanım yok, sadece gözlerime güveniyorum ancak bana oldukça homojen göründü öğütümlerim. Kahvelerin tadı da hayal kırıklığı değildi, her şeyiyle sorunsuz bir demleme sürecim oldu. Sadece bu hız aklımı karıştırdı, eğer normalse ve cidden bu kadar hızlıysa ne güzel
Sizin öğütüm süreleriniz nasıl?
Şöyle yapın isterseniz orta şaftı çıkartıktan sonra alt kapağı geri kapatın, sonra sıkmaya çalışın dişli bırakacaktır kendini
0 noktasına ben getiremiyorum ama gelebileceğini de düşünmüyorum, herkesinki farklıdır diye düşündüm. Benimki ya 1 ya da 6ya denk geliyo. Bu ikisi dışında hiç gelmediJx proda kalibrasyon yapmakta sorun yaşayan, 0 noktasina denk getiremeyen, veya baska sorunu olan varsa bana yazabilir
Benim de Dems'in gönderdiği yeni değirmenim elime ulaştı. Sanırım bu kez de başka bir sorun var ama henüz emin değilim. Anormal şekilde hızlı öğütüyor diye düşünüyorum. Kahve Masası kanalındaki videoda örneğin 73 klik 10 gram kahve 20 saniyede öğütülmüştü. İlk denememde Hoffmann tekniği ile V60 demledim, 30 gr kahve öğüttüm, zaman ölçmedim ancak çok hızlı öğütünce 73 klik 10 gram 20 saniyeyi referans alarak öğütüm yapmak istedim ve sadece 13 saniye sürdü. Çok hızlı çevirdiğimi de düşünmüyorum değirmen kolunu.
Kullandığım kahveyle alakalı da olabilir. A Roasting Lab'in Brazil Bella Giana'sını günlük kahve olarak kullanıyorum ve onunla denedim. İzlediğim hiçbir videoda bu kadar hızlı bir öğütümle karşılaşmamıştım. Seasoning denen süreci tamamlamamış olması da belki etkendir, bazı değirmenlerde böyle bir durum da varmış.
Öğütüm kalitesine gelirsek Kruve vb ekipmanım yok, sadece gözlerime güveniyorum ancak bana oldukça homojen göründü öğütümlerim. Kahvelerin tadı da hayal kırıklığı değildi, her şeyiyle sorunsuz bir demleme sürecim oldu. Sadece bu hız aklımı karıştırdı, eğer normalse ve cidden bu kadar hızlıysa ne güzel
Sizin öğütüm süreleriniz nasıl?
Çok ilginç cidden bu kadar fark olması, öğütüm kalitesinden memnun musunuz siz de?K-Pro'da bende de çok hızlı öğütüm. Az önce filtre kavrum Null - Turaco öğüttüm Türk kahvesi ayarında. 12 gram, 20 click'te 33 saniye sürdü. Levent Bey'in videosunda 10 gram, 25 click'te 2:15 sürüyor. Bu kadar fark olmasının sebebini çözemedim ben de.
Demek ki @teyyaredenkahve ye bozuk değirmen göndermişlerK-Pro'da bende de çok hızlı öğütüm. Az önce filtre kavrum Null - Turaco öğüttüm Türk kahvesi ayarında. 12 gram, 20 click'te 33 saniye sürdü. Levent Bey'in videosunda 10 gram, 25 click'te 2:15 sürüyor. Bu kadar fark olmasının sebebini çözemedim ben de.
Demek ki @teyyaredenkahve ye bozuk değirmen göndermişler![]()