• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Ekli dosyayı görüntüle 14052Ekli dosyayı görüntüle 14053Ekli dosyayı görüntüle 14055
Bugun K-PRO da 20 klick te 11 gram MONTAG obraje cekmeye calistim. Sonuc tam bir husran oldu benim icin. Video çekmeye baslamistim ama hem kolum yoruldu hemde 18 dk gibi bir surede zor bitti oda 15.dk dan sonra 25klick e alip devam ettim. 0.5 gram eksik cikti dokerken. Statikten kalan parcalari temizlemek icin ayari yukseltmrk istedigimde takila takila cevirebildim onda da 74. Ayarda sanki sona gelmis gibi takilma yapti bende icini actim manzara resimlerdeki gibiydi. Daha oncede 20 click e dustuydum ve 10dkyi bulmustu sure,buradada paylasmistim fakat video ekleyemedim. Bu sebeble tk icin hep 25 clickte cekiyordum fakat yukarda biri 33 sn ye sürdü diyince bir daha denemek istedim. 25click tede 2dk yi rahat buluyorum.
Daha önce de yazdığım gibi ben 2.0 klik 12 gr cascavel verde çekirdeğini k-plus ile 26 saniyede öğüttüm. Bir tuhaflık var. Bence firma ile bir iletişime geçin. Ya da öğüttüğüz çekirdekte bir numara var. Değirmenden değirmene bu kadar fark olamaz.

Ekli dosyayı görüntüle 14052Ekli dosyayı görüntüle 14053Ekli dosyayı görüntüle 14055
Bugun K-PRO da 20 klick te 11 gram MONTAG obraje cekmeye calistim. Sonuc tam bir husran oldu benim icin. Video çekmeye baslamistim ama hem kolum yoruldu hemde 18 dk gibi bir surede zor bitti oda 15.dk dan sonra 25klick e alip devam ettim. 0.5 gram eksik cikti dokerken. Statikten kalan parcalari temizlemek icin ayari yukseltmrk istedigimde takila takila cevirebildim onda da 74. Ayarda sanki sona gelmis gibi takilma yapti bende icini actim manzara resimlerdeki gibiydi. Daha oncede 20 click e dustuydum ve 10dkyi bulmustu sure,buradada paylasmistim fakat video ekleyemedim. Bu sebeble tk icin hep 25 clickte cekiyordum fakat yukarda biri 33 sn ye sürdü diyince bir daha denemek istedim. 25click tede 2dk yi rahat buluyorum.
Bir öğütüm 2-3 dk dan uzun sürüyorsa orada bırakın derim. Çekirdekler hazneye alınamıyor demek ki ve o öğütüm ayarını o değirmen için kullanmamanız lazım. Kolunuz boşuna yorulmasın. Denemek için güzel ama genel olarak ben böyle yapıyorum.

Değirmenler arasında kalibrasyon farkları olabiliyor. Büyük ihtimalle sıfır ayarlarında iç kesici ve dış kesicinin konumları farklı oluyor.

Daha önce de yazdığım gibi ben 2.0 klik 12 gr cascavel verde çekirdeğini k-plus ile 26 saniyede öğüttüm. Bir tuhaflık var. Bence firma ile bir iletişime geçin. Ya da öğüttüğüz çekirdekte bir numara var. Değirmenden değirmene bu kadar fark olamaz.
Kahvelerim bitiyordu hemen bir paket siparis verecegim Null` dan boylikle cekirdek farkini ortadan kaldirmis olurum.
Bir öğütüm 2-3 dk dan uzun sürüyorsa orada bırakın derim. Çekirdekler hazneye alınamıyor demek ki ve o öğütüm ayarını o değirmen için kullanmamanız lazım. Kolunuz boşuna yorulmasın. Denemek için güzel ama genel olarak ben böyle yapıyorum.

Değirmenler arasında kalibrasyon farkları olabiliyor. Büyük ihtimalle sıfır ayarlarında iç kesici ve dış kesicinin konumları farklı oluyor.
Daha once denedigim Coffe Department dan cuzcacapha idi yanlis hatirmalamiyorsam. Suan elimde Montag dan Boa vista kaldi acilmamis paket. Bide onu deneyecegim. Cascavel verde siparis edecegim birde bakalim o nekadar surecek. tesekkur ederim cevaplariniz icin.

K-plus/pro değirmenlerin kişiden kişiye bu kadar fark etmesi biraz düşündürdü beni. TK ayarında yani 2.0 klikte 3 deneme yaptım ve üçü de farklı çekirdeklerle 30 saniye civarı sürdü 10-12 gr bandında. Ama dakikalarca çevirenler de var. Bu konuda distribütör firmanın bir açıklama yapması yerinde olur.

Aldım alalı K-pro ile Tk öğütmedim yazılanları okudum bende Tk öğüteyim dedim 2.0 klikte yorucu bir şekilde 2-3 kere 5'er saniye dinleme ile 3.13te anca bitti öğütme. Ardından benzer bir çekirdekle yine 12 gram kahveyi molent g50'de 3 klikte öğütüm çok rahat hiç yorulmadan 44 saniyede bitti. Yaklaşık 4-5 günkü amatörce deneyimlerime göre molentin öğütümü çok daha rahat kol rahat dönüyor ve daha kısa sürede öğütüyor. (Not: pro yu daha henüz hiç söküp temizlemedim)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210627_152411_com.android.gallery3d.png
    Screenshot_20210627_152411_com.android.gallery3d.png
    667.2 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_20210627_152504_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210627_152504_com.android.gallery3d.jpg
    43.8 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20210627_152536_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210627_152536_com.android.gallery3d.jpg
    35.2 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20210627_153037_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210627_153037_com.android.gallery3d.jpg
    41.4 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20210627_152545_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210627_152545_com.android.gallery3d.jpg
    39.4 KB · Görüntüleme: 26
K-plus/pro değirmenlerin kişiden kişiye bu kadar fark etmesi biraz düşündürdü beni. TK ayarında yani 2.0 klikte 3 deneme yaptım ve üçü de farklı çekirdeklerle 30 saniye civarı sürdü 10-12 gr bandında. Ama dakikalarca çevirenler de var. Bu konuda distribütör firmanın bir açıklama yapması yerinde olur.
Bende akşam komple söküp bir temizlik yapıp tekrar deneyeyim olmazsa distribütörle iletişime geçmek lazım illa iyi kötü bir fark olabilir değirmenler arası ama dakikalarca fark mantıklı değil bencede

Aldım alalı K-pro ile Tk öğütmedim yazılanları okudum bende Tk öğüteyim dedim 2.0 klikte yorucu bir şekilde 2-3 kere 5'er saniye dinleme ile 3.13te anca bitti öğütme. Ardından benzer bir çekirdekle yine 12 gram kahveyi molent g50'de 3 klikte öğütüm çok rahat hiç yorulmadan 44 saniyede bitti. Yaklaşık 4-5 günkü amatörce deneyimlerime göre molentin öğütümü çok daha rahat kol rahat dönüyor ve daha kısa sürede öğütüyor. (Not: pro yu daha henüz hiç söküp temizlemedim)
K serisinin kesicisi ince ogutume yatkın değil.Jx serisinin kesicisi daha yatkın.Pudra kıvamına zor gelmesi normal yani

Montag Boa Vista ile bir deneme daha yaptim videoda 1 dk dan sonra kestim yeterli olmustur diye daha sonrasinda devem ettim sure 6.15 de bitti hala cok az da olsa ses geliyordu ama kol rahatca donuyordu kendi halinde. Ciktilari resimlerde gorebilirsiniz. Benim icin 20 klick 30 snler mumkun degil gibi duruyor. Cascavel verde gelince onunlada deneyecegim.
cikt.jpgstatik.jpg

Bende akşam komple söküp bir temizlik yapıp tekrar deneyeyim olmazsa distribütörle iletişime geçmek lazım illa iyi kötü bir fark olabilir değirmenler arası ama dakikalarca fark mantıklı değil bencede
Bence de bu kadar fark olması fazla, değirmen çok hızlı olduğundan bahsetmiş ve bunu ilginç bulmuştum önceki yorumlarımda, sonradan bunun normal olduğuna ikna oldum ancak TK performansını denemedim henüz, şu an merakla akşamı bekliyorum. 20 klikte 12 gramı acaba kaç dakikada öğütecek benim K-pro?

K serisinin kesicisi ince ogutume yatkın değil.Jx serisinin kesicisi daha yatkın.Pudra kıvamına zor gelmesi normal yani
Aklıma yatmayan durum @Rudiger Simon k-plus ile aynı gram kahveyi aynı öğütüm ayarında ortalama 30saniyede öğütmesine karşın benim k-pro nun 3.15 gibi zorlayarak öğütmesi çekirdek farkı bile olsa bu fark 1 dkyı geçmemeli diye düşünüyorum ayrıca @Zrrck 'ın çok ekstrem bir sürede bitirmesi ürkütücü, başka bir arkadaşında yine k-pro kutusunu açar açmaz yaşadıklarını düşününce acaba son alınan pro serilerinde bir problem mi var diye düşündürmeye başladı beni açıkçası 🤔 1zpresso ile forumda problem yaşayanların büyük bir bölümü k-pro alan arkadaşlar

Aklıma yatmayan durum @Rudiger Simon k-plus ile aynı gram kahveyi aynı öğütüm ayarında ortalama 30saniyede öğütmesine karşın benim k-pro nun 3.15 gibi zorlayarak öğütmesi çekirdek farkı bile olsa bu fark 1 dkyı geçmemeli diye düşünüyorum ayrıca @Zrrck 'ın çok ekstrem bir sürede bitirmesi ürkütücü, başka bir arkadaşında yine k-pro kutusunu açar açmaz yaşadıklarını düşününce acaba son alınan pro serilerinde bir problem mi var diye düşündürmeye başladı beni açıkçası 🤔 1zpresso ile forumda problem yaşayanların büyük bir bölümü k-pro alan arkadaşlar
Ben K-PRo yu Subat sonuydu sanirim olan kampanya ile aldim.

Acaba burr'lerde bir değişiklik daha mı yapıldı arada? Hızlı ve yavaş olanların ikisinden de birer örnek burr fotoğrafı alıp karşılaştırabiliriz belki.

Hayır sadece k proda degil.Daha önce de demiştim 1zpresso degirmenleri arasinda ciddi kalibrasyon farklari var.Sadece k serisinde daha cok goze batıyor.Neden? Çunku k serisi cok ince pudra ogutumlere inemiyor bu sekilde ortaya çikiyor.Ben kendiminki haricinde 2-3 tane jx pro denedim.Ayni klik ayarında farkli ogutum veriyor.Sonuc olarak çok takmadim.
1) ogutumden memnun musunuz?
2) ogutum araliklarinda hep stabil ogutum aliyor musunuz?
Önemli olan bunlar.Bu yüzden atıyorum 20 klikte cok uzun suren varsa 25-30 da denesin.Digerinin 20 sine eş değer olacaktie zaten

Geri