• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bu klik mevzusu kullandığımız ekipmanları iyi tanımaktan ve biraz tecrübeyle aşılabilecek bir durum(arada bende sorun etsemde🙂) , sürekli kullandığım reçetelerde bile çoğu zaman kullandığım filtreye, kahveye göre deneyerek tadarak değiştirip (kendime göre) altın oranı buluyorum çokta şaapmamak lazım 😃
k-pro ile alıma katıldım emeği geçen herkese teker teker teşekkür ederim 🙂

Merhabalar
İnce öğütüm için (tk ve espresso) jx pro almak istiyorum
Beni de gruba ekler misiniz.
Jx pro ile filtre kahve. V60 öğütebilir miyim
Şuan time more c2 kullanıyorum filtre performasları benzer mi olur

1zpresso K serisi Comandante mk3 benzeri bir bıçak kullanıyor, tabi ne kadar benzer olsa da yakından incelenince Cmd bıçaklarının farkı kendini belli ediyor. Jxpro ise Kinu benzeri bıçak kullanıyor. Şahsen espresso türevleri ve daha ince öğütümler için jxpro çok iyi bir değirmen, ayar hassassiyeti de bu konuda büyük avantaj. Filtre ve diğer demleme tarzı tüketimlerde ise Comandante ve 1zpresso K sweetspot.

süper bir karşılaştırma olmuş. Alman metal işleme tecrübesi kendini göstermiş sanırım. İzleyince 1zpresso’dan soğuyor insan :)

Merhabalar
İnce öğütüm için (tk ve espresso) jx pro almak istiyorum
Beni de gruba ekler misiniz.
Jx pro ile filtre kahve. V60 öğütebilir miyim
Şuan time more c2 kullanıyorum filtre performasları benzer mi olur
C2 den iyi kesinlikle.Daha çok klasik kahve tatlarını öne çıkarıyor.Comandante özellikle asidite çıkarıyorken jx serisi burr yapisi hafif bitterlikle birlikte tatlılığı artirıyor.Kimine göre iyi kimine göre kötü bir şey olabilir.Daha jx promdaki seasoning süreci gecmediginden daha iyiye gidecegini düşünüyorum

süper bir karşılaştırma olmuş. Alman metal işleme tecrübesi kendini göstermiş sanırım. İzleyince 1zpresso’dan soğuyor insan :)
Süper karsılaştırma mı? Ben mantıklı, bilimsel bir karşılaştırma görmedim.Parlak olduğu için daha sağlamdır gibi bir sonuca mı vardınız? Kullanılan alasım içindeki maddelere göre bıçağın yapısı değişir.Paladyumu artırırsın parlaklık artar ama kırılganlık artar.Atiyorum karbonu artırırsın sertlik artar korozyon direnci azalır. Krom kobalt orani artar korozyon azalir ama kirilma direnci azalir gibi gibi.
Yani kesicileri birbirine vurmakla veya rengine bakmakla bir yere varamayız.Ben iki tarafa da baktığım da işçiliğin iyi olduğunu görüyorum.Gerisi kullanıcı deneyimi.Bu tarz videolara itibar etmeyin.
Not: comandante ve jxpro sahibiyim.Comandante audi ise 1zpresso vw dir.Comandante her zaman daha ince ayar ve işcilikle üretilir.Kalite kontrol daha sıkıdır.Fiyat farkı da burdan ve marka değerinden kaynaklanır.

Sayın arkadaşlar, ya ben bugün yanlış anlaşılıyorum ya da derdimi anlatamıyorum. Bu videoyu "Bıçakları birbirine vuruyor bak süper bir video bu" amacıyla ya da "şu kötü şunu almayın, şu iyi şunu alın" amacıyla atmadım.

Dikkat ederseniz, dişi burr hatları comandante de daha ince ve daha çıkıntılı ve yine erkek burr da ufakta olsa kesim tasarımlarında farklar mevcut. Yani comandante ile 1zpresso K "birebir" aynı tarzda bıçak kullanıyor mu acaba sorusuna bir nebze olsun yanıt amacıyla ve çıplak gözle detaylı bir şekilde görelim amacıyla attım bu videoyu. Bunun dışında alaşım farkları da anlaşılıyor, geri kalan uzun ömürlülük konusu ise yılların getireceği deneyim ile oturacaktır. Comandante'nin "Ömürlük bıçak" iddası zaten marka değerini büyüten en önemli sebep. 1zpresso ise uzun süreli kullanım ve son kullanıcı yorumları ile şekillenecektir.

Karpuz seçmiyoruz tabi ama videoyu çeken arkadaşın emeğine de saygı duymak gerek bu arada. Bir çoğumuzun bu şekilde bıçakları söküp yakından bakma şansımız yok, çok da tavsiye etmem zaten geri takarken kalibrasyon ayarı yapmak gerekecek vs. Bu arkadaş da bunu yapmış işte, meraklı ve detaycı biri olarak ben başarılı buldum kısacası.

Son düzenleme:
Soğumak biraz katı olmuş ama "beğeni" kişisel bir konudur ve saygı duymak lazım düşüncenize. Fakat, Comandante'nin ileri derece kaliteli olması, K serisinin kalitesiz olduğu sonucunu çıkarmamalı diye düşünüyorum. Buradan yola çıkarak, öğütücüde ayar mekanizmasının dışarıda olması, kahve öğütürken kolu döndürdüğünüzde elinizden kaymaması, rahatlıkla tutulup kavranabilmesi, kahve haznesinin kırılmayacak şekilde sağlam olması, içeriğinde plastik barındırmaması gibi özelliklerden dolayı da K serisine hayran olup Comandante'den soğumamak lazım.

Kimsenin mesajını alıntılamadan kabaca yorumuma gelen eleştrilere cevap vereyim.

Öncelikle çelikler ve alaşımları hakkında kişisel merakım (bıçaklar) nedeniyle genel geçerin üzerinde bilgi sahibiyim.

Öte yandan halihazırda 1zpresso JX ve @Kyrat hocamdan aldığım bir comandanteye sahibim. Fazlasıyla meraklı ve heyecanlı ve detaycı birisiyim. Alırken de onu fazlasıyla yıprattım :)

Ben zaten halihazırda kendimce öğütüm karşılaştırmaları (tamamen gözle) yapıp, halihazırda ikisi arasındaki lezzet farkını ayırt edemememden dolayı cmd’yi satıp yola JX ile veya belki K-Pro alıp devam etmeyi düşünen biriyim.

Birkaç sayfa önce yazdım, ele alınca verdiği sağlamlık hissi açısından 1zpresso kesinlikle daha iyi daha tok bir his veriyor bunu da belirttim. Öte yandan bu değirmenlerin kalbi burr ise, süper karşılaştırma dediğim videodaki kaliteli ve bol ışıklı yakın çekimlerden görüleceği üzere işçilik (salt parlaklık değil) almanlar zaten dünyada ustalıklarını ispatladıkları çelik kesici konusunda (bıçak, tırnak makası, makas vs.) ustalık ve işçiliklerini bu ürüne yansıtmışlar.

Sonucs etkisi ölçülebilir olur olmaz onu anlama imkanı en azından benim yok, ancak burr çok net olarak daha hassas bir işçilikle ve kusursuz üretilmiş. Videodaki 1zpresso burrunda girinti çıkıntı ve dalgalanmalar görülüyor.

Arkadaşlar isteyen istediğini paylaşır isteyen de o paylaşımı eleştirir ya da güler. Bu kadar sahiplenmenize gerek yok. Herkes anlayacağını anlar yoluna devam eder. Ben şahsen o videoda bir kusursuzluk mükemmellik görmedim görenlere de eyvallah. Demek ki video çok uzman gözlere hitaben çekilmiş der yoluma bakarım. Bıçakları birbirine vurması da komik burada bateriye zil seçmiyoruz ona hala gülüyorum :)

Yarın Dems Coffee ile iletişime geçeceğim. Acaba sevkiyat esnasında kolilerine bir tane de JE-PRO koyabilirler mi diye. Akıl almaz hoşuma gidiyor bu modeli fakat Türkiye’de yok :/

Arkadaşlar isteyen istediğini paylaşır isteyen de o paylaşımı eleştirir ya da güler. Bu kadar sahiplenmenize gerek yok. Herkes anlayacağını anlar yoluna devam eder. Ben şahsen o videoda bir kusursuzluk mükemmellik görmedim görenlere de eyvallah. Demek ki video çok uzman gözlere hitaben çekilmiş der yoluma bakarım. Bıçakları birbirine vurması da komik burada bateriye zil seçmiyoruz ona hala gülüyorum :)
Bir yorum yaptınız bende cevap verme gereği duydum. Videoyu sahiplenmedim, bence fazla alıngansınız. Herkesin bakış açısı farklı. Kimisi gülebilir, kimisi verilen emeği takdir edebilir, kimisi bir takım soru işaretlerini giderebilir, elbette bu konuda herkes özgür.

Neyse, kampanyaya katılıp değirmen edinen tüm arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden, değirmeninize taş değmesin. Akşama kadar karar verebilirsem:unsure: espresso için bir tane de jx pro ben alacağım.

Bir yorum yaptınız bende cevap verme gereği duydum. Videoyu sahiplenmedim, bence fazla alıngansınız. Herkesin bakış açısı farklı. Kimisi gülebilir, kimisi verilen emeği takdir edebilir, kimisi bir takım soru işaretlerini giderebilir, elbette bu konuda herkes özgür.

Neyse, kampanyaya katılıp değirmen edinen tüm arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden, değirmeninize taş değmesin. Akşama kadar karar verebilirsem:unsure: espresso için bir tane de jx pro ben alacağım.
Hocam sıkıntı yok. Alınacak yaşları geçeli baya uzun zaman oluyor. Şimdi biraz dalgacı biraz da faydalı olayım yaşlarındayım. Öğrenme yaşım geçmedi elbette o ölene kadar devam. Yani sıkıntı yok alınma falan hiç yok. Birbirimizi değil kahveleri öğütelim. :)

Geri