• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bir de alttaki burr'u göremiyorum çünkü değirmenin alt kısmı bir türlü açılmıyor. Kahve partikülleri sıkışmış olabilir. Asla açamadık. Ama 8'deyken en altta durum böyle.
Lastik eldiven takarak açmayı deneyebilirsiniz.

WhatsApp Image 2022-03-26 at 16.09.26.jpeg
K-Pro değirmenimde 8'deki açıklık fotoğraftaki gibi sizinkiyle arada çok bir fark yok gibi aslında belki de çekirdek veyahut başka bir etkenden kaynaklı bir sorun vardır.

Aslında öğütüm resminiz normal gibi gözüküyor

K serisinde aeropress için ayar olarak ne kullanıyorsunuz. Evde duran aeropress mi depodan çıkardım. Deneme demleme yapmak istiyorum. Aklımda

Hambela Tirtira ile demleme yapmak var. Tavsiyenizi bekliyorum.

Ürün Klavuzunda 5-7 aralığını öneriyor . Filtre kahve ayarından ince olarak ayarı 5,5 gibi kullansam uygun olur mu?

Bana açıklık da öğüttüğünüz kahve de anormal gelmedi, açıklık bir tarafta daha az diğer tarafda daha fazla (mil kayması gibi) bir şey yoksa. Kahve demek ki çok toz çıkarıyor.

Aeropress için belli bir öğütüm aralığı yok. Moka pot ayarına yakın da öğütülebilir, french press ayarına da. Tariften tarife değişir.
Aeropress başlığını okuyorum. Sizin aeropress i ilk aldığınız 2020 yıllarındayım. Sizde timemore ile sıkıntı çekmişsiniz. Eğer bir tarifiniz var ise paylaşırmısınız ?

@yoyasak

Kahve natural mi? Bazı kahveler daha fazla toz üretme eğiliminde oluyor.

İşe yaradı hocam teşekkürler. Fakat sonuç değişmedi :)
En son sökmeye çalıştığımda benimde açılmadı. Dişlinin tersine hareket yapıp sonra açma yönüne çevirdim o zaman çok rahat açıldı🙂

Aslında öğütüm resminiz normal gibi gözüküyor

Bana açıklık da öğüttüğünüz kahve de anormal gelmedi, açıklık bir tarafta daha az diğer tarafda daha fazla (mil kayması gibi) bir şey yoksa. Kahve demek ki çok toz çıkarıyor.
Belki de. Demleme yatağını çektiğim fotoğraftaki de, çekilmiş fotodaki de Fam Pacamara çekirdek. Çekilmiş hali ok görünse de demlemede çok çamur oluyor. Belki de çok su tutan ve öğütümde böyle sonuç veren bir çekirdektir olabilir. Başka çekirdekle deneyeyim bir de.

Belki de. Demleme yatağını çektiğim fotoğraftaki de, çekilmiş fotodaki de Fam Pacamara çekirdek. Çekilmiş hali ok görünse de demlemede çok çamur oluyor. Belki de çok su tutan ve öğütümde böyle sonuç veren bir çekirdektir olabilir. Başka çekirdekle deneyeyim bir de.
Bu sabah sizin fotoğrafı hatırlayıp 8'de öğüteyim de bende demleme nasıl oluyor bi bakayım dedim. Neredeyse 4 dakikayı bulan ve 97 derece suyla yapılan bir demlemeydi ve sonuç gayet güzeldi. Şansa benim de öğüttüğüm kahve fam pacamara. Fotoğrafları bırakıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20220327_090957.jpg
    IMG_20220327_090957.jpg
    134.6 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20220327_091428.jpg
    IMG_20220327_091428.jpg
    119.8 KB · Görüntüleme: 87
Bu sabah sizin fotoğrafı hatırlayıp 8'de öğüteyim de bende demleme nasıl oluyor bi bakayım dedim. Neredeyse 4 dakikayı bulan ve 97 derece suyla yapılan bir demlemeydi ve sonuç gayet güzeldi. Şansa benim de öğüttüğüm kahve fam pacamara. Fotoğrafları bırakıyorum.
Öğütüm biraz farklıysa da kahve yatağı çok farklı değil sanki. 4 dakikaya uzadıysa sizinki de hafiften bulamaca dönmüş demek. İlginç bir kahve pacamara.

Geri