Bu Bilgi çok iyi oldu benim için.Bende K-Max var, @bllyldz9 hocamla da konuşmuştuk.
Benim gözlemim;
18 -> 6.4 6.5
21 -> 7.0
24 -> 7.5 7.6
28 -> 8.1 8.2
31 -> 8.6 8.7
Ikisini de kullandım. Genel olarak k-plus çok daha hızlı ve ayar mekanizması olarak çok daha kolay, öğütüm gayet tutarlı. Cmd tarafında ise tutarlı öğütüm, görüntü ve sanırım çok küçük bir lezzet farkı var. Izlediğim farklı karşılaştırmalarda da benzer sonuçlar gördüm. Ilk kez değirmen alacak olsanız hangisini ucuza bulursanız onu alın derdim. Sizin durumunuzda cmd değiştirmenizi önermem.Kinu M47 Classic ve Comandante kullanıcısıyım, filtre demlemeler için Cmd yerine K-Plus a geçmeyi düşünüyorum. Cmd ve K-Plus kullanan varsa karşılaştırma yorumu yapabilir misiniz?
Teşekkür ederim yorum için. Açıkçası k-plus ayar mekanizması cezbediyor kinuda üstten ayarın rahatlığı çok hoş Cmd zevksiz kalıyor o konuda. Net karar veremiyorum Cmd çok asil.Ikisini de kullandım. Genel olarak k-plus çok daha hızlı ve ayar mekanizması olarak çok daha kolay, öğütüm gayet tutarlı. Cmd tarafında ise tutarlı öğütüm, görüntü ve sanırım çok küçük bir lezzet farkı var. Izlediğim farklı karşılaştırmalarda da benzer sonuçlar gördüm. Ilk kez değirmen alacak olsanız hangisini ucuza bulursanız onu alın derdim. Sizin durumunuzda cmd değiştirmenizi önermem.
Degirmen aliminda benimle özel ilgilenip, etkileyen kişilerden biri de sizsiniz. K-Pro alıp, daha sonra CMD deneme imkani buldum. Iyi ki K-Pro almışım diyorum. Tutuş, klik ayarı, temizlemesi, malzeme dayanıklılığı gibi konularda bana gore daha iyi geldi. CMD kötü demiyorum ama hem ucuz hem de boyle tutarli bir degirmen edindiğim icin cok memnunum. Size de ayrica tesekkur ederim.Ön üç ay önce c40'tan geçtim ben de. Geçen süre içerisinde bir an bile "acaba" değil "iyi ki " dedim hep. Geçen yıl -mayıs- gönderilerinde konuyla ilgili karşılaştırma yazılarıma ulaşabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 20975Ekli dosyayı görüntüle 20976Ekli dosyayı görüntüle 20977Ekli dosyayı görüntüle 20978
Yanlış hatırlamıyorsam siz bir sorun yaşamıştınız değirmen ile. Halledebildiniz mi sorunsuzca?Degirmen aliminda benimle özel ilgilenip, etkileyen kişilerden biri de sizsiniz. K-Pro alıp, daha sonra CMD deneme imkani buldum. Iyi ki K-Pro almışım diyorum. Tutuş, klik ayarı, temizlemesi, malzeme dayanıklılığı gibi konularda bana gore daha iyi geldi. CMD kötü demiyorum ama hem ucuz hem de boyle tutarli bir degirmen edindiğim icin cok memnunum. Size de ayrica tesekkur ederim.
Evet sifirlama da kilitlenmişti Dems Coffee'den Yigit bey cok ilgili bu konularda, ust tirtikli somunu pense ile tahrip ettiğim icin sagolsun yenisini gönderdi. Panikle hareket etmenin cezasi da kozmetik açıdan ufak tefek çizikler oluşturdu. Sorunun tekrarlanmasi halinde ucretsiz teknik destek verdiklerini de konuşma esnasinda öğrendim. İlk degirmenim olmasi ve merakimdan dolayi biraz hırpalanmış olabilir.Yanlış hatırlamıyorsam siz bir sorun yaşamıştınız değirmen ile. Halledebildiniz mi sorunsuzca?
yeni alacak arkadaslar neden son degirmen olarak jmax i tercih etmiyor acaba?
Ben 85 klikte yapıyorum geneldeK-pro kullanan arkadaşlar cold brew için hangi klikte öğütüm yapıyorsunuz?
Immersion tarzı, dolapta bekletmeli yaptığım için 100 klik.K-pro kullanan arkadaşlar cold brew için hangi klikte öğütüm yapıyorsunuz?
kahveye göre değişmekle beraber 90-100 arasıK-pro kullanan arkadaşlar cold brew için hangi klikte öğütüm yapıyorsunuz?