• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

K-Max çok güzel ve çok kullanışlı bir değirmen, üç haftadır falan aktif kullanıyorum. Comandante ile beraber de kullandım. Sorusu olan varsa özel mesaj atabilir.

Ara ara stok ekleniyor sanırım kontrol edin lütfen…

Günaydınlar. Temizleyip kalibrasyonunu yaptığım 1Zpresso K-plus'umun 8'de öğüttüğü kalınlığa bakar mısınız? Neyi yanlış yapıyorum acaba bir fikri olan var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

• kahve.jpg
    kahve.jpg
    35.6 KB · Görüntüleme: 111
Başlangıç noktası numaranız nedir ?
Örneğin başlangıç nonuz 9 ise 9 a 8 kere tam tur gelmeniz gerekiyor. Pour over için yaptığınızı düşünüyorum.
Başlangıç noktam sıfır. sıfırdan 8 e geldim. öğütüm bu oldu.

Başlangıçtan 8e gitmek için 8 tam tur atmak lazım. Örneğin 83 dendiğinde 8 tam tur+ 3 rakam
K serisi öyle ayarlanmıyor. Sıfırdan 8e geliyorsun, 80 işte.

Bu arada kalibrasyon yapmanıza rağmen böyle öğütmesi çok ilginç, @yoyasak 8deyken burr tarafındaki açıklıklara bakar mısınız, nasıl bir açıklık var bir tarafa kayma var mı?

8-8,5 ayarını kasuya için kullanıyorum. V60 da 7-7,5 ayarını kullanıyorum.

Aslında seçiminiz kaba ayarda ,

Acaba espresso öğütümünden geçince dişliler arasında toz mu kaldı. Aklıma gelen bu..

Bende 3 haftadır kullanıyorum bu arada ..

Günaydınlar. Temizleyip kalibrasyonunu yaptığım 1Zpresso K-plus'umun 8'de öğüttüğü kalınlığa bakar mısınız? Neyi yanlış yapıyorum acaba bir fikri olan var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden.
ben de k pro kullaniyorum. tekrar sokup bi kalibrasyon yapin bence.

K serisi öyle ayarlanmıyor. Sıfırdan 8e geliyorsun, 80 işte.

Bu arada kalibrasyon yapmanıza rağmen böyle öğütmesi çok ilginç, @yoyasak 8deyken burr tarafındaki açıklıklara bakar mısınız, nasıl bir açıklık var bir tarafa kayma var mı?
Hocam 0 noktasından 8'e geldiğimde durmuyor değirmen. Onun üzerine 4'e gelince ancak çeviremez oluyorum. Çevirirken değirmenin içine bakınca zaten çok az açıldığını görebiliyorum. SOn noktada bile açık değil burr'lerin arası.

Son düzenleme:
Hocam dönmez ki o kadar. Sizinki dönüyorsa onda da bir sorun var demek ki :)
Arkadaş JX-PRO dan bahsediyor. J Max falan da öyle turlu, baya dönüyor.

K serisi için konuşursak, 0 dan 8e gidiyor, sonra 4e kadar daha gidiyor, normal bir durum, 130~ clicke kadar gidiyor yani totalde ama cold brew öğütümü 0 zaten diğer kısımları kullanmaya gerek kalmıyor.

Dediğim gibi siz bence 8deyken allttaki burrun videosunu fotosunu atın buraya açıklığa bakalım.

K serisi için konuşursak, 0 dan 8e gidiyor, sonra 4e kadar daha gidiyor, normal bir durum, 130~ clicke kadar gidiyor yani totalde ama cold brew öğütümü 0 zaten diğer kısımları kullanmaya gerek kalmıyor.

Dediğim gibi siz bence 8deyken allttaki burrun videosunu fotosunu atın buraya açıklığa bakalım.
O seriyi bilmiyordum, sorry. Söküp tekrar temizledim birleştirdim, 8'de aldığım sonuç budur. Hala epey ince öyle değil mi?

Ekli dosyalar

• kahve 2.jpg
    kahve 2.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 118

Bir de alttaki burr'u göremiyorum çünkü değirmenin alt kısmı bir türlü açılmıyor. Kahve partikülleri sıkışmış olabilir. Asla açamadık. Ama 8'deyken en altta durum böyle.

Ekli dosyalar

• kahve 3.jpg
    kahve 3.jpg
    32.8 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleme:
Geri