Haggard
Barista
- İsim
- Ercan
Daha fazla
- İsim
- Ercan
- Değirmen
- Comandante c40 mk4, Molent Pocket
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Bursa
Duwancho'yu Tchibo dripperda demledim. 12 g/195 ml su oranı, CMD ile 32 klik öğütüm, Melitta Gourmet natürel kağıt filtre, 97 derece su, 3.50 bitiş. V60'la yaptığım demlemelerden çok daha lezzetli bir sonuç elde ettim diyebilirim. Sürenin uzunluğu yanıltmasın, bu kesik ve 2-3 minik delikli dripperlarda akış normal olarak daha yavaş, bu yüzden kahve öğütümünü 32 klik gibi son derece kalın bir seviyede ve sıcaklığı da yüksek tuttum. Hiç bir bitter tat olmayan, son derece yüksek bir damakta kalıcığı olan, şeker gibi tatlı bir kahve oldu; klasik bir 24-25 klik öğütümle 92-93 derece ve 2.30 civarı biten v60 demlemesine kıyasla çok daha lezzetli oldu diyebilirim.
V60 çok güzel ama bu kesik dripperlarla da çok karakteristik sonuçlar alınabiliyor. Tchibo, Melitta, hatta Starbucks'ın son derece güzel dripperları var. Melitta'nın kağıt filtreleri çok başarılı, tavsiye ederim; hem de Hario ve Cafec'e göre çok daha ekonomik.
V60 çok güzel ama bu kesik dripperlarla da çok karakteristik sonuçlar alınabiliyor. Tchibo, Melitta, hatta Starbucks'ın son derece güzel dripperları var. Melitta'nın kağıt filtreleri çok başarılı, tavsiye ederim; hem de Hario ve Cafec'e göre çok daha ekonomik.