• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Duwancho'yu Tchibo dripperda demledim. 12 g/195 ml su oranı, CMD ile 32 klik öğütüm, Melitta Gourmet natürel kağıt filtre, 97 derece su, 3.50 bitiş. V60'la yaptığım demlemelerden çok daha lezzetli bir sonuç elde ettim diyebilirim. Sürenin uzunluğu yanıltmasın, bu kesik ve 2-3 minik delikli dripperlarda akış normal olarak daha yavaş, bu yüzden kahve öğütümünü 32 klik gibi son derece kalın bir seviyede ve sıcaklığı da yüksek tuttum. Hiç bir bitter tat olmayan, son derece yüksek bir damakta kalıcığı olan, şeker gibi tatlı bir kahve oldu; klasik bir 24-25 klik öğütümle 92-93 derece ve 2.30 civarı biten v60 demlemesine kıyasla çok daha lezzetli oldu diyebilirim.
V60 çok güzel ama bu kesik dripperlarla da çok karakteristik sonuçlar alınabiliyor. Tchibo, Melitta, hatta Starbucks'ın son derece güzel dripperları var. Melitta'nın kağıt filtreleri çok başarılı, tavsiye ederim; hem de Hario ve Cafec'e göre çok daha ekonomik.

Ben de, indirim vesilesiyle ilk kez Zümrüt Beyden kahve aldım. Şimdiden deneyimlemek için sabırsızlanıyorum. Ayrıca yedinci yılınızı da tebrik ederim. @zumrutkaraca

Son aldığım kahvelerden (Santa Rosa, Ruanda Karambi ve Plaza Harman) pek verim alamadım. Fakat dün mekana uğradım, barista arkadaş Ruanda ile aldığı shot'tan bir amerikano yaptı, gayet güzeldi.
"İyi espresso olur ama iyi amerikano olmaz" önyargımı İzmir'de RAF yıkmıştı, şimdi bu da güzel oldu. Bir de Cuma akşamı ROR'da Brezilya Bossa Nova'dan yapılmış bir amerikano aldım, o da pek hoştu.

14-12 kavrum Santa Rosa aldım iki paket ama kavrum homojen değil. Yanık ve yağlı çekirdekler var. Tadı da meyvemsilikten uzak açıkçası bitterimsi. E-posta atın dediler instagramdan yazınca, yarın ileteceğim.

A0FBF9A2-D3CB-49E2-9D19-87FDEC076251.jpeg

14-12 kavrum Santa Rosa aldım iki paket ama kavrum homojen değil. Yanık ve yağlı çekirdekler var. Tadı da meyvemsilikten uzak açıkçası bitterimsi. E-posta atın dediler instagramdan yazınca, yarın ileteceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 23627
Hem Gordion hem de cleancup tan bu seneki Santarosa yi deneme şansım oldu. İkisinde de çekirdeklerin görüntüsü buna benzer bir non-homojenlikte idi. Düşük sıcaklık 1.50- 2 dakika dolaylarında süre hedefi ile deneyiniz. Meyvemsi karakteri ortaya çıkacaktır.

Aynı tarih kavrumdan içtiğimde bir sorun yaşamadım. Görüntüsel olarak bu tarz durumların farklı çekirdeklerde olduğu söylenmişti bi kaç kavurucu tarafından. Flat bottom dripperda bile bitter yanık tat almadım ben. Üstteki arkadaşın dediği gibi denerseniz doğru sonucu alabilirsiniz. Ama belki de şanstır ve başka bir sıkıntı vardır.

9 aralık kavrumların da bence sıkıntı var ilk çıktığında alım yaptığım tarihte ki ile aynı verimi alamıyorum. Dediğiniz gibi floral tatlar yok gibi

Hem Gordion hem de cleancup tan bu seneki Santarosa yi deneme şansım oldu. İkisinde de çekirdeklerin görüntüsü buna benzer bir non-homojenlikte idi. Düşük sıcaklık 1.50- 2 dakika dolaylarında süre hedefi ile deneyiniz. Meyvemsi karakteri ortaya çıkacaktır.

Aynı kavrumdan başka bir arkadaşın çekirdekleri gayet homojen olduğu için bana normal gelmedi hocam.

Ekli dosyalar

• 47786B49-D932-4BA9-8E15-19FEB6EBA310.jpeg
    47786B49-D932-4BA9-8E15-19FEB6EBA310.jpeg
    119.7 KB · Görüntüleme: 117
merhabalar,

bu konu daha önce de geçmişti. çekirdek özelinde ( santa rosa) yeşili de homojen olmayan bir çekirdek, kavurmada da 0.5 C derecede bile farklı bir görüntü almakta. biz tat olarak çok fark göremedik ancak degassingi için en az 2 hafta beklemeniz daha verimli olur. aralarda koyu ve hafif sızıntılı çekirdekler var ancak yanık tanımı farklı bir durum.

degassing bitince keyifli olacaktır bence şimdiden acele edip içmezseniz iyi olur.
saygılar

merhabalar,

bu konu daha önce de geçmişti. çekirdek özelinde ( santa rosa) yeşili de homojen olmayan bir çekirdek, kavurmada da 0.5 C derecede bile farklı bir görüntü almakta. biz tat olarak çok fark göremedik ancak degassingi için en az 2 hafta beklemeniz daha verimli olur. aralarda koyu ve hafif sızıntılı çekirdekler var ancak yanık tanımı farklı bir durum.

degassing bitince keyifli olacaktır bence şimdiden acele edip içmezseniz iyi olur.
saygılar

Merhaba @zumrutkaraca e-posta gönderecektim ancak buradan yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Degassing için 2 hafta 28'i oluyor, 1 Ocak sonrası tekrar demleyeceğim. Peki sizce benim paylaştığım kavrumla bir üstte @NoDRaC paylaştığı kavrum ile ikisi birden normal midir? @NoDRaC paylaştığı kavruma bakınca açıkçası benim kavrum bana normal gelmiyor, siz ne dersiniz?

Merhaba @zumrutkaraca e-posta gönderecektim ancak buradan yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Degassing için 2 hafta 28'i oluyor, 1 Ocak sonrası tekrar demleyeceğim. Peki sizce benim paylaştığım kavrumla bir üstte @NoDRaC paylaştığı kavrum ile ikisi birden normal midir? @NoDRaC paylaştığı kavruma bakınca açıkçası benim kavrum bana normal gelmiyor, siz ne dersiniz?
Merhabalar
Dediğim gibi bu kavrum bu çekirdek özelinde bu şekilde çıkıyor, açık tonlarda çiğ tatlar daha fazla olduğu için ufak modifikasyonlar yapıyoruz ve hasas ve taze bi çekirdek olduğu için hızlı tepki veriyor. Ben 1 ay önceki kavrumunu da içtim geçen hafta gayet keyifliydi, denemeler yapıp çekirdeği bitirmektense bence bekletmeniz daha iyi olur.

Merhabalar
Dediğim gibi bu kavrum bu çekirdek özelinde bu şekilde çıkıyor, açık tonlarda çiğ tatlar daha fazla olduğu için ufak modifikasyonlar yapıyoruz ve hasas ve taze bi çekirdek olduğu için hızlı tepki veriyor. Ben 1 ay önceki kavrumunu da içtim geçen hafta gayet keyifliydi, denemeler yapıp çekirdeği bitirmektense bence bekletmeniz daha iyi olur.

Selamlar tekrardan açıkçası dünden beri tekrar demliyorum (90-92 derece, erikli su, 23-24 klik C40, 2:20-2:40 demleme süresi) ama deneyim olarak benim açımdan değişen bir şey olmadı maalesef. Daha önce bu çekirdeği başka kavurucudan deneyimlediğim için de hayal kırıklığım daha paketi açar açmaz oluşmuştu. Demleyince de meyvemsilikten uzak, daha önce içtiğim Santa Rosa'lardan bir hayli uzak bir tatsal profil ortaya koydu.

Kavrumda bir sorun olduğunu düşünüyorum açıkçası tekrar belirtmek gerekirse. Çünkü daha önce dediğim gibi o kadar espresso kavrum çekirdek de almama rağmen ilk defa bir kavrumda yağlı koyu renkli çekirdeklerle karşılaşıyorum. İşin ilginci de aynı tarihli kavrumda başkasına giden çekirdeklerin gayet homojen olması.

Diğer paketi açınca tekrar yazacağım durumu.

Selamlar tekrardan açıkçası dünden beri tekrar demliyorum (90-92 derece, erikli su, 23-24 klik C40, 2:20-2:40 demleme süresi) ama deneyim olarak benim açımdan değişen bir şey olmadı maalesef. Daha önce bu çekirdeği başka kavurucudan deneyimlediğim için de hayal kırıklığım daha paketi açar açmaz oluşmuştu. Demleyince de meyvemsilikten uzak, daha önce içtiğim Santa Rosa'lardan bir hayli uzak bir tatsal profil ortaya koydu.

Kavrumda bir sorun olduğunu düşünüyorum açıkçası tekrar belirtmek gerekirse. Çünkü daha önce dediğim gibi o kadar espresso kavrum çekirdek de almama rağmen ilk defa bir kavrumda yağlı koyu renkli çekirdeklerle karşılaşıyorum. İşin ilginci de aynı tarihli kavrumda başkasına giden çekirdeklerin gayet homojen olması.

Diğer paketi açınca tekrar yazacağım durumu.
Eylül ayındaki yorumlara bakmanızı tavsiye ederim.
Aynı çekirdeği Gordion ve Ultra'dan denedim, toplamda 4 farklı kavrumunu içtim.
Bu yılki kahve daha şarapsı, geçen yılki kahve daha meyvemsiydi benim gözlemim.
Demleme sürenizi kısaltmanızı tavsiye ederim, ayrıca pek su tutmayan bir kahve için 2:40 uzun bir süre olmuş.
Bahsettiğiniz sürelerde bitterlik oldukça yoğun olmuş olmalı.
92 derece su, blooming+tek döküş 1:50-1:55 bitiş ve 21 günlük bir degas tavsiye ederim.

Geri