• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Omni kavuruyorlar diye biliyorum. Kendileri de açıklarlar.

Herkese merhabalar iyi hafta sonları dilerim öncelikle.
En çok sorulan sorulardan espresso için farklı filtre için farklımı kavuruyorsunuz sorusuna cevap vermek isterim.
Bu konu hakkında bir çok yazı bulabilirsiniz. Kimileri için doğru olan şeyler kimileri için yanlış olabilir. Çünkü hepimizin damak zevki bir değildir. Bir çok kişi daha gövdeli düşük asidite severken bir çoğumuz ise kabul edilebilir asidite yüksek tatlılık oldukça floral fincan lar seviyoruz.
Kavurma yaparken kendime ve ekibime şu soruyu yönetiyorum.
Sizce bu kahve olması gerektiği gibi bizi karşılıyormu? ( bir sandalye düşünün ve 4 bacağı mevcut. Bunlar asidite, gövde, tatlılık, denge) bunlardan her biri sandalyeyi dengede tutmamızı sağlıyor. Birisi fazla bir diğeri az olduğu vakitlerde sandalyede oturmamız biraz zorlaşabiliyor. Bunlara dikkat ederek her bir yudumu değerlendirip olması gerektiği gibi kahveyi kavurmaya doğru potansiyelini ortaya çıkarmaya başlıyoruz. Her bir kahve için farklı yaklaşımlar yapılması gerekiyor. Yoksa omni roast kavuruyoruz deyip geçmek istemem. Örnek vermek gerekirse yeni hasat bir kahve ile eski bir hasat kahve kavrulması arasında çok fazla parametre mevcut. İşleme yöntemi , türü, yetiştiği yükseklik, toprak yapısı, saklama koşulları, nemi derken bir çok parametre devreye giriyor. Bu yüzden her bir parametreyi düşünüp ona göre çıktılar alıp fincan lar sunmak gerekiyor.

Omni değil kahvenin kendisini gösterdiğini düşündüğümüz profilde kavuruyoruz.

Tabi günün sonunda isteğimiz kahveleri farklı oran (su, sıcaklık, öğütüm, gramaj ) şeklinde değişiklikler yaparak oyun alanımızda oynamalar yaparak farklı sonuçlar elde edebiliriz.
Şimdiden güzel bir ay geçirmemiz dileğiyle ..
From Ankara With Love.

Şunu söylemeliyim. Kavurma profilinde bir sorun yaşamadım. Cafelerinde Norbey Quambiyo washed içmiştim tadı damağımda kaldı.Toplu alım olsun sonraki alımımda olsun çekirdekler homojen görünümdeydi ( yoğun fermantasyondan kaynaklananları ayrı tutuyorum). Sadece Norbey Quambiyo anaerobik ve Etiyopya Kongayı beğenemedim tadsal olarak.

Şunu söylemeliyim. Kavurma profilinde bir sorun yaşamadım. Cafelerinde Norbey Quambiyo washed içmiştim tadı damağımda kaldı.Toplu alım olsun sonraki alımımda olsun çekirdekler homojen görünümdeydi ( yoğun fermantasyondan kaynaklananları ayrı tutuyorum). Sadece Norbey Quambiyo anaerobik ve Etiyopya Kongayı beğenemedim tadsal olarak.
Merhabalar uygunluk durumunuz ve bizim atölyemizde müsaitlik durumu oldukça hem sizi hemde gelip deneyimlemek isteyen arkadaşları beklerim. İşin mutfak kısmını görüp direk orada denemek çok farklı deneyimler sunuyor.

Herkese merhabalar iyi hafta sonları dilerim öncelikle.
En çok sorulan sorulardan espresso için farklı filtre için farklımı kavuruyorsunuz sorusuna cevap vermek isterim.
Bu konu hakkında bir çok yazı bulabilirsiniz. Kimileri için doğru olan şeyler kimileri için yanlış olabilir. Çünkü hepimizin damak zevki bir değildir. Bir çok kişi daha gövdeli düşük asidite severken bir çoğumuz ise kabul edilebilir asidite yüksek tatlılık oldukça floral fincan lar seviyoruz.
Kavurma yaparken kendime ve ekibime şu soruyu yönetiyorum.
Sizce bu kahve olması gerektiği gibi bizi karşılıyormu? ( bir sandalye düşünün ve 4 bacağı mevcut. Bunlar asidite, gövde, tatlılık, denge) bunlardan her biri sandalyeyi dengede tutmamızı sağlıyor. Birisi fazla bir diğeri az olduğu vakitlerde sandalyede oturmamız biraz zorlaşabiliyor. Bunlara dikkat ederek her bir yudumu değerlendirip olması gerektiği gibi kahveyi kavurmaya doğru potansiyelini ortaya çıkarmaya başlıyoruz. Her bir kahve için farklı yaklaşımlar yapılması gerekiyor. Yoksa omni roast kavuruyoruz deyip geçmek istemem. Örnek vermek gerekirse yeni hasat bir kahve ile eski bir hasat kahve kavrulması arasında çok fazla parametre mevcut. İşleme yöntemi , türü, yetiştiği yükseklik, toprak yapısı, saklama koşulları, nemi derken bir çok parametre devreye giriyor. Bu yüzden her bir parametreyi düşünüp ona göre çıktılar alıp fincan lar sunmak gerekiyor.

Omni değil kahvenin kendisini gösterdiğini düşündüğümüz profilde kavuruyoruz.

Tabi günün sonunda isteğimiz kahveleri farklı oran (su, sıcaklık, öğütüm, gramaj ) şeklinde değişiklikler yaparak oyun alanımızda oynamalar yaparak farklı sonuçlar elde edebiliriz.
Şimdiden güzel bir ay geçirmemiz dileğiyle ..
From Ankara With Love.
Anlaşılan ekibiniz de benimsemiş bu vizyonu. Sipariş verdiğim boost blendin kavrum durumunu sordum, darkmı citymi diye. Yazdığınız yoruma paralel bir cevap verdiler. Çıkması gereken sonuca göre bir profil oluşturmanız iyi bir yaklaşım.

Daha siparişim elime geçmediği için şunu sormak isterim, boost blendi nasıl yorumlarsınız? Yarı yarıya Brezilya arabicası ve Hindistan robustası var içinde. Merak ettiğim bir blend. Normalde yüzde 20 üstü robustalı blendlerden uzak dururdum. Ama bu blendi merak ettim.

Anlaşılan ekibiniz de benimsemiş bu vizyonu. Sipariş verdiğim boost blendin kavrum durumunu sordum, darkmı citymi diye. Yazdığınız yoruma paralel bir cevap verdiler. Çıkması gereken sonuca göre bir profil oluşturmanız iyi bir yaklaşım.

Daha siparişim elime geçmediği için şunu sormak isterim, boost blendi nasıl yorumlarsınız? Yarı yarıya Brezilya arabicası ve Hindistan robustası var içinde. Merak ettiğim bir blend. Normalde yüzde 20 üstü robustalı blendlerden uzak dururdum. Ama bu blendi merak ettim.
Merhabalar genelde sütlü tüketiyor iseniz hem denge hem gövde 5 üzerinden 4 diyebiliriz. Ama espresso yaparken oran olarak 16,5 gram referans alarak 1:2 oranında başlanğıç noktanız olabilir. İçtikten sonra yorumlarınızı bekliyorum afiyetlet dilerim.

boos blendi nitelikliden ziyade "kahve gibi kahve" seven aile büyüklerim için almıştım, geçen gün de denedim. hakikaten temiz içimli, çok yormayan kahve gibi kahve.

Merhabalar herkese,
japanese cold brew veya cold drip için hangi çekirdekleri önerebilirsiniz?

1717422627455.png

Espresso'dan girdim bakalım, firma pozitifliği kahvye de yansıyordur inşallah, kahveler ile ilgili önerileri ve ilgileri oldukça yeterliydi başlangıç için,

Ve kahveler çok hızlı bir şekilde tarafıma ulaştı 😎

Ekli dosyalar

• IMG_20240603_165540.jpg
    IMG_20240603_165540.jpg
    68.3 KB · Görüntüleme: 122
Merhaba;

Lus Salazar ve Frinsa Manis kahveleri 20.05.2024 kavrum tarihli geldi. Sitede 14-20 gün degass süresi yeterli deniyor. Şu an kahveler 16. günde. Sizce demleme zamanı geldi mi?

Merhaba;

Lus Salazar ve Frinsa Manis kahveleri 20.05.2024 kavrum tarihli geldi. Sitede 14-20 gün degass süresi yeterli deniyor. Şu an kahveler 16. günde. Sizce demleme zamanı geldi mi?
Ama böyle olmaz, o çekirdek siz almadan hemen önce kavrulacak. Önce çekirdeği aldığınız için heyecanlanacaksınız, sonra degas süresi olduğunu hatırlayıp sinirleneceksiniz, sonra paketi gazının çıkmasını beklediğiniz 15 paketin arasına yavaşça sıkıştıracaksınız🙄 ve 20 gün boyunca sırasıyla paketleri bekleyeceksiniz. 10 gün sonra paketi montun cebinde unutulan 50TL gibi hatırlayıp sevineceksiniz😊, ama bitti mi? Hayır, salmadı gazını daha. O gazını salarken bıraktığı kokuyu içinize çekip önce bi mutlu olacaksınız🫠, sonra 10 gün daha bekleyeceğiniz için biraz daha sinirleneceksiniz😡. Vee o gün geldi çattı, paketi açma vakti geldi. Ama açsam mı diye düşünüyorsunuz; ya biraz daha bekletirsem ve daha güzel olursa?? Bütün bu sorulara aldanmayıp paketi açıyorsunuz ve ilk demlemenizi yapıyorsunuz 🫖 ve foruma tüm tadım deneyimlerinizi anlatmak için can atıyorsunuz.
Afiyet olsun..😋

Dayanamadım, Lus Salazar'ı demledim. Tadına bakacağım birazdan. ☺️

Ekli dosyalar

• IMG_20240603_191632.jpg
    IMG_20240603_191632.jpg
    32.2 KB · Görüntüleme: 90
meraktan bayılan var..yorumlarınızı bekliyorum ona göre sepetim şekillenecek...
İlk başlarda yani sıcakken güzel bir koku aldım. Çok sıcak içmediğim için o anki tadı hakkında yorumum yok. Lakin soğumaya başladıkça o vişne tadını almaya başladım. Çok hafifte olsa ahududunu da hissettim. Reçete olarak sitedeki rehbere uymaya çalıştım. Her ne kadar dengeli bardak için 2:40 gibi bir süre verilse de demlemem 2:10 da bitti. Bu nedenle bir sonraki demleme de klik ayarını biraz daha küçülteceğim. Molent G50+ için 35 klik kullanmıştım. Bir sonraki demlemede 33 klik kullanacağım. Kısaca özetlemek gerekirse beklentilerimi karşıladı. Yarında nasipse Frinsa Manis i demleyeceğim.

@Sefer Dağ Merhaba,
Burada daha önce yazıldı mı göremedim ama ben paketlerin üzerinde kavurma tarihlerini göremedim.
Sipariş numaram W10671421 Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Geri