İki yıla yakın bir zamandır Zojirushi sr60 kullanıyorum, hemen hemen her işe gittiğimde götürüyorum. Termostan çok memnunum, daha önce de yazdım.
Öncelikle kahvenin, demleyip ardından bardağa koyup içtiğimiz andaki lezzetini ne yazık ki hiç bir termos koruyamıyor. Çünkü termosun kahveye hiç bir etkisi olmasa dahi kahve demlenmeye devam ediyor bir şekilde, bu yüzden kahvenin tadı her geçen saat olumsuz anlamda değişiyor. Buna yapacak bir şey yok. Bunun dışında bir de termostan gelen kötü etkiler olursa kahve içilmez hale gelir. Zojirushi burda kahveye olumsuz hiç bir tat vermiyor ve uzun saatler sıcaklığı çok iyi koruyor. Sıcaklığı daha iyi koruması için termosu tam doldurmak daha iyi , bu yüzden içeceğiniz miktara uygun boyutta almanızı tavsiye ederim.
Hangi kahveler termos için uygun? Kesinlikle pahalı, meyvemsi, uçan kaçan, özel kahveler termos için uygun değil. Bu kahveler demlenmiş şekilde bekledikçe tatsal olarak değişiyor, bozuluyor. Termosun suçu yok. Bu sebeple pahalı kahveleri termosa koyup heba etmeyin bence. Termos için çok pahalı olmayan kaliteli çekirdekler, çikolata, kakao, biraz ucundan tatlı kırmızı meyveler olan kahveler çok iyi sonuç veriyor. Bekledikçe tatları çok değişmiyor. Ama her ne olursa olsun dışarıda içeceğiniz tüm filtre kahvelerden çok daha iyi kahve içersiniz zojirushi ile.
Temizlik konusu; Arkadaşlar gerçekten değişik değişik ürünlere gerek yok. İç yüzeyinde seramik kaplamaya yapışan kahve tortusunu bulaşık deterjanı, sünger veya biberon fırçası gibi bir şeyle iyice temizliyorum, bol sıcak su ile duruluyorum, ağzı açık bırakıyorum bu kadar. Hiç bir koku kalmıyor. Bunu 10 günde bir tekrarlamanız, günlük olarak da sadece sıcak su ile yıkamanız yeterli.
Ne kadar sıcak tutuyor? 600 ml kapasitesi var ve 350 ml kahve koyup çıkıyorum. Sabah 6 dan öğlen 3 e kadar ara ara ağzını açıp içebiliyorum sıcak bir şekilde. Eğer tam doldurup ağzını hiç açmasam 20 saatten fazla sıcak tutar diye tahmin ediyorum.