• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termosunuzu nasıl temizliyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan darloch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
SM-TA
SM-ZA
SM-SR
SM-SD
SM-TAE

Bu modeller non stick kaplama diye biliyorum
Bu modelde de var galiba non stick kaplama. Alınır mı?

Açıklamada bahsediyor ama yazdığım modeller arasında yok, tam bilemiyorum

@zebercet bey sizde de içi özel kaplamalı zojirushi vardı sanırım siz nasıl temizliyorsunuz?
Selam
Çocuğun yaşıyla değişen satın alma alışkanlığım var(:
bebekken biberon temizleyicisinden faydalanıyordum
Biberon suluğa dönünce green clean kullanmaya başladım,
Şu anda Turmepa bulaşık det. kullanıyorum.

Uzunca bi süre çevre dostu devam ederim sanırım.

Ancak çocuğun suluklarını 5 temizliyorsam seramik kaplama termoslarımı 1 temizliyorum. Termosta kahveyi bitirir bitirmez sıcak suyla çalkalama disiplini, detarjanla temizleme özverimi çokça azalttı.

İki yıla yakın bir zamandır Zojirushi sr60 kullanıyorum, hemen hemen her işe gittiğimde götürüyorum. Termostan çok memnunum, daha önce de yazdım.
Öncelikle kahvenin, demleyip ardından bardağa koyup içtiğimiz andaki lezzetini ne yazık ki hiç bir termos koruyamıyor. Çünkü termosun kahveye hiç bir etkisi olmasa dahi kahve demlenmeye devam ediyor bir şekilde, bu yüzden kahvenin tadı her geçen saat olumsuz anlamda değişiyor. Buna yapacak bir şey yok. Bunun dışında bir de termostan gelen kötü etkiler olursa kahve içilmez hale gelir. Zojirushi burda kahveye olumsuz hiç bir tat vermiyor ve uzun saatler sıcaklığı çok iyi koruyor. Sıcaklığı daha iyi koruması için termosu tam doldurmak daha iyi , bu yüzden içeceğiniz miktara uygun boyutta almanızı tavsiye ederim.
Hangi kahveler termos için uygun? Kesinlikle pahalı, meyvemsi, uçan kaçan, özel kahveler termos için uygun değil. Bu kahveler demlenmiş şekilde bekledikçe tatsal olarak değişiyor, bozuluyor. Termosun suçu yok. Bu sebeple pahalı kahveleri termosa koyup heba etmeyin bence. Termos için çok pahalı olmayan kaliteli çekirdekler, çikolata, kakao, biraz ucundan tatlı kırmızı meyveler olan kahveler çok iyi sonuç veriyor. Bekledikçe tatları çok değişmiyor. Ama her ne olursa olsun dışarıda içeceğiniz tüm filtre kahvelerden çok daha iyi kahve içersiniz zojirushi ile.
Temizlik konusu; Arkadaşlar gerçekten değişik değişik ürünlere gerek yok. İç yüzeyinde seramik kaplamaya yapışan kahve tortusunu bulaşık deterjanı, sünger veya biberon fırçası gibi bir şeyle iyice temizliyorum, bol sıcak su ile duruluyorum, ağzı açık bırakıyorum bu kadar. Hiç bir koku kalmıyor. Bunu 10 günde bir tekrarlamanız, günlük olarak da sadece sıcak su ile yıkamanız yeterli.

Ne kadar sıcak tutuyor? 600 ml kapasitesi var ve 350 ml kahve koyup çıkıyorum. Sabah 6 dan öğlen 3 e kadar ara ara ağzını açıp içebiliyorum sıcak bir şekilde. Eğer tam doldurup ağzını hiç açmasam 20 saatten fazla sıcak tutar diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Stanley çelik termoslarda hiç sıcak kahve bekletip içtiniz mi? İçtiyseniz kaç saat beklettiniz ve tadı nasıldı?
Yıllarca kullandım ve evet bariz tat değişimleri oluyor kahvenin sıcaklığından bağımsız metal yüzeyin etkisi, o yüzden özellikle iyi kahveleri dışarıda yanıma alamıyordum, sonunda seramik kaplamalı termosa geçtim huzura erdim

Japonya'dan almıştım yaklaşık 1 yıl önce. Gayet memnunum. Pahalı çekirdeklerden demlediğim kahvelerin tadını bariz etkiliyor ama sütlü veya çok kompleks aromalar içermeyen kahveleri birkaç saat sonra içtiğimde gayet iyi sonuçlar alıyorum. Çelik termoslara göre yapışmaz yüzey tadı çok daha iyi koruyor

Ben de Fellow kullanıyorum. Bütün kahvelerle tuhaf bir tat oluyor. Hep aynı tat. Kötü bir tat değil ama baskın ve kahvenin asıl hali bozuyor. Kapaktan (plastik) geldiğini tahmin ediyorum. Bugün kapağı bulaşık makinesi ile yıkadım (deterjan daha güçlü diye) ve kahveyi 60 derecedeyken koydum, aynı tat geldi. Bu arada temizledikten sonra açık bırakıyorum.

O şekilde kullanmak istemiyorum

Deneyimimi paylaşmak istedim. Tavsiyeniz varsa almak isterim.

Geri