Ne kadar bekletiyorsunuz? İşe yarıyor mu? Bu işlemi sıcak kahveden sonra mı yapıyorsunuz?Termosa biraz limon tuzu ve karbonat koyup kaynar su ekliyorum biraz beklettikten sonra süngerle geçiyorum, bu karışım içindeyken kapağı kapatıp çalkalamayın patlayabiliyor![]()
Ne kadar su döküyorsunuz?Ben zojirushiyi pully ile temizliyorum hiç leke kalmıyor. 3 4 gr pully üzerine Sıcak su döküp bekletiyorum yarım saat
Evet bende yarıyor, 5-6 saat kahve varsa içinde aksamına yıkıyorsam 10 dk bekletmek gayet yeterli oluyor ama bazen termosu çantada unutuyorum bu durumda gece bekletip sabah duruluyorum koku kalmıyor.Ne kadar bekletiyorsunuz? İşe yarıyor mu? Bu işlemi sıcak kahveden sonra mı yapıyorsunuz?
Merhaba. Stanley çelik termoslarda hiç sıcak kahve bekletip içtiniz mi? İçtiyseniz kaç saat beklettiniz ve tadı nasıldı?Fellow seramik kaplama ve stanley çelik termoslarım var hepsine 1 çay kaşığı puly caff atıp üstüne sıcak su ekliyorum birkaç dakika içinde tertemizler
Kahve barıma yaptığım en iyi yatırım puly caff almak
Stanley termoslarda sıcak içecek bekletilip içilmez hatta hiç içilmez. Tadı değişiyor metal tadı direkt içeceği değiştiriyor. Stanley ile sadece su ve buz taşınır başka bir işe yaramaz.Merhaba. Stanley çelik termoslarda hiç sıcak kahve bekletip içtiniz mi? İçtiyseniz kaç saat beklettiniz ve tadı nasıldı?
Cold brew veya japanese iced coffee hazırlayıp koysam nasıl olur peki? Forumda dolaşırken şu mesajı gördüm,Stanley termoslarda sıcak içecek bekletilip içilmez hatta hiç içilmez. Tadı değişiyor metal tadı direkt içeceği değiştiriyor. Stanley ile sadece su ve buz taşınır başka bir işe yaramaz.

Teknik olarak o kadar bilgiye sahip değilim lakin zaten yüksek sıcaklıkta kahve koymuyorum termosa. 70 ° ancak sıcaklığı vardır kahvenin termosa koyduğum. Stanley 3 sene kullandım. Zaten çok uzun süre tutmam kahveyi bir kaç saat içinde bitiriyorum. Ancak bir kaç saati aştığım durumlarda da yine tat değişimi bariz gerçekleşiyor. Mesele kahve içip içmemek değil. Aroma kaybında metalin etkisinin olup olmaması.Cold brew veya japanese iced coffee hazırlayıp koysam nasıl olur peki? Forumda dolaşırken şu mesajı gördüm,
Ekli dosyayı görüntüle 38341
Sizin bu mesaja yorumunuz nedir?
Kahve içmek için önerdiğiniz termos var mı? 6-7 saat bekletip içebileceğim.Stanley termoslarda kahve içmek gerçekten mümkün değil benim deneyimime göre, anında tadı bozuluyor hangi yöntemle temizlersem temizleyeyim metal tadı kahveye yapışıyor. bunun sebeplerini araştırırken kahvenin oksitlenmesini hızlandırdığını okumuştum, termosla vakit geçirdikçe kahvenin oksitlenmesi tadı epey bozuyor.
Stanley harici bir termos öneriniz var mı?Teknik olarak o kadar bilgiye sahip değilim lakin zaten yüksek sıcaklıkta kahve koymuyorum termosa. 70 ° ancak sıcaklığı vardır kahvenin termosa koyduğum. Stanley 3 sene kullandım. Zaten çok uzun süre tutmam kahveyi bir kaç saat içinde bitiriyorum. Ancak bir kaç saati aştığım durumlarda da yine tat değişimi bariz gerçekleşiyor. Mesele kahve içip içmemek değil. Aroma kaybında metalin etkisinin olup olmaması.