• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termosunuzu nasıl temizliyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan darloch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

darloch

Üye
İsim
Berkay
Daha fazla  
İsim
Berkay
Merhabalar. Termosunuzda kahveyi bekletip içtikten sonra temizlik için ne yapıyorsunuz? Ve temizlik için ne kullanıyorsunuz?

Termosa biraz limon tuzu ve karbonat koyup kaynar su ekliyorum biraz beklettikten sonra süngerle geçiyorum, bu karışım içindeyken kapağı kapatıp çalkalamayın patlayabiliyor🙃

Ben karbonat işini çok abartmışım ilk defa termos yıkıyordum plastik kısımların hepsi karbonat kokuyor şuan kararında yapmak önemli. Protez temizleyici tabletler de iş yapıyor onları da deneyebilirsiniz

Forumda dolaşırken bazı kişilerin biberon temizleyicisiyle yıkadığını gördüm, sizce bu taktik nasıl?

Ne kadar bekletiyorsunuz? İşe yarıyor mu? Bu işlemi sıcak kahveden sonra mı yapıyorsunuz?
Evet bende yarıyor, 5-6 saat kahve varsa içinde aksamına yıkıyorsam 10 dk bekletmek gayet yeterli oluyor ama bazen termosu çantada unutuyorum bu durumda gece bekletip sabah duruluyorum koku kalmıyor.

Fellow seramik kaplama ve stanley çelik termoslarım var hepsine 1 çay kaşığı puly caff atıp üstüne sıcak su ekliyorum birkaç dakika içinde tertemizler

Kahve barıma yaptığım en iyi yatırım puly caff almak

Fellow seramik kaplama ve stanley çelik termoslarım var hepsine 1 çay kaşığı puly caff atıp üstüne sıcak su ekliyorum birkaç dakika içinde tertemizler

Kahve barıma yaptığım en iyi yatırım puly caff almak
Merhaba. Stanley çelik termoslarda hiç sıcak kahve bekletip içtiniz mi? İçtiyseniz kaç saat beklettiniz ve tadı nasıldı?

Merhaba. Stanley çelik termoslarda hiç sıcak kahve bekletip içtiniz mi? İçtiyseniz kaç saat beklettiniz ve tadı nasıldı?
Stanley termoslarda sıcak içecek bekletilip içilmez hatta hiç içilmez. Tadı değişiyor metal tadı direkt içeceği değiştiriyor. Stanley ile sadece su ve buz taşınır başka bir işe yaramaz.

Stanley termoslarda sıcak içecek bekletilip içilmez hatta hiç içilmez. Tadı değişiyor metal tadı direkt içeceği değiştiriyor. Stanley ile sadece su ve buz taşınır başka bir işe yaramaz.
Cold brew veya japanese iced coffee hazırlayıp koysam nasıl olur peki? Forumda dolaşırken şu mesajı gördüm,
IMG_0103.jpeg
Sizin bu mesaja yorumunuz nedir?

Cold brew veya japanese iced coffee hazırlayıp koysam nasıl olur peki? Forumda dolaşırken şu mesajı gördüm,
Ekli dosyayı görüntüle 38341
Sizin bu mesaja yorumunuz nedir?
Teknik olarak o kadar bilgiye sahip değilim lakin zaten yüksek sıcaklıkta kahve koymuyorum termosa. 70 ° ancak sıcaklığı vardır kahvenin termosa koyduğum. Stanley 3 sene kullandım. Zaten çok uzun süre tutmam kahveyi bir kaç saat içinde bitiriyorum. Ancak bir kaç saati aştığım durumlarda da yine tat değişimi bariz gerçekleşiyor. Mesele kahve içip içmemek değil. Aroma kaybında metalin etkisinin olup olmaması.

Stanley termoslarda kahve içmek gerçekten mümkün değil benim deneyimime göre, anında tadı bozuluyor hangi yöntemle temizlersem temizleyeyim metal tadı kahveye yapışıyor. bunun sebeplerini araştırırken kahvenin oksitlenmesini hızlandırdığını okumuştum, termosla vakit geçirdikçe kahvenin oksitlenmesi tadı epey bozuyor.

Stanley termoslarda kahve içmek gerçekten mümkün değil benim deneyimime göre, anında tadı bozuluyor hangi yöntemle temizlersem temizleyeyim metal tadı kahveye yapışıyor. bunun sebeplerini araştırırken kahvenin oksitlenmesini hızlandırdığını okumuştum, termosla vakit geçirdikçe kahvenin oksitlenmesi tadı epey bozuyor.
Kahve içmek için önerdiğiniz termos var mı? 6-7 saat bekletip içebileceğim.

Teknik olarak o kadar bilgiye sahip değilim lakin zaten yüksek sıcaklıkta kahve koymuyorum termosa. 70 ° ancak sıcaklığı vardır kahvenin termosa koyduğum. Stanley 3 sene kullandım. Zaten çok uzun süre tutmam kahveyi bir kaç saat içinde bitiriyorum. Ancak bir kaç saati aştığım durumlarda da yine tat değişimi bariz gerçekleşiyor. Mesele kahve içip içmemek değil. Aroma kaybında metalin etkisinin olup olmaması.
Stanley harici bir termos öneriniz var mı?

Geri