• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termos Mug Alırken Bakmanız Gerekenler - Kısa Rehber

Hangi markayı kullanıyorsunuz?

• Thermos

Oy: 27 5.5%
  • Stanley

Oy: 225 45.9%
  • Contigo

Oy: 66 13.5%
  • Zojirushi

Oy: 66 13.5%
  • Camelbak

Oy: 0 0.0%
  • Oxo

Oy: 1 0.2%
  • Starbucks

Oy: 34 6.9%
  • Diğer

Oy: 71 14.5%

• Kullanılan toplam oy
    490
Bu demlenmeye devam etmesi ciddi sorun yaratıyor. Acaba biraz az demleyip termosa öyle mi alsam diye düşünürken demleme sonrası bypass ile 10% gibi su ekleyerek denemeye karar verdim. Biraz deneyeyim eğer olumlu etkisi olursa bilgi veririm. Olmaz ise biraz az demleyerek öyle alacağım termosa :)
Bu aralar sürekli termos kullanmam gerektiği için iki yol buldum, biri normal demleyip 10% bypass ile su ilave ediyorum, diğeri de normalde öğüttüğümden biraz daha kalıp öğütüp daha az demlemeye sebep oluyorum ama termosta demlenme devam ediyor. Bence ikisi de doğrudan demleyip termosta koymaktan biraz daha iyi. Sanırım başka bir çözüm bulana kadar böyle kullanmaya devam.

termos / mug seçerken bence en önemli şey kahvenin aromasını ne kadar tutabildiği?
böyle bir termos mug var mı? önerir misiniz?

çok konuştuk, tartıştık, çeşitli modellerle ilgili paylaşımlar yapıldı. çıkan 2 sonuç var; birincisi içi cam ya da seramik olmadığı müddetçe termosunuz ne kadar kaliteli olursa olsun kavenin tadını etkiliyor, metal tadı veriyor. ikincisini @Metehan söylemişti, kahve bekletmeye pek de müsait bir içecek değil. cam ya da seramik termos bile kullansak demlenmiş kahvenin tadı bekledikçe bozuluyor. ol sebepten eğer mümkünse termos değil ekipmanınızı yanınızda götürün. mümkün değilse de kahve konusunda beklentinizi düşürün.

Outdoor aktiviteleri,sahili,pikniği,kampı,trekkingi vs seven bir aile olarak bu konuda evdeki oyuncu kadrosu biraz geniş. Dilim döndüğünce kullanım tecrübelerimi aktarayım...

0025694_stanley-023l-adventure-shortstack-vacuum-mug-mat-siyah.jpeg

Bu 0,23 ml arkadaşı evden kısa süreli çıkışlarda çay, birki çayı vs taşımak için kullanıyorum. Büyük termosla sahile kampa götürdüğümüz sıcak içeceği bardakla içebilmek amaçlı kullanıyorum. Ayrıca tatlı, yulaf ezmesi, meyve salatası, bebeğin yiyecekleri, çorba vs de taşınabiliyor. İnanılmaz kullanışlı bir ürün. Ağızdaki içecek içmek için olan kısmı olmadan sadece kapakla da kullanılabiliyor. Sızdırma kesinlikle yapmıyor. Sıcak tutma süresi 2 saat civarında. Soğuk daha fazla tabi. Şiddetle öneririm. Tam bir joker eleman.

-----------------------------------------------------

stanley-klasik-trigger-action-seyahat-bardagi-0-35-lt-yesil-the-trigger-action-travel-mug-12-oz-0-35-l-green.jpg

0,35 ml, tek elle bir düğmeye basarak içebiliyorsunuz. Sıcak tutması 4-5 saat civarında. Ev dışında araç kullanırken kahve çay tüketmek ve uzun yolculuklarda uyanık kalmak amaçlı kullanıyorum. Araç bardaklığına sığdığı için tercih ettim yüksekliği sınırlı olan bir yer ayrılmış araç bardaklığında. Dayanıklı güzel bir ürün. İnsan ağız kısmında keşke bir kapağı da olsa içim yapılan bölge temiz kalsa diye düşünmüyor değil.

b90dc52437072389efbc47dbc57c0938-700x700.jpg

Eşim kullanıyor, sızdırmaz kapağı var ama kağaı kitleyen bir mekanizma olmadığından çantaya vs atmaya pek uygun değil. Açılabilir. 470ml kapasitesi var. Sıcak tutması 3-4 saat civarında. Kulpu oldukça kullanışlı. Ağzı açık şekilde Soğuk içecek bira vs içmek için kullanışlı. Şimdi olsa tekrar alır mıyım, kapak mekanizmasından dolayı almam (şimdilerde bunun kapağı kitlenen twinlockları çıktı kulpsuz) Bu arada bu model çoğu araç bardaklıklarına sığmıyor bilginiz olsun

-------------------------------------------------------

9947871150130.jpg

Bunu metrodan indirimli güzel bir fiyata almıştık. Aladdin malum Stanley üretimi. 470 ml kapasitesi var. Kesinlikle sızdırmayan, 2-3 saat civarı sıcak tutabilen geniş hacimli bir mug. İçme kısmı dizaynı güzel ağzınız yanmıyor. Ama kapakta kilidi yok dolayısıyla çantada vs insan tedirgin oluyor. Fiyatına göre çok başarılı. Süt kullandığım yüksek hacimli kahveler ve çay koyup sahilde içmek için kullanıyorum. Plastik kokusu vs yok tutması güzel. Yüksekliğinden dolayı bazı araç bardaklıklarına sığmaz. (yenilerinde kapakta kilit var. Stanley kadar yüksek meblağlara çıkmak istemeyenler benzer kaliteyi %30-40 ucuza alabilirler tipleri hoşlarına giderse)

----------------------------------------------------

0028217_stanley-07l-adventure-vacuum-stein-bira-bardagi-yesil.jpeg

Stanley 0,70 l bira bardağı galiba dünyada parasını hakeden ürünler listemin başında gelir. Ağzı açık kapağı olmayan bir bardak Antalya sıcağında birayı nasıl 7-8 saat soğuk tutar anlaşılır gibi değil. Tabi ki birayı bu kadar zamana yayarak içtiğim yok ama akşam yarımkalan birayı sabah test ederek bu sonuca vardım :) şaka bir yana ılıyan biranın veya soğuk içeceğin verdiği hissin önüne geçen inovatif ve kullanışlı bir ürün. İçmesi çok keyifli, arjantin bardaklar gibi ağır değil, dudakların değdiği yer pürüzsüz ve kulpu çok ergonomik. Bardaktan bira veya soğuk içecek içmeyi seviyorsanız, deniz kenarında vs çok işe yarar. Şiddetle öneririm alın senelerce kullanın.

-------------------------------------------------

0038960_stanley-1-l-adventure-stainless-steel-vacuum-bottle-yesil-termos.jpeg

0,75 ml boyutunda, genelde soğuk ev yapımı buzlu çay, limonata veya Sıcak su taşımak için de mantıklı. Hacimi ideal, sıcak tutma süresi soğuk içecekler bir çok çok yeterli (24 saat +) Kapağı tam açmadan yarım aralayarak kendi bardak olarak kullanılabilen kapağından içmesi güzel oluyor. Kapağı çift cidarlı o da biraz ısı yalıtımı sağlıyor.

---------------------------------------------------

contigo-thermal-bottle-mat-black-1200-ml-1f00.jpg

Geçenlerde bime geldi, aldım. 1,2 lt hacminde. Sadece pikniklerde vs çay için kullanmayı planlıyorum. Test ettim kaynar koyduğum su 34 saatte 51 dereceye indi. 24 saat civarında sağlıklı şekilde sıcak tutabildiğini söyleyebilirim.

--------------------------------------------------------

10774216507442.jpg
Aladdin fresco twist & go diye geçiyor. Su matarası olarak kullanıyoruz. Alt kısmı vakumlu çift katmanlı çelik termos, üst kısmı ise bpasız kırılmaz bir plastik. Tüm kısımları bir birinden ayrılabiliyor, plastik kısımlar bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Suyu 7-8 saat serin tutuyor. İçmesi tutması vs tamamen bir şişe keyfi veriyor. Temiz tutulursa koku vs yapmıyor. Sızdırma yok. Sebilden doldur doldur iç, dışarıda bisiklette denizde yolculukta vs çok kullanılıyor. Çok memnun olduğum bir ürün.

Outdoor aktiviteleri,sahili,pikniği,kampı,trekkingi vs seven bir aile olarak bu konuda evdeki oyuncu kadrosu biraz geniş. Dilim döndüğünce kullanım tecrübelerimi aktarayım...

0025694_stanley-023l-adventure-shortstack-vacuum-mug-mat-siyah.jpeg

Bu 0,23 ml arkadaşı evden kısa süreli çıkışlarda çay, birki çayı vs taşımak için kullanıyorum. Büyük termosla sahile kampa götürdüğümüz sıcak içeceği bardakla içebilmek amaçlı kullanıyorum. Ayrıca tatlı, yulaf ezmesi, meyve salatası, bebeğin yiyecekleri, çorba vs de taşınabiliyor. İnanılmaz kullanışlı bir ürün. Ağızdaki içecek içmek için olan kısmı olmadan sadece kapakla da kullanılabiliyor. Sızdırma kesinlikle yapmıyor. Sıcak tutma süresi 2 saat civarında. Soğuk daha fazla tabi. Şiddetle öneririm. Tam bir joker eleman.

stanley-klasik-trigger-action-seyahat-bardagi-0-35-lt-yesil-the-trigger-action-travel-mug-12-oz-0-35-l-green.jpg

0,35 ml, tek elle bir düğmeye basarak içebiliyorsunuz. Sıcak tutması 4-5 saat civarında. Ev dışında araç kullanırken kahve çay tüketmek ve uzun yolculuklarda uyanık kalmak amaçlı kullanıyorum. Araç bardaklığına sığdığı için tercih ettim yüksekliği sınırlı olan bir yer ayrılmış araç bardaklığında. Dayanıklı güzel bir ürün. İnsan ağız kısmında keşke bir kapağı da olsa içim yapılan bölge temiz kalsa diye düşünmüyor değil.

b90dc52437072389efbc47dbc57c0938-700x700.jpg

Eşim kullanıyor, sızdırmaz kapağı var ama kağaı kitleyen bir mekanizma olmadığından çantaya vs atmaya pek uygun değil. Açılabilir. 470ml kapasitesi var. Sıcak tutması 3-4 saat civarında. Kulpu oldukça kullanışlı. Ağzı açık şekilde Soğuk içecek bira vs içmek için kullanışlı. Şimdi olsa tekrar alır mıyım, kapak mekanizmasından dolayı almam (şimdilerde bunun kapağı kitlenen twinlockları çıktı kulpsuz) Bu arada bu model çoğu araç bardaklıklarına sığmıyor bilginiz olsun

-------------------------------------------------------

9947871150130.jpg

Bunu metrodan indirimli güzel bir fiyata almıştık. Aladdin malum Stanley üretimi. 470 ml kapasitesi var. Kesinlikle sızdırmayan, 2-3 saat civarı sıcak tutabilen geniş hacimli bir mug. İçme kısmı dizaynı güzel ağzınız yanmıyor. Ama kapakta kilidi yok dolayısıyla çantada vs insan tedirgin oluyor. Fiyatına göre çok başarılı. Süt kullandığım yüksek hacimli kahveler ve çay koyup sahilde içmek için kullanıyorum. Plastik kokusu vs yok tutması güzel. Yüksekliğinden dolayı bazı araç bardaklıklarına sığmaz. (yenilerinde kapakta kilit var. Stanley kadar yüksek meblağlara çıkmak istemeyenler benzer kaliteyi %30-40 ucuza alabilirler tipleri hoşlarına giderse)

----------------------------------------------------

0028217_stanley-07l-adventure-vacuum-stein-bira-bardagi-yesil.jpeg

Stanley 0,70 l bira bardağı galiba dünyada parasını hakeden ürünler listemin başında gelir. Ağzı açık kapağı olmayan bir bardak Antalya sıcağında birayı nasıl 7-8 saat soğuk tutar anlaşılır gibi değil. Tabi ki birayı bu kadar zamana yayarak içtiğim yok ama akşam yarımkalan birayı sabah test ederek bu sonuca vardım :) şaka bir yana ılıyan biranın veya soğuk içeceğin verdiği hissin önüne geçen inovatif ve kullanışlı bir ürün. İçmesi çok keyifli, arjantin bardaklar gibi ağır değil, dudakların değdiği yer pürüzsüz ve kulpu çok ergonomik. Bardaktan bira veya soğuk içecek içmeyi seviyorsanız, deniz kenarında vs çok işe yarar. Şiddetle öneririm alın senelerce kullanın.

-------------------------------------------------

0038960_stanley-1-l-adventure-stainless-steel-vacuum-bottle-yesil-termos.jpeg

0,75 ml boyutunda, genelde soğuk ev yapımı buzlu çay, limonata veya Sıcak su taşımak için de mantıklı. Hacimi ideal, sıcak tutma süresi soğuk içecekler bir çok çok yeterli (24 saat +) Kapağı tam açmadan yarım aralayarak kendi bardak olarak kullanılabilen kapağından içmesi güzel oluyor. Kapağı çift cidarlı o da biraz ısı yalıtımı sağlıyor.

---------------------------------------------------

contigo-thermal-bottle-mat-black-1200-ml-1f00.jpg

Geçenlerde bime geldi, aldım. 1,2 lt hacminde. Sadece pikniklerde vs çay için kullanmayı planlıyorum. Test ettim kaynar koyduğum su 34 saatte 51 dereceye indi. 24 saat civarında sağlıklı şekilde sıcak tutabildiğini söyleyebilirim.

--------------------------------------------------------

10774216507442.jpg
Aladdin fresco twist & go diye geçiyor. Su matarası olarak kullanıyoruz. Alt kısmı vakumlu çift katmanlı çelik termos, üst kısmı ise bpasız kırılmaz bir plastik. Tüm kısımları bir birinden ayrılabiliyor, plastik kısımlar bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Suyu 7-8 saat serin tutuyor. İçmesi tutması vs tamamen bir şişe keyfi veriyor. Temiz tutulursa koku vs yapmıyor. Sızdırma yok. Sebilden doldur doldur iç, dışarıda bisiklette denizde yolculukta vs çok kullanılıyor. Çok memnun olduğum bir ürün.
Gayet güzel bir ekleme olmuş. Elinize sağlık.

@forevermore Umut Bey çok güzel bir rehber olmuş. Aladdin markasını ve Contigoyu merak ediyordum bimde gördüm. Şu an contigolar pahalı pek bilinmediği için talep olmayabilir bir süre sonra daha uyguna alınabilir. Aladdin ilk geldiğinde 99 tl idi şu anda 49 a düşmüş.

Bende Sigg marka 05.lt termos var. Ayrıntıları bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz. Sıcak tutma konusunda başarılı. Tat konusunda ise çok az bir farklılık hissediyorum.

Mannhart b201 kullanıyorum. Ben sıcakta plastik yere doğru biraz ısınma oluyor ama çok uzun süre sıcak tutuyor. Metalde bekleyen kahvenin tadını beğenmiyorum o yüzden soğuk daha çok tercih ediyorum. Kapağını açmazsanız buz hiç erimiyor. Tek elle açılması da bir avantaj. Düşürdüm de bu arada. Sağlam malmış.

Son düzenleme:
Sanki bir Stanley fedaisi gibi görünebilirim bu kare sonrasında ama şunu bilir, şunu söylerim; İşin içine metal girince aroma-tat gidiyor. Ve biraz yukarıda @Kafeinman üyemizin dediği gibi hacim ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre sıcak kalır o içerik.

Ekli dosyalar

• 20201123_104705.jpg
    20201123_104705.jpg
    88.2 KB · Görüntüleme: 77
hangi marka olursa olsun, metal veya plastik termos kahve tadını bozan bir şey. çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum. kısa süreli taşıma gerektiğinde örneğin evde demleyip araçta içeceksem Huskee cup kullanıyorum onlarda bozulma (kısa süre için) minimal oluyor

Black Friday'de güzel bir fırsat yakalanırsa en acil ihtiyacim diyebilirim. Sabah 10 dk erken kalkip kahve içmeyi istemem ama öğle arasi isyerinde güzel bir kahve içmek için sabah 10 dk önce kalkmayı göze alabilirim. Ha metal tadı vs. kahve tadımını etkiliyor olabilir; diyecek birşeyim yok ama o da göz ardi edilebilir miktardadır zannımca.

Merhaba
Daha önce tavsiye edildi mi inceleyemedim ama termos olarak zojirushi markasını tavsiye edebilirim şahsen kullanıyorum sıcak tutma anlamında gayet başarılı içindeki ismini bilmediğim metal olmayan yapısı nedeniyle temizliği rahat ve tada etkisi bence yok gibi ama tabi taze içilen kahve ile 3-4 saat durmuş kahve aynı olmuyor. Şahsen stanley, thermos ve contigo marka ürünleri kullanmış biri olarak ilk tercihim bu marka oldu ve devamlı kullanıyorum. Benim kullandığım model zojirushi sm-ta48

Metal tadına hassas olanlar için stanleyin ceramivac serisi var iç bölümü seramik kaplı, fiyatları da uygun, 0,47 ve 0,7 versiyonları mevcut

Black Friday'de güzel bir fırsat yakalanırsa en acil ihtiyacim diyebilirim. Sabah 10 dk erken kalkip kahve içmeyi istemem ama öğle arasi isyerinde güzel bir kahve içmek için sabah 10 dk önce kalkmayı göze alabilirim. Ha metal tadı vs. kahve tadımını etkiliyor olabilir; diyecek birşeyim yok ama o da göz ardi edilebilir miktardadır zannımca.
Öğlene kadar beklemeyi bırak 1 saat bile beklese farkediliyor tad. O yüzden şirkette delter press kullanıyorum. Sabah öğtüyorum kahveyi şirkette bi sabah bir de öğlen yapıyorum

Benim kişisel tespitim kahveyi termosta içerken sıcaklığı koruyabilmesi ve metal tadından daha önemlisi bekleyen kahvenin demlenmeye devam ederek acılaşması. Bu yüzden termos kullanmayı bıraktım, işyerine öğütülmüş kahveyi aeropress içinde götürüp sıcak su ekleyip basıyorum.

Geri