• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termos Mug Alırken Bakmanız Gerekenler - Kısa Rehber

Hangi markayı kullanıyorsunuz?

• Thermos

Oy: 27 5.5%
  • Stanley

Oy: 225 45.9%
  • Contigo

Oy: 66 13.5%
  • Zojirushi

Oy: 66 13.5%
  • Camelbak

Oy: 0 0.0%
  • Oxo

Oy: 1 0.2%
  • Starbucks

Oy: 34 6.9%
  • Diğer

Oy: 71 14.5%

• Kullanılan toplam oy
    490
Carter için yerimizi alalım. Comandante gibi avrupa fiyatına satın alabiliriz umarım.

Bir süredir Stanley'den bu ikiliyi gerek sıcak su gerek kahve taşımak için memnuniyetle kullanıyorum. Henüz daha bir iki kere buzlu içecek taşıdım ancak soğuk performansları da aynı şekilde başarılı. 1 litrelik olan kesinlikle 24 saat sıcak tutabiliyor. Trigger-Action'a gelirsek, sabah içmeye başladığım kahveyi geceye kadar sıcak tutmak gibi bir alışkanlığım yok. Siz de benim gibi 3-4 saat içinde kahveyi tüketen biriyseniz kesinlikle tavsiye ederim. Bir keresinde 6 saate yakın tutmuştum ve o zaman da biraz ılık olsa da soğuk demezdim. Bu iki termosa yapılan bazı eleştirilere yönelik kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim.

1) Trigger-Action'ın tasarım olarak sorunlu olduğunu, arkasındaki push-button'a basınca oradan su sızdırdığını söylüyorlar. Bizzat elimi yakmamak için soğuk suyla denedim ve kısmen doğru. Eğer tamamen tepetaklak tutarak butona basarsanız içme aralığına değil (muhtemelen) o buton tarafına eğim verdiğiniz için oradan sıvı akışı oluyor. Eğer sıcak bir içeceği tamamen doksan derece açı ile kafaya dikerek içme gibi bir niyetiniz yoksa hiçbir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Şimdiye kadar sorunsuz kullandım.

2) Her iki model için de plastik kokusu ve metal tadı problemi iddia ediliyor. Metal ile temasın tadı değiştirmeyeceği iddia ediliyor pek çok üretici tarafından ancak ben de bir değişim tadıyorum. Belki psikolojik olabilir. Çok kötü bir değişim değil ve bence ihmal edilebilir düzeyde ancak cam bardakta içtiğimden farklı bir tat aldığım kesin. Tatlı aromaların kaybolduğunu düşünüyorum. Vaktinde seramik kaplamalı bir termos tercih etmeme sebebim ise o kaplamalar soyulacağı için termosun ömrünün daha kısa olacağını düşünmemdir. Farklı incelemelerde bu soruna dikkat çekilmiş. Belki bu sorunu yaşamayan seramik termoslar da vardır ancak vaktinde beni ikna eden bir model bulamamıştım.

Koku konusuna gelirsek, öncelikle hep elde ılık suyla ve karbonatla yıkadığımı belirtmek isterim. Bir seferinde 1 litrelik termosta sadece su taşıdığımdan yıkamayı ihmal ettim zaten su kirli değildir diyerek ve o zaman bir koku yaptı. Başta panikleyip canımı sıkmıştım doğrusu ancak her zamanki temizlediğimde yine eskisi gibi oldu.

Trigger-Action modelinde ise genelde hep sıcak kahve taşıdım ve sıcak ile plastiğin temasından kesinlikle bir koku alıyorum ancak bu hem benim ihmal edebileceğim bir koku hem de o kadar rahatsız edici değil açıkçası. Bunda yine durumu abartan psikolojik bir etki olabileceğini belirteyim. Aeropress'te inverted method'ta kahve plastik ile temas ettiği için kahvenin tadının değiştiği iddia eden bir tat ve koku algım var. Bu konuda hassasım ve bu yüzden yanılıyor olabilirim. Ancak bu hassaslığıma rağmen bu iki termosun performansından memnunum. İkilemde kalan arkadaşlar varsa umarım yardımcı olabilmişimdir 😇

20210602_160911.jpg

Hocam bakmanız gereken bir şey yok, Zojirushi olsun yeter.

fellow carter move için bekledim ama dayanamadım zojirushi aldım. Çok hafif, çok konforlu, koku , sızdırma yok, boyut seçenekleri mantıklı, tek el ile kullanımı çok rahat...

Termoslarınızı nasıl temizliyorsunuz ?

2 yil kadar once aliexpressten xiaomi dereceli termos sundan almistim yanindaki aparatta kahve veya cay demlemek icin soguk veya sicak ekraninda demleme suresi (soguk kahve icin ) , derece ve oyun var . cift cidarli 1 1,5 saat sicak 4 5 saat ilik tutuyor icindekini memnunum gayet icindeki pili 2032 bi kac ay once degistirdim azaldigini dusunup

Ekli dosyalar

• 3623F515-B63D-4E58-8532-ED323BD4DCEA.jpeg
    3623F515-B63D-4E58-8532-ED323BD4DCEA.jpeg
    128.6 KB · Görüntüleme: 30
Bu sabah Contigo Glaze 'in kilitli haldeyken sıvı kaçırdığını farkettim. Ürünü gittigidiyor üzerinden Contigo Türkiye Distribütörü MrMarka'dan almıştım. Sabah 8.32 de mesaj attım. Üstüne saat 10 gibi de gg mesajları görülmeyebilir ne olur ne olmaz diye arayıp teyit etmek istedim.
Telefondaki beyefendiye durumu ilettim. Gg ile alıp mesaj attığımı da bildirdim. Önce ürünü test için servise götürmem ya da göndermem gerektiğini söyledi. Haftaiçi çalıştığım için ancak cumartesi götürebileceğimi söyleyince onlar da haftasonu çalışmadığı için direk adres ve iletişim bilgilerimi alarak ücretsiz yeni kapak göndereceğini, sorun kapak değişimi ile çözülecektir fakat çözülmezse diğer alternatifleri tekrar görüşebileceğimizi iletti. Kısa sürede ve kolayca çözüm üretildiği için tüketici olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Termos alacak arkadaşlar için Contigo Türkiye notu olsun belki işe yarar.

Psikolojik mi bilmiyorum ama ne zaman termosa kahve koysam, 30 dk sonra tüm aromaları gitmiş acı bi kahve içiyorum.
Kullandığım termoslar Stanley Klasik, Stanley Ceramivac, Fellow Carter

Psikolojik mi bilmiyorum ama ne zaman termosa kahve koysam, 30 dk sonra tüm aromaları gitmiş acı bi kahve içiyorum.
Kullandığım termoslar Stanley Klasik, Stanley Ceramivac, Fellow Carter
Haydaaaa 😕 Ceramivac ve Fellow Carter aromaların kaybolmadığını iddia ediyor, zaten bu modellere yönelenlerin ilk tercihi de bu sebep oluyor.
Eğer bu modeller de aromaları korumada işe yaramıyorsa ne alacağız o zaman? 🤔

Haydaaaa 😕 Ceramivac ve Fellow Carter aromaların kaybolmadığını iddia ediyor, zaten bu modellere yönelenlerin ilk tercihi de bu sebep oluyor.
Eğer bu modeller de aromaları korumada işe yaramıyorsa ne alacağız o zaman? 🤔
Neyin içerisine koyarsanız koyun kahve bekledikçe mutlaka geriye gidiyor. Temas yüzeyinin seramik veya benzer kaplama olması, az veya hiç plastik/lastik parçaya temas etmemesi bu süreyi uzatıyor. Seramik ile metal yüzey arasında ben ciddi fark alıyorum zira birindekini belli süre sonra içemezken diğeri içilebilir oluyor ama bunu taze yaptığınız kahve ile karşılaştırmak haksızlık olur.

Neyin içerisine koyarsanız koyun kahve bekledikçe mutlaka geriye gidiyor. Temas yüzeyinin seramik veya benzer kaplama olması, az veya hiç plastik/lastik parçaya temas etmemesi bu süreyi uzatıyor. Seramik ile metal yüzey arasında ben ciddi fark alıyorum zira birindekini belli süre sonra içemezken diğeri içilebilir oluyor ama bunu taze yaptığınız kahve ile karşılaştırmak haksızlık olur.
Bu aralar sağlam ve kahve keyfimi çok da bozmayacak bir termos arayışındayım. Aklım yeni gelecek Fellow'da 😊 Siz hangi model termos kullanıyorsunuz?

Bu sabah Contigo Glaze 'in kilitli haldeyken sıvı kaçırdığını farkettim. Ürünü gittigidiyor üzerinden Contigo Türkiye Distribütörü MrMarka'dan almıştım. Sabah 8.32 de mesaj attım. Üstüne saat 10 gibi de gg mesajları görülmeyebilir ne olur ne olmaz diye arayıp teyit etmek istedim.
Telefondaki beyefendiye durumu ilettim. Gg ile alıp mesaj attığımı da bildirdim. Önce ürünü test için servise götürmem ya da göndermem gerektiğini söyledi. Haftaiçi çalıştığım için ancak cumartesi götürebileceğimi söyleyince onlar da haftasonu çalışmadığı için direk adres ve iletişim bilgilerimi alarak ücretsiz yeni kapak göndereceğini, sorun kapak değişimi ile çözülecektir fakat çözülmezse diğer alternatifleri tekrar görüşebileceğimizi iletti. Kısa sürede ve kolayca çözüm üretildiği için tüketici olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Termos alacak arkadaşlar için Contigo Türkiye notu olsun belki işe yarar.

Bu arada büyük bir aydınlanma yaşadım. Kapakta sızdırma yokmuş. Benim sızdırmazlığı sağladığını sandığım mekanizması aslında temizlik amaçlı kullanılıyormuş.

Yine de müşteri memnuniyetini test etmiş ve fazlasıyla geçer not vermiş oldum.

500 ml idi.2-3 kere kullandım.1 günden fazla sıcak tutuyor nerdeyse.Böyle bir performans hayatımda görmedim ben.
Ama sorun şu ki ben tek seferde 500 ml demleyip akşama kadar bekletme fikrine alışamadım.Benim için şuan lazim olan sabah çıkarken elime alıp 1-2 saat içinde bitirebilecegim 350 ml kapsiteli mug.
İkisinin kullanım senaryosu farklı.
Zojirishinin de 350 ml gibi dusuk hacimlisi de vardı gerçi.Eğer fellow pahalı gelirse belki ondan alırım.500 lugu kardeşime verdim memnun.Zojirushi hakkında merak ettiginiz varsa yanıtlarım.Stanleyden çok daha iyi.İçi kaplamalı
Ben de Zojirushinin 330 ml olanını kullanıyorum sizinle aynı sebeplerle. Süper memnunum 3 senedir.

Bu aralar sağlam ve kahve keyfimi çok da bozmayacak bir termos arayışındayım. Aklım yeni gelecek Fellow'da 😊 Siz hangi model termos kullanıyorsunuz?
Metal birkaç tane var ama seramik kaplama Stanley ceramivac kullanıyorum ve en azından içilebilecek şekilde koruyor kahveyi. Seramik kaplama ve lastik parçaya kahve değmez ise belli bir süre içilebilir kahveniz olabilir :) tabi dediğim gibi taze kahve ile karşılaştırmiyorum.

Zojirushi'nin tüm modellerinin içi seramik kaplama mı?
Yok sanmıyorum. Benimki metal kaplama ama ne koku yaptı ne bişey. Kahvede tat kaybını bilemiyorum bence bir bardaktan diğerine boşaltınca bile kayıp oluyor. Bunda da oluyordur. İçi seramik olmadığı için de bir fikir yürütemeyeceğim seramik kaplılara göre.

Geri