• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termos Mug Alırken Bakmanız Gerekenler - Kısa Rehber

Hangi markayı kullanıyorsunuz?

• Thermos

Oy: 27 5.5%
  • Stanley

Oy: 225 45.9%
  • Contigo

Oy: 66 13.5%
  • Zojirushi

Oy: 66 13.5%
  • Camelbak

Oy: 0 0.0%
  • Oxo

Oy: 1 0.2%
  • Starbucks

Oy: 34 6.9%
  • Diğer

Oy: 71 14.5%

• Kullanılan toplam oy
    490
Seramik olduğu için koku ve tat değişikliği olmuyor diye Fellow carter aldım ama ilk kullanımdan itibaren bir koku kaldı. Daha önce stanley iade etmiştim yine kokudan dolayı, fellow da böyle olunca kokusuz mug olmaz diye düşünmeye başladım artık. Herkeste mi bu şekilde acaba, fellow kullanan arkadaşlarda koku tat değişikliği oluyor mu?

Carter Everywhere mi yoksa Carter Move mu? Ben Carter Everywhere almıştım amazon'dan, koku problemi bende de var. Ancak forumda Carter Move ile ilgili aynı problemi yaşayan var mı diye sorduğumda problem yaşayan yoktu. (alttaki post ve sonrası)

Carter Everywhere mi yoksa Carter Move mu? Ben Carter Everywhere almıştım amazon'dan, koku problemi bende de var. Ancak forumda Carter Move ile ilgili aynı problemi yaşayan var mı diye sorduğumda problem yaşayan yoktu. (alttaki post ve sonrası)

Carter Move mug benimki,Tin Coffee'den aldım son indirimde, içeceğin neredeyse plastikle hiç teması yok ama bu koku nasıl kalıcı oluyor anlayamıyorum.

Arkadaşlar kokuyu yapan conta.

Seramik olduğu için koku ve tat değişikliği olmuyor diye Fellow carter aldım ama ilk kullanımdan itibaren bir koku kaldı. Daha önce stanley iade etmiştim yine kokudan dolayı, fellow da böyle olunca kokusuz mug olmaz diye düşünmeye başladım artık. Herkeste mi bu şekilde acaba, fellow kullanan arkadaşlarda koku tat değişikliği oluyor mu?
Ben de yıkayıp havalanacak şekilde bırakmama rağmen içinde koku kalıyor, tada ne kadar etkisi vardır bilmiyorum ama en azından içine koyduğum kahvenin ana karakteri yansıyor. Yüksek sıcaklıkta kapalı bir kapta beklediği sürece, bir miktar tat değişikliğinden kaçış yok sanırım. Koku olayından dolayı da içine kahve dışında bir şey koymuyorum hiç.

Stanley termos ve mug da ben neler denemedim ki: karbonatli sular, sirkeli sular, pirinc koyup calkalayarak icindeki lekeleri cikarmalar falan filan,. Kahve ictigim mug ve termos kokusu gitmiyor. Klavuzlarindaki herşeyi uyguladim. Ama litrelik cay termosum öyle değil. İcinde kapaginda zerre koku yok.

Kullandıktan sonra deterjanla yıkadım,kapağını hiç takmadan beklettim ama hala bardak kısmında koku vardı.Contadan olsa yıkadıktan sonra gövdedeki kokunun gitmesi gerekmez mi? Bir de eğer contadansa çözümü var mı biliyor musunuz?
Contanın yaptığı koku gövdede kalıcı etki yaratıyor. Contanın kokusunundan kalıcı kurtulmanın çözümü be yok ama ben şunu yaptım. 130 derecede 20 dkda fırında contayı ısıttım. Sonra her şeyi havalandırdım. Minimuma indi koku. Deneyebilirsiniz kesinlikle öneririm hatta atmosun contasında da aynı problem var. Onu 40dk bekletin :)

Redditte aynı şikayetler vardı ben carterı zamanında amazon.comdan almıştım. Fellowa sorunu söyledim anında conta ve kapak replacementı yaptılar hem carter hem atmos için ama aynı sorun yine oldu. Şuan en iyi çözüm fırında ısıtmak koku kesinlikle gidiyor

ben carter move kullanıyorum hiç koku yapmıyor çok memnunum... daha önce stanley vardı onda metal kokusu hissediliyordu

Stanley Ceramivac Tumbler internette hiçbir yerde bulunmuyor, carter için her yerde koku şikayeti var, sanırım şu an seramik için en iyi seçenek contigo glaze oluyor 🤔

Bu arada contigo westloopta herhangi bir koku olmuyor, sadece metalden dolayı kahvenin tadı kaçıyor.

Son düzenleme:
Stanley Ceramivac Tumbler internette hiçbir yerde bulunmuyor, carter için her yerde koku şikayeti var, sanırım şu an seramik için en iyi seçenek contigo glaze oluyor 🤔

Bu arada contigo westloopta herhangi bir koku olmuyor, sadece metalden dolayı kahvenin tadı kaçıyor.
Carter'daki koku sorununu biraz tuhaf bir yolla çözdüm. Asıl koku yapan yer olan contayı 170-180 derece fırında 20 dakika civarı ısıttım. O kötü koku önce bütün mutfağa yayıldı sonra da kayboldu. Her ne kadar acaba contaya bir zarar gelir mi diye korksam da hiçbir sıkıntı olmadı 😊

Carter'daki koku sorununu biraz tuhaf bir yolla çözdüm. Asıl koku yapan yer olan contayı 170-180 derece fırında 20 dakika civarı ısıttım. O kötü koku önce bütün mutfağa yayıldı sonra da kayboldu. Her ne kadar acaba contaya bir zarar gelir mi diye korksam da hiçbir sıkıntı olmadı 😊
Sizin yerinize Fellowun bunu fırına atıp satması lazım, belli bir problem var ama çözüm sunuyorlar mı? Sırf koku yüzünden vazgeçtim yoksa alıyordum.

denemeyi çok isterdim, umarım kullananlar için faydalı olur

Sizin yerinize Fellowun bunu fırına atıp satması lazım, belli bir problem var ama çözüm sunuyorlar mı? Sırf koku yüzünden vazgeçtim yoksa alıyordum.
Almadan önce böyle bir koku sorunu olduğunu bilseydim ben de vazgeçerdim açıkçası. Ama aldıktan bir süre sonra ortaya çıkınca ya kullanmayıp bir köşeye atacaktım ya da araştırıp bir çözüm bulacaktım. Devir ekonomi devri olunca ikinci seçeneği tercih ettim😅

Contigo glaze aldım aslında elimde 3 adet farklı termos var ama çelik olduğu için kahvenin tadı net olarak değişiyor umarım pişman etmez.

Fellow Carter Move elime ulaştı. Alma sebebim öncelikle Amazon'dan uygun fiyata bulmuş olmam, sonra ise Contigo Westloop'taki tat kaybının Carter'deki seramik kaplama ile önüne geçmekti. İlk denemem sonucunda tat kaybı anlamında Contigo'dan bir farkı olmadığını söyleyebilirim. Metal tadı değil ama tarif edemediğim garip bir tat var. Sıcak tutma anlamında ise sadece iş yerine taşımak için kullandığımdan bir yorumda bulunamıyorum. İnternetten (Reddit) yaptığım küçük araştırma ile gördüm ki tat kaybı konusunda çoğu kişinin tecrübesi aynı.

Bence Carter, iş yerinde herkes kadar, hatta belki daha da az çalışan; ama yöneticiler nezdinde kendini pazarlamayı bildiği için vazgeçilmez, kilit eleman haline bürünmüş kişinin termos dünyasındaki karşılığı olabilir.

Neyse, konudan sapmazsak, bence mesela metal vs değil, daha çok kahvenin ağzı kapalı bir biçimde beklemesi.

Geri