• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği - Sonuç

Evet, bugün teslim aldım fakat yinede mail üstünden verilen link, site üzerindeki link(an itibari ile inaktif) ve verilen kargo numarası ile UPS sisteminden kargo bilgilerime ulaşamadım taki kargo elime ulaşana dek. Durum şöyle ki bana kargomun 18'inde yola çıktığına dair bir mail geldi fakat dün(21.02.2022) kargomun nerede olduğu konusunda bilgi almak için mail attıktan sonra akşam 10 civarı kargomun yola çıktığını belirten bir mail daha alınca kafamda bir kaç soru işareti oluştu.
Buna ek olarak bu sabah(22.02.2022) 9'da kargo ile ilgili mailime de aşağıdaki dönütü alınca biraz garipsedim doğrusu:
"Merhaba,
Hafta içi saat 13:00 e kadar verilen siparişler aynı gün, 13:00 sonrası siparişler bir sonraki çalışma gününde kargoya teslim edilmektedir. Sipariş saatiniz 14:18 olması dolayısı ile siparişinizin kargoya teslimi Pazartesi günü olmuştur. Sistemde bulunan takip numarasından takip gerçekleştirebilirsiniz.
Saygılarımızla"
Anlam veremediğim nokta şu ki, ben siparişimi 17'sinde verdim. 18'inde bana kargo bilgilerimin iletilmesine rağmen ayın 21'i itibari ile asli olarak kargoya verildiği ortada. Teknik olarak aldığım dönüt içerisinde bana neden kargomun cuma günü(18) yola çıkmadığını açıklayan hiç bir kısım mevcut değil, perşembe günü yada cuma günü kavurum yapmıyor olabilirsiniz mesela yada sipariş sıram gereği elinizdeki stok yeterli olmayabilir yeni kavrum seçeneğimden dolayı vs, fakat dediğim gibi dönüş yapılan mailde bana bu durumu açıklayıcı hiç bir nokta göremedim.

Sonuç olarak kargom elime ulaştı ve yeni kavrum ürün, bu konuda bir problem yok sadece ufak bir müşteri geri dönütü olarak bu durumu paylaşmak istedim ki benim gibi bir durumla karşılaşan başkaları olmaması umudu ile. Malum kargo durumuna göre benim gibi kendini ayarlamak zorunda kalan arkadaşlar olabilir.

Uzun lafın kısası, geri dönütünüz için teşekkürler, kahvenizin paketleme ve sunum olarak oldukça hoş olduğunu belirtmek isterim, elime ulaştığı gibi beni hemen bir bardak demleme gafletine düşürecek kadar albenisi vardı :)

Sağlıcakla kalın.
Ups bekletebiliyor, belki ondan dolayıdır, sevke hazırlanıyor diyip alınan kargoyu 2 gün bekletilme durumunu yaşadım.

Fakat elime ulaşan kahvelerin kavurum tarihleri 21'i, 21'inde kavrulan kavhe nasıl 18'inde kargoya verilebilir ki. Ama her halükarda UPS üzerinden kargo takibi yapmak can sıkıcı, aras kargodan kaçayım derken 😅
O zaman sisteme entegre çalışıyordur, kargo fişi 18 de kesilmiştir ama ups 21 de almaya gelmiştir, bunu da yaşadım. Ups garip ya valla uzak duruyorum

Mantıklı, geri dönüt için teşekkürler. Keşke her yer Yurtiçi Kargo ile çalışsa, hiç problem yaşamadığım tek kargo şirketi onlar şu ana dek.
Tercih olsa çok iyi olur bazı firmalarda var mesela, her şehirde her kargo firması iyi olmayabiliyor sizde Yurtiçi diyelim, başkasında ise Aras kargo, tüketici isteğine bırakılsa daha iyi bana kalırsa, bazı firmalar aradığınızda açmıyor, dağıtım gecikiyor ya da başka sorunlar çıkarabiliyor.

Elimde çok kahve stoğu olduğu için sipariş vermedim ama uzun zamandır da grizzly nin kahvelerini denemek istiyordum.

Gözüme çarpan kahveler:

Indonesia Burni Telong
Honduras Luis Beltran Alvarado
Honduras Finca Oropendula
Guatemala La Colina

Açık kavrum kahveleri daha çok beğendiğimi keşfettim son dönemlerde, bir de meyvemsi tatlar tercihimdir. Tatlılığı da seviyorum kahvede :)

Genel olarak aeropress ile demleyeceğim

Yukarda yazdığım kahveler ile ilgili yorumlarınızı dinlemek isterim (şubat ayı ile ilgili her iki başlığa da göz attım ama pek bilgilendirici bulmadım yazılanları)

Elimde çok kahve stoğu olduğu için sipariş vermedim ama uzun zamandır da grizzly nin kahvelerini denemek istiyordum.

Gözüme çarpan kahveler:

Indonesia Burni Telong
Honduras Luis Beltran Alvarado
Honduras Finca Oropendula
Guatemala La Colina

Açık kavrum kahveleri daha çok beğendiğimi keşfettim son dönemlerde, bir de meyvemsi tatlar tercihimdir. Tatlılığı da seviyorum kahvede :)

Genel olarak aeropress ile demleyeceğim

Yukarda yazdığım kahveler ile ilgili yorumlarınızı dinlemek isterim (şubat ayı ile ilgili her iki başlığa da göz attım ama pek bilgilendirici bulmadım yazılanları)
Indonesia Burni Telong Tatlı Portakal suyu resmen meyvesuyumsu gövdesi düşük.
Honduras Luis Beltran Alvarado biraz fermente tatlar içeriyor tatlı bir kahve
Honduras Finca Oropendula Denedigim 5 Kahve içinde sevmedigim tek kahve.

Tatlı Kahveleri Seviyorsanız Indonesia Burni Telong ve Honduras Luis Beltran Alvarado alın. Indonesia Burni Telong için V60 şart. İmmersion demleme yöntemlerinde kahve alakasız bir şekilde çok değişiyor Endonezya kahvesi oldugunu belli ediyor :D

Arkadaşlar merhaba. Burundi Ghombo Commune, Honduras Luis Beltran Alvarado ve Honduras Finca Oropendula aldım ve neredeyse bitmek üzereler dün denemediklerimdende sipariş ettim. Genel olarak ben tadım notlarında belirtilen çilek,çiçek, incir vb tadları ayırt edemiyorum 🤔 artık içerken keyiflimi değilmi ona bakıyorum gizzly kahvelerinde honduras luis beltran çekirdeği timemore slim s değirmenimde 23 klik hario v60 hario 40 lı filtre ve 94 derece arıtıcımın suyu ile 15/250 demledim ve en keyf aldığım kahve bu oldu, demleme süresi 2.13 dk, aynı kahveleri benzer oranlarla kalitada demlediğimde daha acı tadlar alıyorum, durum böyle teşekkürler selamlar :)

Son düzenleme:
Bu arada üst mesajda neden koyu renk çıktı yazılar anlamadım 🤔 kusura kalmayın.

Evet, bugün teslim aldım fakat yinede mail üstünden verilen link, site üzerindeki link(an itibari ile inaktif) ve verilen kargo numarası ile UPS sisteminden kargo bilgilerime ulaşamadım taki kargo elime ulaşana dek. Durum şöyle ki bana kargomun 18'inde yola çıktığına dair bir mail geldi fakat dün(21.02.2022) kargomun nerede olduğu konusunda bilgi almak için mail attıktan sonra akşam 10 civarı kargomun yola çıktığını belirten bir mail daha alınca kafamda bir kaç soru işareti oluştu.
Buna ek olarak bu sabah(22.02.2022) 9'da kargo ile ilgili mailime de aşağıdaki dönütü alınca biraz garipsedim doğrusu:
"Merhaba,
Hafta içi saat 13:00 e kadar verilen siparişler aynı gün, 13:00 sonrası siparişler bir sonraki çalışma gününde kargoya teslim edilmektedir. Sipariş saatiniz 14:18 olması dolayısı ile siparişinizin kargoya teslimi Pazartesi günü olmuştur. Sistemde bulunan takip numarasından takip gerçekleştirebilirsiniz.
Saygılarımızla"
Anlam veremediğim nokta şu ki, ben siparişimi 17'sinde verdim. 18'inde bana kargo bilgilerimin iletilmesine rağmen ayın 21'i itibari ile asli olarak kargoya verildiği ortada. Teknik olarak aldığım dönüt içerisinde bana neden kargomun cuma günü(18) yola çıkmadığını açıklayan hiç bir kısım mevcut değil, perşembe günü yada cuma günü kavurum yapmıyor olabilirsiniz mesela yada sipariş sıram gereği elinizdeki stok yeterli olmayabilir yeni kavrum seçeneğimden dolayı vs, fakat dediğim gibi dönüş yapılan mailde bana bu durumu açıklayıcı hiç bir nokta göremedim.

Sonuç olarak kargom elime ulaştı ve yeni kavrum ürün, bu konuda bir problem yok sadece ufak bir müşteri geri dönütü olarak bu durumu paylaşmak istedim ki benim gibi bir durumla karşılaşan başkaları olmaması umudu ile. Malum kargo durumuna göre benim gibi kendini ayarlamak zorunda kalan arkadaşlar olabilir.

Uzun lafın kısası, geri dönütünüz için teşekkürler, kahvenizin paketleme ve sunum olarak oldukça hoş olduğunu belirtmek isterim, elime ulaştığı gibi beni hemen bir bardak demleme gafletine düşürecek kadar albenisi vardı :)

Sağlıcakla kalın.
Selamlar uzunca yazmışsınız teşekkür ederim. İlk sayfadaki açıklayıcı mesajda ufakça belirtmiştim. UPS kargo sipariş oluştuğu anda kargo takip kodu ataması yapıyor sisteminize, bu nedenle kargoya verilmiş gibi bir mail alabiliyorsunuz.
Bir de 17sinde verdiğinize emin misiniz, bir karışıklık olmasın. Şimdi kontrol ettim 18.02 14.18 tarihli siparişiniz. Üzerine yeni kavrum olunca da beklemiş pazartesine. :) Tabii UPS’in sisteme takip kodunu atamasından dolayı sanki tüm haftasonu kargoda kalmış gibi durdu sizin için ama sanırsam UPS cumartesi de dağıtım yapmıyor. Neyse, önemli olan kahvelerinize ulaşmış olmanız. Afiyetler olsun :)

Selamlar uzunca yazmışsınız teşekkür ederim. İlk sayfadaki açıklayıcı mesajda ufakça belirtmiştim. UPS kargo sipariş oluştuğu anda kargo takip kodu ataması yapıyor sisteminize, bu nedenle kargoya verilmiş gibi bir mail alabiliyorsunuz.
Bir de 17sinde verdiğinize emin misiniz, bir karışıklık olmasın. Şimdi kontrol ettim 18.02 14.18 tarihli siparişiniz. Üzerine yeni kavrum olunca da beklemiş pazartesine. :) Tabii UPS’in sisteme takip kodunu atamasından dolayı sanki tüm haftasonu kargoda kalmış gibi durdu sizin için ama sanırsam UPS cumartesi de dağıtım yapmıyor. Neyse, önemli olan kahvelerinize ulaşmış olmanız. Afiyetler olsun :)
Cidden kusura bakmayın, ekstremi kontrol ettim de tarihleri başka bir siparişim ile karıştırmışım, zaten sitenizde de 18'inde sipariş alınmış olarak gözüküyor. Yeniden geri dönütünüz için teşekkürler.

Bitter tada karşı alerjisi olanlar mutlaka denesin. Farklı bir tarzı var. Under develop olarak düşünmeyin.

Falcon Specialty Bundle bugün elime ulaştı. Honduras Finca Oropendula degassingi bitmiş, hemen demledim Kompresso'da. Hafif acılık var ama gayet hoşuma gitti. Acılığı gidermeyi denemek için gramajı azaltacağım çok az.
14 gr'dan 13,5 gr'a düşürünce çok güzel oldu. Aromasını ve içtikten sonra ağızda kalan şeker gibi tatlılığı çok beğendim.

Bu arada üst mesajda neden koyu renk çıktı yazılar anlamadım 🤔 kusura kalmayın.
Başka yerden kopyalayınca öyle oluyor. :)
İlk birkaç harf basıp sonra yapıştırınca farklı metnin başına gelip normal metne kadar silince düzeliyor.

@cemtolgaizm merhaba, guatemala la colina ve filter blend degassing süreleri nedir?

6214349b86719 nolu siparimde kargo geldi ve icinden sadece kahve cikti ben ise abaca filtrede soylemistim rica etsem ilgilenebilirmisiniz

Burni Telong için reçete paylaşabilir misiniz?
Dripperı çok iyi bir şekilde ısıttım switch kapalı halde sıcak su koyup bekleterek.

Su olarak Pirsu kullandım Beypazarı soda ile bu suyu 65 PPM e getirdim. 94 Derece 16/250
Çok Hızlı olmayan Bir Filtre kullandım V60 Ayarında ögüttüm çok inceye yada çok kalına gitmeden.
Hario İmmersion V60 ile kapalı bloom yaptım 50 Döküş switch kapalıyken dairesel olarak bloom'u karıştırır gibi hafiften salladım Dripperı.
25.Saniyede Switch'i Açtım sonrasında 150 ye Tamamladım. 1.05 gibi akış bitmesine yakın ikinci döküşe başlayarak 250 ye tamamladım 2. döküş bittikten sonra dairesel ufak bir sallama hareketi yaptım. 2.30 gibi bitti

Son düzenleme:
Geri