Selamlar, ne gibi sorular çıkıyor?Üye olup almak çok zor ya da ben yanlış yapıyorum, aynı soruları cevaplandiriyorum. İndirim kodu son anda mi çıkacak?
Ben de izlenimlerimi paylaşayım. Öncelikle ambalajların görselini ve kalitesini çok beğendim. Kavrumlar homojendi. V60 ve Aeropress ile demledim. Aeropress ile aldığım sonuçları daha çok beğendim. Genelde 13,5 gr kahve ve 225 gr Buzdağı su kullandım. Orta/ince bir öğütüm üzerine 93-95 derece suyu yavaşça döktüm, 1-2 tur karıştırıp 2 dk kadar bekleyip yavaşça bastırdım.Grizzly için hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ederim. Falcon Specialty Bundle Filter ile alıma katıldım, Grizzly'den ilk alışverişim![]()
Geçmiş olsun hocam, çok ciddi bir sorun.Oropendula'dan taş çıktı. Allahtan kaşıkla koyduğum için fark edebildim.
Ekli dosyayı görüntüle 19001
Luiz beltran, divina ve endonezyayi da denedim 6-7 şer kez pek cok yontemle bunlar hakkindada yorumumu yazmak istedim.3 kahveyi denedim suana kadar bir yorumlamak istedim.
Oropendula: aromatik tatlar hissediliyor derinlerde asiditesi sonuk bir kahve
Burundi: uzaklardan bir aromatik tat hissediliyor. Asiditesi yok.
La siberia: aromatiklik yok cok duz bir kahve asidite namina hicbirsey yok.
Genel olarak yorum yapmak istiyorum daha cok cunku kahveler birbirini andiriyor. Bence kavrumlari cok koyu, bu durum fincanada yansiyor. Kahvelerin kavrumlari, bu kahvenin potansiyelini yansıtmıyor izlenimini yaratti bende. Parlak olmayan keyifsiz kahveler elde ettim. Daha cok bir tatli yaninda icilebilecek kahveler kategorisine girdiler benim icin, acikcasi uzgun ve saskinim. Umarim diger 3 kahvem beni sasirtir.
Edit: Denemelerimde sitedeki tarifi baz aldim.
Herkese Merhaba,
Grizzly kahvelerimizi şubat ayında toplu alıma seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Umarız ki damak tatlarınıza hitap ederek beğeninizi kazanırız.
Bu ay sizler için iki farklı indirim kodu hazırladık. Hem kahve alımı hem de sitemizden almayı düşündüğünüz tüm diğer ürünlerde de geçerli olacak.
Tüm kahve kategorisinde geçerli olacak şekilde: bozayi30
Sitemizin bütün kategorilerinde geçerli olacak şekilde: bozayi15
Ancak sitemizin alt yapısı nedeniyle tek siparişte maalesef iki kod aynı anda kullanılamıyor.
Yani hem ekipman hem kahve alacak olan arkadaşlarımızın iki ayrı sipariş oluşturması gerekecek. Bu durumun kargo ücreti açısından sorun oluşturmaması için 200 TL olan kargo limitimizi de bu ay için 150 TL ye indirdik.
Ancak, hem kahve hem de diğer ürünleri tek sipariş (sepet) içerisinde almak isteyenler olursa, sadece bozayi15 kodunu kullanarak %15 indirimi alabilirler. Ancak kahvede %30 seçeneği varken tek sipariş verme uğruna da olsa kullanılacağını pek zannetmiyorum.
Hediye çekleri (indirim kodları) turuncu ile mevcut indirimi bulunan ürünlerde geçerli değildir.
Ayrıca hediye çeki kullanımları site altyapısı nedeniyle üyeliksiz alışverişlerde kullanılamıyor.
Totalde firmamız 3 farklı kargo şirketi ile çalışıyor. Aras Kargo, UPS ve Yurtiçi Kargo. Kargo ücretleri firmaların bize vermiş olduğu fiyat tekliflerinin birebir aynısıdır.
Ücretsiz Kargo seçeneği ile gidebilecek olan siparişler, Aras ve UPS seçeneği ile gitmektedir. Yurtiçi ücretsiz kargoya maalesef dahil değildir. (anlamsız yüksek fiyatları nedeniyle)
Yurtiçi Kargo ve UPS kargo ile yapılan siparişlerde sistemden otomatik takip kodu atandığı için siparişiniz kargoya verildi e-mail mesajı gelecektir. O an kargoya verilmemiş olsa bile, bu mesajı alıyorsanız o gün kargoya mutlaka verilecektir. (Çok ekstra bir durum söz konusu olmaz ise)
Aras Kargo siparişlerinde ise sistem otomatik göndermediği için sipariş hazırlanıyor mesajı çıkacak, kargoya bizim tarafımızdan verildiği zaman ise takip kodu paylaşılacak ve kargoya verildi bilgisi paylaşılacaktır.
Aynı gün 13.00’a kadar stok eksiği yaşanmadığı takdirde tüm siparişleriniz gün içinde kargoya verilir. Kahve siparişleriniz için sizlere kavrum tarihi seçeneği sunduk. Mevcut kavrum ve Yeni kavrum (kavrulur kavrulmaz) seçeneği olacak. Siparişlerinizde aksama veya karışıklık olmaması adına aynı siparişte mevcut kavrum ve yeni kavrumdan gönder seçeneği olan farklı kahveler var ise siparişiniz bekletilecek ve yeni kavrulduktan sonra beraber gönderilecektir.
Deneme setleri mevcut kavrumlardan gönderilecektir.
Kavrum günleri veya kargo günleri spesifik olarak bulunmuyor hafta içi her gün kavuruyor ve ürün gönderimi yapıyoruz.
Siparişlerinizle alakalı durumları ve sorularınızı mümkün olduğunca kaçırmamamız için lütfen 0536 558 8888 numaralı whatsapp iletişim hattımızdan veya info@espressoperfetto.com mail adreslerine göndererek iletişime geçmenizi rica ederiz.
Herkese mutlu alımlar dilerim.
Şimdiden afiyet olsun.
Degassing süreleri ile alakalı tavsiye ettiğim minimum süreleri aşağıdaki tabloya ekliyorum.
El Salvador Finca La Siberia - Espresso 13-14 gün El Salvador Finca La Siberia - Filter 7-8 gün El Salvador Divina Providencia 11-12 gün Honduras Finca Oropendula - Filter 7-8 gün Honduras Finca Oropendula - Espresso 12-13 gün Honduras Luis Beltran Alvarado 18-20 gün Burundi Ghombo Commune 7-8 gün Alaska Blend 9-10 gün Rocky Mountains Blend 8-9 gün Indonesia Burni Telong 14 gün
Bu deneyim üzücü olmuş gerçekten. Ben bu ay alım yapmadım, toplu alım öncesi denemiştim ama Divina koyu olmayı geçin birçok kişinin söylediği gibi çok fazla bile açık kavrulmuş bir kahveydi. Luis Beltran ise daha dengeli ama yine kavrum tadı yoktu sadece ağır fermenteydi. Damak zevkinden öte bir kavrum sorunu var gibi duruyor...Luiz beltran, divina ve endonezyayi da denedim 6-7 şer kez pek cok yontemle bunlar hakkindada yorumumu yazmak istedim.
Divina: mandalina tatliligi hafif bir mandalina asiditesi aldim keyifli bir kahveydi. Ah bir tik acik kavrulsa belki asiditesi biraz daha yogun olsa, tam potansiyelinde cok cok guzel bir kahve olurmus gibi hissettirdi. Bu hali ilede keyifliydi.
Endonezya: yer fistigi belirgindi buna topraksi bitter tatlar eslik ediyordu.
Luiz beltran: komur, nargile közü, toprakdan baska bir tadim notu alamadim. Kokusuda, rengide, bardaktaki lezzetide bu sekildeydi. Luiz beltran beklentim olan kahvelerdendi ancak deneyimim gecen yilki probador all faktori deneyimimi hatirlatti bana acikcasi.
Kahvelerin genel yorumunu yapmam gerekirse kavrum profillerini hic begenmedim cok fazla koyuydu. Ozellikle la siberia ve luiz beltran all faktori seckisiyle birlikte nitelikli kahvedeki olumsuz anlamdaki keskelerimden oldu acikcasi.....
Divina keyifli bir deneyimdi zaten sadece daha gelistirilebilir gibi geldi bana. La siberia ve luiz beltranda ise bardagi yarim birakacak bir bitterlikten bahsediyorum.( La siberiada tatliyla iceyim bari dedim. Tatlinin yarisinda kalktim poset cay demledim. Agzimda zift tadi ile tatlida yiyemiyordum.)Bu deneyim üzücü olmuş gerçekten. Ben bu ay alım yapmadım, toplu alım öncesi denemiştim ama Divina koyu olmayı geçin birçok kişinin söylediği gibi çok fazla bile açık kavrulmuş bir kahveydi. Luis Beltran ise daha dengeli ama yine kavrum tadı yoktu sadece ağır fermenteydi. Damak zevkinden öte bir kavrum sorunu var gibi duruyor...
Nitelikli kahve'de aslında hiçbir şekilde olmaması gereken bir durum. Kahveler 3 aşamalı bir kontrolden geçiyor. Öncelikle 8kg'lik yeşiller arasında bir kontrol yapıyoruz makineye koymadan önce. Sonrasında makineden soğutma bölümüne alınca bir kontrol ve ayıklamadan geçiyor. Daha sonra paketlemeden önce de bir kontrol aşaması var önceki iki durumda gözden kaçan bir durum olmuş mu diye. Yine de görüldüğü gibi anlık dikkatsizlik ile böyle bir durum yaşanmış. Sizin dikkatiniz olmasa bizim dikkatsizliğimiz daha kötü sonuçlara yol açabilirdi. Yaşanan durum için sizden özür diliyorum. Konu ile alakalı size bir mesaj gönderdim. Tekrardan kusura bakmayın, ciddi bir durum olduğunu kesinlikle kabul ediyorum. Bu durumu Falcon Specialty'ye de bildireceğim.Oropendula'dan taş çıktı. Allahtan kaşıkla koyduğum için fark edebildim.
Ekli dosyayı görüntüle 19001
Hocam selamlar,Luiz beltran, divina ve endonezyayi da denedim 6-7 şer kez pek cok yontemle bunlar hakkindada yorumumu yazmak istedim.
Divina: mandalina tatliligi hafif bir mandalina asiditesi aldim keyifli bir kahveydi. Ah bir tik acik kavrulsa belki asiditesi biraz daha yogun olsa, tam potansiyelinde cok cok guzel bir kahve olurmus gibi hissettirdi. Bu hali ilede keyifliydi.
Endonezya: yer fistigi belirgindi buna topraksi bitter tatlar eslik ediyordu.
Luiz beltran: komur, nargile közü, toprakdan baska bir tadim notu alamadim. Kokusuda, rengide, bardaktaki lezzetide bu sekildeydi. Luiz beltran beklentim olan kahvelerdendi ancak deneyimim gecen yilki probador all faktori deneyimimi hatirlatti bana acikcasi.
Kahvelerin genel yorumunu yapmam gerekirse kavrum profillerini hic begenmedim cok fazla koyuydu. Ozellikle la siberia ve luiz beltran all faktori seckisiyle birlikte nitelikli kahvedeki olumsuz anlamdaki keskelerimden oldu acikcasi.....