• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği - Sonuç

Molent pocket kullanan varsa kaç klikte demleme ve nasıl bir reçete yaptığına dair bilgi verebilecek olan var mı acaba? El Salvadorlar ve Honduras kahvelerini aldım

Son düzenleme:
Üye olup almak çok zor ya da ben yanlış yapıyorum, aynı soruları cevaplandiriyorum. İndirim kodu son anda mi çıkacak?

Üye olup almak çok zor ya da ben yanlış yapıyorum, aynı soruları cevaplandiriyorum. İndirim kodu son anda mi çıkacak?
Selamlar, ne gibi sorular çıkıyor?
İndirim kodu üye olunca geçerli oluyor. Hediye çeki kullan kısmına gireceksiniz.

Elimde kahve olduğu için Burundi'yi arkadaşıma aldırdım ve beraber iki nefis espresso shot içtik. Oldukça dengeli, asit var ama tatlı ve hiç rahatsız etmiyor. Biz çok net tatlı narenciye notaları aldık. Yanıma v60 yaparım diye bir miktar aldım ama onu da espressoda değerlendirdim. Bana kavrumu filtre için bir tık koyu geldi bu arada. Hamidiye su espresso demlemede bu çekirdek özelinde iyi sonuç verdi.

Grizzly için hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ederim. Falcon Specialty Bundle Filter ile alıma katıldım, Grizzly'den ilk alışverişim :)
Ben de izlenimlerimi paylaşayım. Öncelikle ambalajların görselini ve kalitesini çok beğendim. Kavrumlar homojendi. V60 ve Aeropress ile demledim. Aeropress ile aldığım sonuçları daha çok beğendim. Genelde 13,5 gr kahve ve 225 gr Buzdağı su kullandım. Orta/ince bir öğütüm üzerine 93-95 derece suyu yavaşça döktüm, 1-2 tur karıştırıp 2 dk kadar bekleyip yavaşça bastırdım.

Indonesia Burni Telong: Öğütümde zorluyor, çok sert bir çekirdek. Öğütürken çiğ yer fıstığı kokusu alınıyor. Bu hissiyat içerken daha da yoğunlaşıyor. Hatta paket üzerindeki tadım notalarında neden fıstık yazmıyor diye şaşırmıştım. Sonra sitede detaylı okuyunca orada bahsedildiğini farkettim :) Arkadan hafif tatlılık ve asidite hissediliyor. Beğendiğim bir çekirdek oldu.

Honduras Luis Beltran Alvarado: Etiyopya çekirdeklerine meyilli biri olarak bu çekirdeği çok beğendim. Kör tadım yapılsa Etiyopya çekirdeği denilebilir. Diğer tadım notalarını alamasamda orman meyveleri yoğun ve tatlı bir şekilde hissediliyor.

Finca oropendulayı degassingi bitmiş şekilde demledim ve tatlı ekşimsi çok güzel tatlar aldım. Herhangi bir acılık, burukluk yok. Fiyat performans olarak güzel kahve. Burni telongu degassingi bilmemesine rağmen demlediğimde çok buruk tatlar almıştım. Degassingi bitince yeniden deneme kararı aldım. Kavuran arkadaşa teşekkkürler.
(94 derece blooming+tek döküm, dakika saymadım ne yazık ki)

Endonezya çekirdeği resmen değirmen kırar. Bugüne kadar öğüttüğüm en sert çekirdekti.

Ben sağlam bir Burundi tüketicisiydim, yani pandemi zamanı, ayda 1 kg, 1 sene boyunca sadece aralıksız Burundi çekirdekleri tüketmiş bile olabilirim. 1 hafta önceki siparişimde yarım kg Burundi'nin yanı sıra evdeki içiciler için de sevmediğim Guatemala ve filtre kavrumu sanarak Rocky Mountains aldım.

Ben çekirdekleri, çoğu zaman, dayanamadan degassing'ini beklemeden tüketirim. Yani 5. gününden itibaren filan başlarım, böylece çekirdeğin ideal karakteristik ve tüketim zamanını da bulma şansım olduğunu düşünürüm. Bu fikrim 10 senedir değişmedi, bana göre ilk 5 gün kritiktir, gerisi keyfini sürmedir. Bazı özel ve baskın lezzetlerde süre farklılaşabilir elbet.

21 Şubat kavrumlu Grizzly çekirdeklerini 23'ünden itibaren tüketiyorum. Burundi benim çok bildiğim ve sıradan olduğunu düşündüğüm bir tad oldu, ama degassing bazı şeyleri değiştirebilir. Fakat burada benim asıl favorim Rocky Mountains oldu. 250 gr'dan geriye 70-80 gr. kalmıştır. Espresso için kavrulmuş sözde, ama ben V60 olarak içmeye doyamadım, doyamıyorum. 250 gr. sipariş ettiğim bu harmandan 1 kg daha sipariş ettim, Mocha Pot, Aeropress, hatta Türk kahvesi deneyimleri yapacağım. Sonunu cold brew'le bile getirebilirim.

Asiditesi son derece dengeli, gövdeli ve kadifemsi içimiyle, resmen günlük içim favorim oldu. Bana telefonda yardımcı olan kadın arkadaştan özür diliyorum, fiyat segmenti dolayısıyla endüstriyel benzeri olduğunu düşündüğümü iletmiş ve deneyimlemem gerektiği tavsiyesi almıştım.

Bir reçete yorumu olmadı ama idare ediverin :) Şimdiye kadar tükettiğim bir çok origin kahveden çok daha leziz, ellerinize sağlık.

3 kahveyi denedim suana kadar bir yorumlamak istedim.
Oropendula: aromatik tatlar hissediliyor derinlerde asiditesi sonuk bir kahve
Burundi: uzaklardan bir aromatik tat hissediliyor. Asiditesi yok.
La siberia: aromatiklik yok cok duz bir kahve asidite namina hicbirsey yok.

Genel olarak yorum yapmak istiyorum daha cok cunku kahveler birbirini andiriyor. Bence kavrumlari cok koyu, bu durum fincanada yansiyor. Kahvelerin kavrumlari, bu kahvenin potansiyelini yansıtmıyor izlenimini yaratti bende. Parlak olmayan keyifsiz kahveler elde ettim. Daha cok bir tatli yaninda icilebilecek kahveler kategorisine girdiler benim icin, acikcasi uzgun ve saskinim. Umarim diger 3 kahvem beni sasirtir.

Edit: Denemelerimde sitedeki tarifi baz aldim.
Luiz beltran, divina ve endonezyayi da denedim 6-7 şer kez pek cok yontemle bunlar hakkindada yorumumu yazmak istedim.

Divina: mandalina tatliligi hafif bir mandalina asiditesi aldim keyifli bir kahveydi. Ah bir tik acik kavrulsa belki asiditesi biraz daha yogun olsa, tam potansiyelinde cok cok guzel bir kahve olurmus gibi hissettirdi. Bu hali ilede keyifliydi.

Endonezya: yer fistigi belirgindi buna topraksi bitter tatlar eslik ediyordu.

Luiz beltran: komur, nargile közü, toprakdan baska bir tadim notu alamadim. Kokusuda, rengide, bardaktaki lezzetide bu sekildeydi. Luiz beltran beklentim olan kahvelerdendi ancak deneyimim gecen yilki probador all faktori deneyimimi hatirlatti bana acikcasi.

Kahvelerin genel yorumunu yapmam gerekirse kavrum profillerini hic begenmedim cok fazla koyuydu. Ozellikle la siberia ve luiz beltran all faktori seckisiyle birlikte nitelikli kahvedeki olumsuz anlamdaki keskelerimden oldu acikcasi.....

Herkese Merhaba,

Grizzly kahvelerimizi şubat ayında toplu alıma seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Umarız ki damak tatlarınıza hitap ederek beğeninizi kazanırız.

Bu ay sizler için iki farklı indirim kodu hazırladık. Hem kahve alımı hem de sitemizden almayı düşündüğünüz tüm diğer ürünlerde de geçerli olacak.

Tüm kahve kategorisinde geçerli olacak şekilde: bozayi30

Sitemizin bütün kategorilerinde geçerli olacak şekilde: bozayi15

Ancak sitemizin alt yapısı nedeniyle tek siparişte maalesef iki kod aynı anda kullanılamıyor.

Yani hem ekipman hem kahve alacak olan arkadaşlarımızın iki ayrı sipariş oluşturması gerekecek. Bu durumun kargo ücreti açısından sorun oluşturmaması için 200 TL olan kargo limitimizi de bu ay için 150 TL ye indirdik.

Ancak, hem kahve hem de diğer ürünleri tek sipariş (sepet) içerisinde almak isteyenler olursa, sadece bozayi15 kodunu kullanarak %15 indirimi alabilirler. Ancak kahvede %30 seçeneği varken tek sipariş verme uğruna da olsa kullanılacağını pek zannetmiyorum. :)

Hediye çekleri (indirim kodları) turuncu ile mevcut indirimi bulunan ürünlerde geçerli değildir.

Ayrıca hediye çeki kullanımları site altyapısı nedeniyle üyeliksiz alışverişlerde kullanılamıyor.

Totalde firmamız 3 farklı kargo şirketi ile çalışıyor. Aras Kargo, UPS ve Yurtiçi Kargo. Kargo ücretleri firmaların bize vermiş olduğu fiyat tekliflerinin birebir aynısıdır.

Ücretsiz Kargo seçeneği ile gidebilecek olan siparişler, Aras ve UPS seçeneği ile gitmektedir. Yurtiçi ücretsiz kargoya maalesef dahil değildir. (anlamsız yüksek fiyatları nedeniyle)

Yurtiçi Kargo ve UPS kargo ile yapılan siparişlerde sistemden otomatik takip kodu atandığı için siparişiniz kargoya verildi e-mail mesajı gelecektir. O an kargoya verilmemiş olsa bile, bu mesajı alıyorsanız o gün kargoya mutlaka verilecektir. (Çok ekstra bir durum söz konusu olmaz ise)

Aras Kargo siparişlerinde ise sistem otomatik göndermediği için sipariş hazırlanıyor mesajı çıkacak, kargoya bizim tarafımızdan verildiği zaman ise takip kodu paylaşılacak ve kargoya verildi bilgisi paylaşılacaktır.

Aynı gün 13.00’a kadar stok eksiği yaşanmadığı takdirde tüm siparişleriniz gün içinde kargoya verilir. Kahve siparişleriniz için sizlere kavrum tarihi seçeneği sunduk. Mevcut kavrum ve Yeni kavrum (kavrulur kavrulmaz) seçeneği olacak. Siparişlerinizde aksama veya karışıklık olmaması adına aynı siparişte mevcut kavrum ve yeni kavrumdan gönder seçeneği olan farklı kahveler var ise siparişiniz bekletilecek ve yeni kavrulduktan sonra beraber gönderilecektir.
Deneme setleri mevcut kavrumlardan gönderilecektir.

Kavrum günleri veya kargo günleri spesifik olarak bulunmuyor hafta içi her gün kavuruyor ve ürün gönderimi yapıyoruz. :)

Siparişlerinizle alakalı durumları ve sorularınızı mümkün olduğunca kaçırmamamız için lütfen 0536 558 8888 numaralı whatsapp iletişim hattımızdan veya info@espressoperfetto.com mail adreslerine göndererek iletişime geçmenizi rica ederiz.

Herkese mutlu alımlar dilerim.

Şimdiden afiyet olsun.

Degassing süreleri ile alakalı tavsiye ettiğim minimum süreleri aşağıdaki tabloya ekliyorum.

El Salvador Finca La Siberia - Espresso13-14 gün
El Salvador Finca La Siberia - Filter7-8 gün
El Salvador Divina Providencia11-12 gün
Honduras Finca Oropendula - Filter7-8 gün
Honduras Finca Oropendula - Espresso12-13 gün
Honduras Luis Beltran Alvarado18-20 gün
Burundi Ghombo Commune7-8 gün
Alaska Blend9-10 gün
Rocky Mountains Blend8-9 gün
Indonesia Burni Telong14 gün

Bozayi15 ile indirimin son gününde sepete bir de Hario V60 İndigo Mavi ekledim. Sanırım renge olan zaafımdan olsa gerek, şimdiden heyecan yaptı. 😂😅

@cemtolgaizm şimdiden teşekkürler. Tabi toplu alımda emeği geçen arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim. 🙋🏻‍♂️

Luiz beltran, divina ve endonezyayi da denedim 6-7 şer kez pek cok yontemle bunlar hakkindada yorumumu yazmak istedim.

Divina: mandalina tatliligi hafif bir mandalina asiditesi aldim keyifli bir kahveydi. Ah bir tik acik kavrulsa belki asiditesi biraz daha yogun olsa, tam potansiyelinde cok cok guzel bir kahve olurmus gibi hissettirdi. Bu hali ilede keyifliydi.

Luiz beltran: komur, nargile közü, toprakdan baska bir tadim notu alamadim. Kokusuda, rengide, bardaktaki lezzetide bu sekildeydi. Luiz beltran beklentim olan kahvelerdendi ancak deneyimim gecen yilki probador all faktori deneyimimi hatirlatti bana acikcasi.

Kahvelerin genel yorumunu yapmam gerekirse kavrum profillerini hic begenmedim cok fazla koyuydu. Ozellikle la siberia ve luiz beltran all faktori seckisiyle birlikte nitelikli kahvedeki olumsuz anlamdaki keskelerimden oldu acikcasi.....
Bu deneyim üzücü olmuş gerçekten. Ben bu ay alım yapmadım, toplu alım öncesi denemiştim ama Divina koyu olmayı geçin birçok kişinin söylediği gibi çok fazla bile açık kavrulmuş bir kahveydi. Luis Beltran ise daha dengeli ama yine kavrum tadı yoktu sadece ağır fermenteydi. Damak zevkinden öte bir kavrum sorunu var gibi duruyor...

Bu deneyim üzücü olmuş gerçekten. Ben bu ay alım yapmadım, toplu alım öncesi denemiştim ama Divina koyu olmayı geçin birçok kişinin söylediği gibi çok fazla bile açık kavrulmuş bir kahveydi. Luis Beltran ise daha dengeli ama yine kavrum tadı yoktu sadece ağır fermenteydi. Damak zevkinden öte bir kavrum sorunu var gibi duruyor...
Divina keyifli bir deneyimdi zaten sadece daha gelistirilebilir gibi geldi bana. La siberia ve luiz beltranda ise bardagi yarim birakacak bir bitterlikten bahsediyorum.( La siberiada tatliyla iceyim bari dedim. Tatlinin yarisinda kalktim poset cay demledim. Agzimda zift tadi ile tatlida yiyemiyordum.)

Ancak diger kahvelerdede hep asidite dizginlenmis bu yapilirkende belirli bir bitterlige neden olmustu.
Butun ay ah bitse ah bitse diye zorluyorum kendimi. Malum insan aldigi kahveyi atamiyor ziyan edemiyor. Neyseki az kaldi.

Herkese tekrardan merhaba ve iyi geceler dilerim.

Şubat ayında hem oylamada seçenlere hem de alıma katılanlara; yorum yapanlara, yapmayanlara; beğenenlere, beğenmeyenlere kısacası tüm forum üyelerine tekrar teşekkür ederim.

Bizim için yorucu ama bir o kadar da keyifli bir ay oldu. Kahvelerimize olan ilgiyi 1000’in üzerinde sipariş ile gördük ve bu ilgi şahsen beni çok mutlu etti.
Umarım herkes bizim kadar keyif almıştır bu süreçten.

Not:
Üst mesajlarda cevap vermem gereken konular olduğunun farkındayım. Yarın bu konular ile ilgileneceğim, anca çıkabildim kavurmahaneden :)

Oropendula'dan taş çıktı. Allahtan kaşıkla koyduğum için fark edebildim.

Ekli dosyayı görüntüle 19001
Nitelikli kahve'de aslında hiçbir şekilde olmaması gereken bir durum. Kahveler 3 aşamalı bir kontrolden geçiyor. Öncelikle 8kg'lik yeşiller arasında bir kontrol yapıyoruz makineye koymadan önce. Sonrasında makineden soğutma bölümüne alınca bir kontrol ve ayıklamadan geçiyor. Daha sonra paketlemeden önce de bir kontrol aşaması var önceki iki durumda gözden kaçan bir durum olmuş mu diye. Yine de görüldüğü gibi anlık dikkatsizlik ile böyle bir durum yaşanmış. Sizin dikkatiniz olmasa bizim dikkatsizliğimiz daha kötü sonuçlara yol açabilirdi. Yaşanan durum için sizden özür diliyorum. Konu ile alakalı size bir mesaj gönderdim. Tekrardan kusura bakmayın, ciddi bir durum olduğunu kesinlikle kabul ediyorum. Bu durumu Falcon Specialty'ye de bildireceğim.

Hocam selamlar,
Tarzlarımızın uyuşmadığı ortada biraz. Ancak Luis Beltran ve Siberia konusunda ne kadar size biraz koyu gelse de belirtiğiniz şekilde olmalarını mümkün bulmuyorum. Yanlış anlaşılmasın, siz nasıl bu tatları alabildiniz imkanı yok gibi bir söylemde bulunmuyorum. Konu ile ilgili düşünüp duruyorum nasıl böyle olmuş olabilir diye. Yanlışlıkla Siberia paketine filtre yerine espresso kavrumu mu gönderilidi diye düşünüyorum ama onda bile zift denecek kadar bir bitterness yok.
Acaba diyorum kenara ayırdığım hatalı çekirdeklerden mi karıştı ben kavurmadayken ve kontrolüm yokken. Durumu araştıracağım.
Size bir özel mesaj gönderdim durum ile alakalı oradan karşılıklı yardımcı olursak çok güzel olur. :)

Geri