• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selamlar, herkese mutlu yıllar dilerim. @S.Yavuz latte ve americano için önereceğiniz çekirdek hangisi hocam espresso bölümünde çok çeşit var karar veremedim ?

19.12.2024 tarihli Etiyopya Keramoyu Clever Dripper'la demledim.Dün de Türk Kahvesi olarak demlemiştim.Ateş ediyor çekirdek,doğal işlenmiş bir Etiyopya tam.Meyvemsi,kompleks,parlak,toplu alım için öneririm.

Son düzenleme:
selamlar, herkese mutlu yıllar dilerim. @S.Yavuz latte ve americano için önereceğiniz çekirdek hangisi hocam espresso bölümünde çok çeşit var karar veremedim ?
Selamlar. Latte kısmı vallahi benim tavsiye versem de pek başarılı olabileceğim bir kısım değil. Kahvenin hangi türüne olursa olsun süt kattığım anda içemiyorum. Çok anormal geliyor tadı :) Americano için ise asidite olsun diyorsanız Sidamo GR1 Espresso. Hiç olmasın gövde yoğun olsun derseniz El Salvador Cosecha Espresso. Biraz aromatik olsun, komple gövde olmasın derseniz Honduras Honey Espresso veya Colombia Medellin Espresso. Ben macera severim diyorsanız Peru El Condor, Colombia Santa Helena. Bir de müşteri geri dönüşlerine göre tavsiye verecek olursa New Year Blend. Aslında filtre sevenlere yönelik bir blend hazırladım ama espressocular da sevdiler.

Bir yılı aşkın süredir Cosecha'yı tüketiyorum americano olarak (bazen de espresso). yaklaşık 3-4 kiloyu bulmuştur bence ameriacanoya yakışıyor gövdesi. new year blend aldım ilk defa bu ay ve içiminde coscehayı andıran bir aroma da var onun bir tık yumuşağı gibi ama bu nedenle hoşuma gitti arada yumuşatmak iyi geliyor damağı. siparişin yanında gelen tadımlık çekirdeklerden de colombia medellin'in tok kendine has bir tadı var hoşuma gidiyor deneyeceğim ama yeni bir şey denemeye zor cesaret ediyorum

Degass süreleri 4 haftaymış, zora düştük. 😀
aynen öyle elim ayağım titriyor eldeki kahveler dayanmayacak sepet dolu acil sipariçi geçmem gerek :D

Degassing süreleri konusunda özellikle son zamanlarda çok fazla hassasiyet göstermeye başladım çünkü çok güzel kahvelerimiz arada sırf bu sebeple güme gitti :) Degassing çoğu insana "ya işte ne gerek var?" gibi geliyor ama dikkat edilmediğinde sorun çok derinleşiyor. Kahvenin gaz salınımı devam ederken, özellikle ilk 2 hafta içinde yapılan demlemelerde çok kaotik bir ortam oluşuyor. Kahve partikülleri sıcak suyla buluştuğunda gaz salınımı hızlanıyor, bu arada çözünme ciddi bir soruna dönüşüyor. Haliyle ortaya bir kısmı çözünmüş, bir kısmı çözünmemiş, bir kısmı kafasına göre takılmış bir fincan çıkıyor. Forumda da çok sık görüyoruz. İnsanlar hem birbirlerine tavsiyelerde bulunuyor ve şöyle inceye git, böyle kalına git, sıcaklığı arttır, 2 dök 5 karıştır, 5 dök 3 çalkala, Hoffman şöyle yapar, öbürü böyle yapar diye parametrelerle sirtaki yapmaya başlıyorlar. Oysa ki sorun parametrelerde değil demlemedeki gaz kaynaklı kaotik ortamda.

En iyi ihtimalle o günü kurtaracak kadar bir değişiklik yaptığını varsayalım (bu bile zor ama hadi öyle diyelim). Şu klik, bu ısı iyi diyorlar. Aradan üç beş gün geçince o parametreler fazla çözünmeye sebep oluyor çünkü gaz biraz azalıyor ve su kahveyi daha kolay çözmeye başlıyor. Bu sefer de çok mu kavrulmuş, acılık var, tatlı değil vs şikayetler başlıyor ama sorun kahvede ya da parametrelerde olmuyor. Azalan gaz miktarında oluyor. O nedenle ısrarla diyorum ki kahve en azından minimum 15 gün dinlenmeden yapacağınız her demleme sizi sonraki demlemelerinizde yanlış yöne sevk eder. Size en uygun parametreleri belirlemek için önce kahvenin dinginleşmesini beklemeniz lazım. Kahve bir otursun ki yaptığınız değişiklilerin sonuçları gerçekçi olsun.

Yani kahvesiz kaldık ey halkım :)

Kenarda atılan luwak kahveleri filan var onları deneriz artık degas beklerken :D

Serkan bey, kahveler geldi, bu degas süresini nasıl beklesek daha iyi olur, paketleri açmadan bir kenara mı koysak, yoksa paketi açıp ara sıra sallayıp karıştırsak mı?
Selamlarımla.

Serkan bey, kahveler geldi, bu degas süresini nasıl beklesek daha iyi olur, paketleri açmadan bir kenara mı koysak, yoksa paketi açıp ara sıra sallayıp karıştırsak mı?
Selamlarımla.
Benim de paketim geldi. Merak ettiğim bir soruydu. Cevabı merak ediyorum.

Bu arada ufak pakette hediye kahve için ayrıca teşekkürler 🙏 Bu hediye kahve için de bekleme süresi var mı acaba😀

Selamlarımla.
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum paketler açılmadan degass bekletildiginde daha iyi sonuçlar alınıyor.

Selamlarımla.
En doğrusu dagass süresi boyunca ağzını hiç açmadan kahvenin paketinde beklemesi olur. Paketin zaten tek yönlü valfi oluyor, bu valf dışarıdan içeriye oksijen girişini önler, içeriden dışarıya gaz çıkışını sağlar. Tabi kaliteli bir valf ise. Valfin kalitesini anlamak için elektrik süpürgesi ile valften paketin içindeki havayı çektirin, paket vakumlanır ve o şekilde uzun süreler beklerse valf içeriye hava almıyordur, kaliteli bir valftir. 20-25 gün sonra paketi açmaz iseniz, her durumda bayatlamayı geciktirmek için valfin üstünü bantlamanızı tavsiye ederim.

23 Aralık ta 790 liraya aldığım 1 kg Honduras Honey micro lot 960 lira olmuş, nereye varacak bu işin sonu bakalım

merhaba, web sitenizde aynı gün kargo yazıyor ancak 2 ocakta vermiş olduğum 47374 numaralı sipariş hala işleniyor durumunda?
Merhaba. Toplu alımda yoğunluktan ötürü maalesef aynı gün kargo uygulamamızı sürdürebilmemiz mümkün olamıyor. Toplu alım başlığının girişindeki kampanya şartları kısmında bu durumu belirtmiş ve 1-3 iş günü içerisinde kargoya vermeyi planladığımızı belirtmiştik. Siparişinizi kontrol ettim. Perşembe gece 21:24'te verilmiş. Cuma günü kargoya yetişmemiş. Bugün siparişiniz hazırlandı ve kargolandı. Site durum güncellemeleri ise ancak gece geç saatlerde ya da ertesi sabah yapılabiliyor çünkü kargo firmaları bize kargolarla ilgili güncel listeyi akşam 7 sularında yolluyorlar. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Geri