• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@S.Yavuz

Merhaba,

%10 indirim ile Kiche ve Baragwi Muchagara isimli iki kahvenizi almıştım. Sizden ilk kez alışveriş yapıyorum. Kahveleri ilk hafta demlediğimde uzun degassing ihtiyacı var gibi duruyordu o yüzden yorum yapmak için kahvelerin biraz beklemesini istedim.

İki kahveyi de tat profili ve kavrum olarak çok beğendim. Elinize sağlık.

Degassing sürelerini göz önünde bulundurup iki kahve daha alacağım. (Kahvelerin sitedeki sayfalarına önerilen degassing sürelerinin eklenmesi iyi olabilir)

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Bugün içtiğim kahve Ethiopia Bochesa, tam 14 ay önce kavrulmuş. Muhteşem bir aroma. İlk günkü hallerinden daha güzel, aromalar net. Şarap misali. Durdukça daha bir karakter kazanmış. Teşekkürler Sezy ailesi.

Ekli dosyalar

• IMG_0008.jpeg
    IMG_0008.jpeg
    219.6 KB · Görüntüleme: 77
@S.Yavuz

Merhaba,

%10 indirim ile Kiche ve Baragwi Muchagara isimli iki kahvenizi almıştım. Sizden ilk kez alışveriş yapıyorum. Kahveleri ilk hafta demlediğimde uzun degassing ihtiyacı var gibi duruyordu o yüzden yorum yapmak için kahvelerin biraz beklemesini istedim.

İki kahveyi de tat profili ve kavrum olarak çok beğendim. Elinize sağlık.

Degassing sürelerini göz önünde bulundurup iki kahve daha alacağım. (Kahvelerin sitedeki sayfalarına önerilen degassing sürelerinin eklenmesi iyi olabilir)

İyi çalışmalar.
Selamlar. Aslında forumda kahvelerin duyurularını yaptığım başlıkta degassing sürelerini, karakteristik analizlerini ve benim yakıştırdığım reçete tavsiyelerini yazmıştım ama doğru diyorsunuz. Sitede de belirtmek iyi olabilir.

Selamlar. Aslında forumda kahvelerin duyurularını yaptığım başlıkta degassing sürelerini, karakteristik analizlerini ve benim yakıştırdığım reçete tavsiyelerini yazmıştım ama doğru diyorsunuz. Sitede de belirtmek iyi olabilir.
Yeni kahveler gelecek mi

Gelecek.
3 Etiyopya (2 Naturel 1 Yıkanmış)
Buna ek olarak Aralık ayına özel bir New Year Blend ekleyeceğiz.
Belki bir de anaerobic bir kahve olabilir ama henüz netleşmedi.
Brezilya Caremole' yi yeniden getirmeyi düşünüyormusunuz, bittiği günden beri piyasada muadilini arıyorum, deniyorum ancak onun gibisini bulamadım.

Gelecek.
3 Etiyopya (2 Naturel 1 Yıkanmış)
Buna ek olarak Aralık ayına özel bir New Year Blend ekleyeceğiz.
Belki bir de anaerobic bir kahve olabilir ama henüz netleşmedi.
Geldiği gibi denemek için sabırsızlanıyorum teşekkürler cevabınız için.

Brezilya Caremole' yi yeniden getirmeyi düşünüyormusunuz, bittiği günden beri piyasada muadilini arıyorum, deniyorum ancak onun gibisini bulamadım.
Selamlar. Maalesef Caramelo'nun stoğu tükendi ve yeni hasadın gelmesini bekliyoruz. Yeni hasat geldiğinde test kavurmalarını, tadımlarını yapacağız ve geçen seneyle aynı performansı veya daha iyisini sağlayabiliyorsa kahvelerimiz arasına ekleyeceğiz. Maalesef yeni hasat gelip de testlerini yapmadan önce ekleyeceğiz veya eklemeyeceğiz dememiz pek mümkün değil.

yerinde deneme çok iyi olur da olmadı en azından dükkandan alma seçeneği gelse süper olur Gölbaşından İncek'e kargo yaptırıyoruz valla mahçup oluyoruz
Daha önce konuşmuştum bu konuyu Serkan Bey'le, henüz fiziki şartlar itibariyle mümkün olmadığını söylemişti. Deneme konusu da şaka tabi ki, yine aynı sebepten dolayı atölye tarzı bir deneme ortamı yok maalesef. Ama "çocuk sevmeye" diye gidersem belki şansım olabilir :LOL: @S.Yavuz

Yin Espresso Blend yerine Yin Filter Blend sipariş etmişim. İçerken farkına bile varmadım. İkisinin de kavurma profili dark. Aralarında sadece isim farklılığı olabilir mi acaba?
Selamlar. Çekirdekler aynı, kavurma profili biraz değişik. Espressoda daha kolay çözünme için browning aşamasını filtre olana göre daha uzun tutuyoruz. Ancak dark roast oldukları için tat olarak aralarında ciddi bir farklılık olmuyor. Espresso versiyonu filtreye göre biraz daha kolay çözünüyor ve ev tipi basit espresso makinelerinde çözünme sorunu yaşanmamasında faydalı oluyor.

Merhaba @S.Yavuz Bey ben Ethiopia Yirgacheffe Zeleke, Sezy Yin Espresso Blend ve Honduras Honey Catuai Micro Lot kahvelerinizi alacağım ancak Ethiopia Yirgacheffe Zeleke kahveniz hariç degassing sürelerini sitenizde bulamadım. Bütün ekipmanlarım ailemin evinde olduğu için kahveleri oraya gitmeden alacağım ancak gider gitmez içmeye başlamak istiyorum çünkü sürem kısıtlı okul için İstanbul'a geri dönmem gerekiyor, bu kısıtlı sürede de degassing süresini beklemek istemiyorum açıkçası. Alımı yaparken not kısmında degassing süresi geçmiş (ya da geçmeye yakın) kahve isteğinde bulunursam o şekilde gönderme imkanınız var mı? Eğer yoksa erkenden alıp 20 gün degassing süresini kahvelerin ben adreste yokken geçirmesini sağlayacağım.

Merhaba @S.Yavuz Bey ben Ethiopia Yirgacheffe Zeleke, Sezy Yin Espresso Blend ve Honduras Honey Catuai Micro Lot kahvelerinizi alacağım ancak Ethiopia Yirgacheffe Zeleke kahveniz hariç degassing sürelerini sitenizde bulamadım. Bütün ekipmanlarım ailemin evinde olduğu için kahveleri oraya gitmeden alacağım ancak gider gitmez içmeye başlamak istiyorum çünkü sürem kısıtlı okul için İstanbul'a geri dönmem gerekiyor, bu kısıtlı sürede de degassing süresini beklemek istemiyorum açıkçası. Alımı yaparken not kısmında degassing süresi geçmiş (ya da geçmeye yakın) kahve isteğinde bulunursam o şekilde gönderme imkanınız var mı? Eğer yoksa erkenden alıp 20 gün degassing süresini kahvelerin ben adreste yokken geçirmesini sağlayacağım.
Merhaba. Öncelikle kahvelerimize ilginiz için teşekkür ederiz. Honduras Honey minimum 15 gün Yin Espresso blend minimum 20 gün diyebiliriz.

Not kısmında zaman zaman başka kahve severlerden de bu istek geliyor ancak maalesef böyle bir uygulama yapmamız mümkün olmuyor. Bizde genellikle gönderimi yapılan kahveler 2-5 gün önce kavrulmuş oluyor. Yoğunluğa göre eksi artı bir iki gün oynayabilir ama fazlası mümkün değil maalesef.

Merhaba. Öncelikle kahvelerimize ilginiz için teşekkür ederiz. Honduras Honey minimum 15 gün Yin Espresso blend minimum 20 gün diyebiliriz.

Not kısmında zaman zaman başka kahve severlerden de bu istek geliyor ancak maalesef böyle bir uygulama yapmamız mümkün olmuyor. Bizde genellikle gönderimi yapılan kahveler 2-5 gün önce kavrulmuş oluyor. Yoğunluğa göre eksi artı bir iki gün oynayabilir ama fazlası mümkün değil maalesef.
Anladım, çok teşekkürler yanıtınız için. 15-20 gün önceden sipraiş edeyim öyleyse.

Geri