Stoklarımı iyi ayarlayamayınca elimde degas sürecini tamamlamış ya da tamamlamaya yakın neredeyse hiç kahve kalmamıştı. Tam bu noktada Rawtown'ın kavanozları imdadıma yetişti. Mail atıp kahvelerin kavrum tarihlerini öğrendikten sonra Jairo Arcila Wine Yeast + Lychee Colombia, Keramo Dukamo Natural Ethiopia, Kenean Dukamo COE 144h, Dukamo Bombe Honey Ethiopia ve Jairo Arcila Natural EF2 Castillo Colombia aldım.
İnfüzenin kokusu inanılmaz aromatik. Çok tatlı ve temiz bir asiditesi var, içerken gerçekten ferah hissettiriyor. Ancak içim sonrasında bahsedilen fermente kakaonun biraz kuru ve asetik olduğunu düşündüm.
Keramo Dukamo, bayıldığım bir kahve oldu. Ilıdığında şeftalili ice tea'yi andıran, aşırı tatlı ve son derece dengeli bir profil sunuyor. Bu listedeki kahveler arasında bana göre en dengelisi.
Kenean Dukamo da hoşuma gitti. Keramo’ya göre daha parlak ve çiçeksi. Daha çiçeksi olması tatlılık algısını bir miktar geri plana atıyor ama yine de en az Keramo kadar tatlı.
Dukamo Bombe’yi de çok beğendim. Sarı elmanın ağız sulandıran dokusuyla ve balımsı tatlılığıyla Keramo gibi dengeli ve keyifli bir fincan sundu.
EF2’nin fazla fermente olabileceğinden çekiniyordum ama hiç öyle olmadı. Çilek tatlılığında, sulu sulu bir fincan çıktı ortaya. İçim sonrasındaki fermente kakao da infüzedekine kıyasla çok daha doğal ve keyifliydi.
Genel olarak kahvelerin tamamının vadedileni karşıladığını söylemem gerek. Hepsi sitedeki anlatıyı yansıtan, oldukça dengeli kahvelerdi. İnfüzeyi bir kenara koyarsam, kahveler uçup kaçmıyor ama zaten ben en iyi kahvenin en dengeli olanı olduğuna inananlardanım. Kavrumları başarılı buldum, Rawtown’dan tekrar kahve alacağıma şüphe yok, hele ki aklım Pink Bourbon'da kalmışken... Elinize sağlık!