NoPainNoCoffee
Barista
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
Daha fazla
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
- Değirmen
- 1ZPRESSO JXPRO
- Ekipmanlar
- Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Seferihisar
Selamlar Sevgili @NoPainNoCoffee
"Ben biraz meraklı bir vatandaşım,bu nedebinle postumun içerisinde bir kaç sorum olacak cevaplandırırsanız çok memnun olurum."
Tabii ki
"Sizler türk kahvesi harmanlarınızda hangi çekirdekleri kullanmaktasınız?"
Kostarika, Brezilya ve Etiyopya kahvelerinden oluşan kavurma öncesi bir harman kullanıyorum. Bu harmanı oluşturmaktaki amaç şuydu. Ne olursa olsun rio minas tadını bırakamayanlar için bir geçiş harmanı. Ne rio minas ne de çok meyvemsi asiditesi yüksek bir harman olsun istedim. Eğer hali hazırda türk kahvesinde nitelikliye geçiş yapmışsanız size direk yöresel kahvelerimi denemenizi tavsiye ederim.
"Espresso harmanlarınızdan 100'er gram alacağım birde kendi harmanını kendin yarat seçeneğiniz var ki hayran kaldım.Burada da merak ettiğim şöyle bir husus var ki seçtiğimiz 2 single origin çekirdeği hangi oranlarda harmanlıyorsunuz."
Sipariş notunda aksi belirtilmediği sürece %50-%50 harmanlıyorum. Kendi harmanını yarat beni de heyecanlandıran bir fikir. İnsanlara mümkün olduğunca seçenek sunmak için oluşturdum. Sipariş notunda hangi iki kahveden hangi miktarlarda istendiği belirtilirse ona göre hazırlıyorum.
"Mokapotta demlemek üzere bir 250 Gram Single Origin ve birde 250 Gram kendi espresso harmanını yarat.
Kompressoda demlemek üzere 2 tane 100 er gramlık espresso harmanı
Türk kahvesi olarak ise 250 gram öğütülmüş türk kahvesi harmanı ve 100 Gram çekirdek türk kahvesi harmanı.
Bu sipariş sizi epeyi bir uğraştıracak sanırım![]()
"
Estağfurullah benim için zevk. Sadece Aralık ayı içerisinde bir kampanya planlamayı düşünüyorum. Dilerseniz onu bekleyin.
Detaylı paylaşım için çok çok teşekkür ederim sevgili @Beytbaba
Kahve hususundaki tutkunuzu cevabınızda bir kez daha görmüş oldum.Stok durumuma göre belkide indiriminizide bekleyemeyebilirim,heycanlandım :=)))