• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
La esperanza için v60 demleme tarifiniz var mı,tadını beğendim ama daha iyi demlenebilir diye düşünüyorum

Dukkana giden vardir belki dedim zira stoklarim bitiyor karar vermem gerek.
Selam. Kolombiya la Vega'yı bugün denedim
Kasuya 4:6 metodu ile deneyince hayatımda içtiğim en gövdeli kahvelerden birini içtim. Ama asidite ve aroma bi o kadar düşüktü
2. Denemem CMD 23 klik 16gr/240gr, kruve elek 600micron, 92 derece su, 4 parçalı döküş şeklinde idi.
Nispeten asiditesi daha iyi oldu. Daha içimi güzelleşti.
Gövdeli kahve ve kakao-çikolata tatlarını seviyorsanız tercih edilebilir. Daha ince öğütümlerde daha güzel sonuç alabilirsem yazarım
Yarışma kahveleri ile yarışır açıklaması fazla iddialı ama onu söyleyeyim :D
Ben şahsen denediğime mutlu oldum

Selam. Kolombiya la Vega'yı bugün denedim
Kasuya 4:6 metodu ile deneyince hayatımda içtiğim en gövdeli kahvelerden birini içtim. Ama asidite ve aroma bi o kadar düşüktü
2. Denemem CMD 23 klik 16gr/240gr, kruve elek 600micron, 92 derece su, 4 parçalı döküş şeklinde idi.
Nispeten asiditesi daha iyi oldu. Daha içimi güzelleşti.
Gövdeli kahve ve kakao-çikolata tatlarını seviyorsanız tercih edilebilir. Daha ince öğütümlerde daha güzel sonuç alabilirsem yazarım
Yarışma kahveleri ile yarışır açıklaması fazla iddialı ama onu söyleyeyim :D
Ben şahsen denediğime mutlu oldum
Saolun hocam yorumunuz için la vegamı alsam diye düşünmedim değil. Açıklamasındaki yarısma kahvesi sözü çok iddalı kalmıs oyleyse . Dayanamadım ve bomba de fruta ve gitesi şiparis verdim.

Colombia La Vega İçin en hoşuma giden demleme:
CMD 18 klik, 94derece 240gr pınar Su, 16 Gr kahve,

40cc blooming, 30.sn'de 200cc girdap oluşturacak şekilde kenardan tek döküş ve sonunda çay kaşığıyla karıştır. Bitiş 1.50sn
Gövde görece azaldı. Asidite, kasuya ve 24 klik 4*60cc döküşe göre artış gösterdi.
İnanılmaz bir aftertaste var. Ağız sulandırıyor bitişteki meyvemsiliği
Bu haliyle kesinlikle denenmesi gereken bir kahve :love:

39 sayfa içinde aramak istemedim, yazıldıysa şimdiden kusura bakmayın :) Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ve de Petra'ya yakınsanız çekirdek kahve alıp ikram kahve içebiliyorsunuz. Hem kargo ödememiş olursunuz hem günün kahvesini ücretsiz deneme imkanınız olur hem de vakit geçirmiş olursunuz. (Espresso veya filtre veriyorlar. Aeropress de yapabiliriz isterseniz demişlerdi ama en son gittiğimde böyle bir şey teklif etmediler.)

Şirketle bağım yok ayda yılda bir alıyorum. Malum pahalı ama gerçekten beni asla üzmeyen bir şirket.

Edit: Şu an Guatemala La Esperanza var. Aşamalı öğütüm ve azar azar öğütüm ile Sözen'de homojen bir öğütümü sağladım ve tam olarak kafede içtiğim kahve ile aynı tadı aldım. İllaki kayısı almaya gerek olduğunu düşünmüyorum (Ki aldım orası ayrı konu :D ). Her yudumda ayrı bir güzeldi.

Tam reçete veremem ama;
94 derece taşdelen su
Hario 40'lı
20 gram kahve 300 ml su
40 ml bloom 35. saniye civarı 100 ml'ye tamamladım. Yatak tam gözükmeden tekrar ekleme yaptım.
Demleme 03:00 gibi bitti.

Son düzenleme:
Petra'nın Acme'si şu an Guatemala Finca Conception olarak gözüküyor. Ancak Petra Trendyol'da 12 mart'ta Acme ile ilgili soru soran birine alttaki cevabı vermiş. Görünen o ki Petra Acme'sini değiştirmiş ancak bilgileri güncellememiş, bilginize.

20210321_005543.jpg

Petra'nın Acme'si şu an Guatemala Finca Conception olarak gözüküyor. Ancak Petra Trendyol'da 12 mart'ta Acme ile ilgili soru soran birine alttaki cevabı vermiş. Görünen o ki Petra Acme'sini değiştirmiş ancak bilgileri güncellememiş, bilginize.

Ekli dosyayı görüntüle 10159
Acme nitelikli kahve olarak yazmışlar.Nitelik sadece isminde var galiba.Kahvenin kunyesini geçtim adı bile belli değil.

Acme'yi ilk kez 2 sene önce almıştım, alırken sorduğumda blend olduğunu söylemişlerdi, o zaman ellerinde espresso için başka kahve de yoktu. Sonraları evimin yakın olması nedeniyle birkaç kez daha denedim, hepsinde aynı tadı aldım pek değişiklik hissetmedim. Hatta soranlara da diğer kahvecilerin blendlerinin daha iyi olduğunu ilettim defalarca, single origin olması baya şaşırttı. yeni değişmiş sanırım ama sitesinde yazan tadım notları önceki versiyonlara benziyor.

Dün ilk kez denedim petra acme'yi. Kavrum koyuya biraz daha yakın olmakla birlikte orta-koyu gibiydi. v60'ta 15 gr kahve 250 ml su reçetesiyle denedim. 50 gr suyla bloom yapıp 40 saniye bekledikten sonra kalan suyu döktüm ama istediğim gibi bir sonuç pek elde edemedim. Bir de french press ve moka pot'la deneyeceğim.

Yeni çekirdekler eklenmiş şimdi gördüm.

Vaatler büyük (meyve salatası, çilek reçeli), fiyatlar ateş ediyor.

Hayırlısı

Beni çok cezbetti çekirdekler. Özellikle Ruanda. Fiyatları da şu piyasada uçuk değil bence. Alırım ben bunları 🤪

Gerçekten de bu denli iyi bir kavurucunun zipli paket konusundaki isteksizliklerine anlam vermek mümkün değil.
Belki de ikea bevara kıskaçlarının daha fazla satılmasını istiyorlardır. 😄

Geri