kilosu 56tl olan kahveyi 440tlden satıyorlar yani, iyimişŞu olması lazımV-Hub | The home of specialty coffee
The new way to find coffee. V-Hub connects green coffee sellers with specialty coffee roasters.hub.cropster.com
Ürünü fiyattan niye ayrı tutuyoruz ki anlamadımHer Petra ya yeni kahve geldiğinde fiyatların kahvelerin önüne geçme konusu artık can sıkıcı noktaya geldi. Burası kahve forumu ve amaç fiyat değerlendirmek değil kalite ve tad a odaklanmak olmalı diye düşünüyorum. İsteyen 50-60₺ ye de kahve alabilir isteyen 110₺ de verir herkesin kendi bütçesi.
Orada yazan $8.37 üreticiye verilen fiyat (yazdığına göre). O ürteciden bunu ithal eden aracının karı ve bizim ülke tarafından satın alındıktan sonra eklenen vergi vs ile o fiyatın çok çok üstüne çıkacaktır.kilosu 56tl olan kahveyi 440tlden satıyorlar yani, iyimiş
Fiyat tartışmasının, lezzet ve kalite tartışmasının önüne geçmesi beni de rahatsız eder ama kalitenin tabi bir sonucu olan fiyatın tartışılmasını da gereksiz bulmam. Tabi ki isteyen istediği şekilde bütçesini yönetmekte özgürdür. Fakat üreticinin fiyat politikasını tartışmayı saçma bulmuyorum. Burası açık bir platform neticede.Her Petra ya yeni kahve geldiğinde fiyatların kahvelerin önüne geçme konusu artık can sıkıcı noktaya geldi. Burası kahve forumu ve amaç fiyat değerlendirmek değil kalite ve tad a odaklanmak olmalı diye düşünüyorum. İsteyen 50-60₺ ye de kahve alabilir isteyen 110₺ de verir herkesin kendi bütçesi.
Petra’nın getirdiği yeni kahveleri fiyatlarından ötürü ben de almayacağım. Bensa Diima almıştım onu da Trendyoldan çeşitli indirimlerle 60 liraya indirdim.Sadece fiyatın konuşulması uygun olmayabilir, doğru. Ama konunun tıpkı ekipman konularında da olduğu gibi 'paran yoksa alma' şeklinde aşağılayıcı ve küçümseyici bir söylemle kestirip atılması çok yanlış. İnsanlar sizce hangi kahveyi alıp alamayacağını/ALMAK İSTEMEYECEĞİNİ bilmez mi? Bu buyurgan ve küçümseyici tavır niyedir? Firmalar yeni bir çekirdek satışa sunduğunda doğal olarak yeni bir ürün olduğu için önce fiyatına bakıyor. Özellikle 80-90₺ üstüne çıkıldığında doğal olarak insan biraz çekiniyor ve sorguluyor, bu kesinlikle yanlış değil. Forumda sayısız mesaj var fiyatı ortalama üstü olduğu halde ilk zamanlarında bolca övülen ve benimsenen, bir zaman sonra ise aslında vasattı, çok da iyi değildi, fiyatının kahvesi değildi vb. Bu sizce yanıltıcı değil mi? Doğal olarak kahveseverler kendileri deneyimlemek, KENDİ damak zevkleri ve beklentilerine uyup uymadığını görmek istiyor. Bunu herkes her gün sadece yurtiçi firmalarla da sabit kalmayıp yurtdışından da alım yapan kahveseverler gibi gerçekleştiremeyebilir, doğal olarak fiyatlardan ötürü temkinli yaklaşabilir. Fiyat tartışılması uygun olan bir konudur. Kim gidip 65₺ ye alacağı bir ürünü 100₺ ye satın alır? Bu yanlış anlaşılmasın, aynı kahve daha ucuza da var benzeri var demek için değil.
Forum kahveye yönelik bir forum, fiyat da kahveyle ilgili bir durum. O kahveyi belli bir ücret üzerinden alıp deneyimleyebiliyoruz, doğal olarak fiyatla doğru orantıda insanın beklentisi ve isteği artıyor. Ne yapılsın, hem yüksek meblağlar verelim, hem de beklentiyi mi düşürelim? E nasıl memnun kalınır bu durumdan? Hem daha fazla ücret ödeyeceğim, hem 'beklentilerin yüksek ondan memnun kalmadın' olacak, hem de fiyat üzerine konuşamayacağım veya kavurucu hakkında bunu dile getiremeyeceğim, oh ne ala dünya!
Bu konuda tamamen size katılıyorum, sonuçta her şey ucuz kahve pahalı değil. Ve tabi ki kavurucunun da tecrübesi ve bilgisi önemli, fiyatın önemli bir kısmı buradan geliyor. İşini severek, tutkuyla iyi bir şekilde yapanların da isimlerinden hep söz ettirerek gönüllerimizde taht kurması en güzel örneklerden.Petra’nın getirdiği yeni kahveleri fiyatlarından ötürü ben de almayacağım. Bensa Diima almıştım onu da Trendyoldan çeşitli indirimlerle 60 liraya indirdim.
Bence fiyatlardan dem vurmak gayet normal ve yapılabilir bir şey. Ancak en azından beni rahatsız eden konu fiyatlar konusunda ana suçlunun her seferinde kahve firmasının ilan edilmesi. Yani sanki ülkede enflasyon yokmuş gibi davranılıyor. Gıda fiyatlarınıdaki artışın da markete, çiftçiye bağlandığı bir ortamda da şaşırtmıyor bu. Fiyatlardan şikayetçi olurken bence ilk sorumlunun bu kahveyi kavuran olmadığını fark edersek problemin kaynağını görmek mümkün olabilir.
İkinci bir sorun da 3. Nesil kahve kavurmaya fabrikasyon bir işmişçesine kafada fiyat biçmek yanlış oluyor. Bu artizan bir iş ve ustalık çok önemli. İşini hakkıyla yapan bir ustanın da diğerleri ile aynı malzemeyi de kullansa biraz daha yüksek fiyat biçmesi gayet normal.
Sonuç olarak fiyat tartışmalarının bir sonu ya da bir sonucu yok. Kaynak kahve sektörü değil ülkenin bütünü. O yüzden bir anlamı da yok diyor herkes (bence).
Alım yaptığınız çiftçiyi paylaşma imkanınız var mı? Ara ara yurtdışı kahvelerden alım yapıyorum. Denemek isterim. Şimdiden sağolun.Arkadaşlar herhalde yeşil fiyatlarından haberiniz yok... şu son bir iki haftadır hemen her yerde kahve fiyatları artıyor... daha 1 ay önce direk çiftlikten kavrulmuş olarak alım yaptım, bir hafta sonra totalde aldıklarımın toplamına %30 zam geldi... bakın çiftlik diyorum, direk kendi ürününü kavurup satıyor... ayrıca, herkesin kendi marka değerine biçtiği bir fiyat var, katılırız, katılmayız, hoşumuza gider gitmez... Petra bu ülkedeki en tok satıcılardan, ürünlerinin kaynağı belli, onlardan başka kimse Nordic Approach çekirdeği getirmiyor son dönemde... alım yaptığı yeşil çekirdek tedarıkçisi bir kalite sunuyor, ha kavurucu iyi kavuruyor kötü kavuruyor, o başka bir tartışma konusu ancak ardında bir marka var, Petra da kendi marka değerini koyuyor üzerine... dediğim gibi hoşumuza gider gitmez, adamlar bize zorla alın demiyor, fiyatım bu, paketim bu, sunuşum bu diyor.... bunun tartışılacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum, tartışsak ki burada defalarca tartıştık, değişecek bir şey yok, havanda su döveriz kendi kendimize... bundan öte geriye şu kalıyor, alanlar memnun mu değil mi, değer mi değmez mi... bütün mesele budur...
siz başka bir ülkenin insanı mısınız? ayrıca tanımadığınız birini nasıl oluyor da sığlıkla itham ediyorsunuz, asıl sığlık bu tavır olmuyor mu? konu basit, 1000 defa tartıştık burada, burada tartışmanın bir anlamı olmadığını da anladık, siz anlayamadıysanız yapacak bir şey yok..."Almazsınız olur biter" ne kadar sığ bir bakış açısı. Almayan zaten almayacak merak etmeyin. İnsanların sorgulaması neden zorunuza gidiyor anlamış değilim. Maalesef ülkem insanlarının genel bakışı böyle.
Tabii ki, Ninety Plus çiftliği, Panama...Alım yaptığınız çiftçiyi paylaşma imkanınız var mı? Ara ara yurtdışı kahvelerden alım yapıyorum. Denemek isterim. Şimdiden sağolun.
ninetypluscoffee.com
Bence almazsınız olur biter sözü alttan bir protesto da içeriyor, kullanıcı düşmanı bir yorum olarak görmedim ben bunu şahsen."Almazsınız olur biter" ne kadar sığ bir bakış açısı. Almayan zaten almayacak merak etmeyin. İnsanların sorgulaması neden zorunuza gidiyor anlamış değilim. Maalesef ülkem insanlarının genel bakışı böyle.