• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Guatemala - Las Penas deneyimimi paylaşmak istedim. Çekirdeklerin kokusunu çok beğendim, net bir şey söyleyemeyeceğim ama çikolatamsı, çok güzel bir kokusu var. Kavrum sonrası 5. günden itibaren aeropress ve V60 ile denemeler yaptım. ilk 5 günkü denemelerimde acımsı tatları azaltsam da tamamen yok edemedim. 10. günden itibaren acımsılık yok oldu. Tavsiyem degassing için en az 10 gün beklemek. İçerken çilek ve belirgin bir tatlılık hissediliyor. Kutusunda yazan vanilya notasını ise ben alamadım. Beğendiğim fakat fiyatını hak etmediğini düşündüğüm bir kahve oldu.
Kesinlikle ilk günlerdeki acılık bir anda gidiyor. Düşük gövdeli, yormayan bir kahve. Ben oldukça keyif aldım degassing'ten sonra.

Petra acme ve bensa diima kahvelerini deneyimledim.

Bensa diima guzel ama parasi kadar iyi bir kahve oldugunu dusunmuyorum. Petra farki diyorum fiyata.
Acme de, petra farki olsa da, uygun fiyatli bir kahve cikolata notalarini sevip derinlik aramayanlar icin.

Bence mal satmakla bitmiyor, ilk bardaktan son bardaga kadar roastery’nin arkasinda durmasi gerekir diye dusunuyorum.
Zipsiz paketler ile satilinca “urunu sattim saklamasi sende” oluyor, bence boyle olmamali hele ki petra farkini da koyuyorsan fiyatlara.
Firmamiz pratiklikten cok sekilci oldugu icin paket maaliyetinden kisip kagit kutulara koymus bir de😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Yahu cok mu sey istiyorum, verdigim 60-100 liranin bazi standartlara sahip olmasini istiyorum:
1) kendi kendini muhafaza edebilmeli, beni mandal veya kahve saklama kabina mecbur birakmamali.
2) paket uzerinde cok kucuk de olsa kahvenin hangi roastery hangi ulke ne oldugu yazmali
3) kahve, pazarlandigi notalari alamasam da, iyi bir sey ictigimi hissettirmeli
Bunun icin kahve kaliteli, kavrum homojen ve ayarinda olmali :)
4) paketin icinden sadece kahve cikmali :)
5) kahve hakkinda tum bilgiler tedarikciden-hasat yilina cupping puanindan-kavurumla ilgilenen kisiye kadar roastery sitesinde veya kahvenin aciklama kisminda yazmali :)
6) bir yerden iletisime gecince muhattap bulabilmeli :)
ve muhattabimiz kahveyi hayrina dagitiyor gibi davranmamali :)

Petra acme ve bensa diima kahvelerini deneyimledim.

Bensa diima guzel ama parasi kadar iyi bir kahve oldugunu dusunmuyorum. Petra farki diyorum fiyata.
Acme de, petra farki olsa da, uygun fiyatli bir kahve cikolata notalarini sevip derinlik aramayanlar icin.

Bence mal satmakla bitmiyor, ilk bardaktan son bardaga kadar roastery’nin arkasinda durmasi gerekir diye dusunuyorum.
Zipsiz paketler ile satilinca “urunu sattim saklamasi sende” oluyor, bence boyle olmamali hele ki petra farkini da koyuyorsan fiyatlara.
Firmamiz pratiklikten cok sekilci oldugu icin paket maaliyetinden kisip kagit kutulara koymus bir de😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Yahu cok mu sey istiyorum, verdigim 60-100 liranin bazi standartlara sahip olmasini istiyorum:
1) kendi kendini muhafaza edebilmeli, beni mandal veya kahve saklama kabina mecbur birakmamali.
2) paket uzerinde cok kucuk de olsa kahvenin hangi roastery hangi ulke ne oldugu yazmali
3) kahve, pazarlandigi notalari alamasam da, iyi bir sey ictigimi hissettirmeli
Bunun icin kahve kaliteli, kavrum homojen ve ayarinda olmali :)
4) paketin icinden sadece kahve cikmali :)
5) kahve hakkinda tum bilgiler tedarikciden-hasat yilina cupping puanindan-kavurumla ilgilenen kisiye kadar roastery sitesinde veya kahvenin aciklama kisminda yazmali :)
6) bir yerden iletisime gecince muhattap bulabilmeli :)
ve muhattabimiz kahveyi hayrina dagitiyor gibi davranmamali :)
Bir sey daha soylemek istiyorum ama bu kahvesever forumdaslarima:

Bir sey, cok kucuk de olsa, yanlissa buraya yazmalisiniz.
Ustteki 5. Maddeyi sektore standart olarak biz getirebiliriz.
Mesela, tedarikci bilgileri yazmayan firmalar toplu alim anketinde olmamali. Toplu alim kazanani, foruma kahveyi veya kahveleri kavuracak kisi/kisilerin iletisim adreslerini vermeli.

“Aman bir sey demeyim ekmeklerinden olmasinlar” gibi dusunulmemeli.
Olsunlar, islerini iyi yapmiyorlarsa ekmeklerinden olsunlar ve iyi yapanlarin önü acilsin :)

Bir sey daha soylemek istiyorum ama bu kahvesever forumdaslarima:

Bir sey, cok kucuk de olsa, yanlissa buraya yazmalisiniz.
Ustteki 5. Maddeyi sektore standart olarak biz getirebiliriz.
Mesela, tedarikci bilgileri yazmayan firmalar toplu alim anketinde olmamali. Toplu alim kazanani, foruma kahveyi veya kahveleri kavuracak kisi/kisilerin iletisim adreslerini vermeli.

“Aman bir sey demeyim ekmeklerinden olmasinlar” gibi dusunulmemeli.
Olsunlar, islerini iyi yapmiyorlarsa ekmeklerinden olsunlar ve iyi yapanlarin önü acilsin :)
maddelerin hepsi önemli, 5. madde ayrıca önemli ve toplu alımlarda önemsenmeli. artı olarak standart haline gelmesi gereken şeylerden birisi de paketleme olmalı diye düşünüyorum. en iyiler arasında olan firmalar bile kilitli paket kullanmıyor. ilginç bence.

Bensa Diima için Chemex tarifi verebilecek olan var mıdır acaba ? Ben nasıl yaptıysam yapayım 100 TL'lik bir çekirdek tadı alamadım Chemex'te

Petra'dan Acme alırken espresso / filtre seçimi var mı yoksa tek profil mi?

Haklısınız 10 lira da kargo bedeli varmış, o zaman 20 TL daha hesaplı oluyor. Gene de onun yerine 1 kilo alıp 1 ay tüketmek daha anlamlı.

Petra'nın Guatemala üçlüsünden denedikleriniz var mı acaba yorumlarınız nelerdir?
Las Penas'ı içiyorum yaklaşık 2 haftadır. Çekirdek ilk elime geçtiğinde kavrumu görünüş olarak bir tık koyu gibi gelmişti bana, 1 hafta degassing için bekleyip demlediğimde paketin üzerinde yazan tadım notalarını belirgin bir şekilde aldım. (V60 ile demliyorum). Fakat içerken arkadan arkadan biraz bitterlikte geliyordu bunu kavrum profiline yormuştum. Lakin 10. günden itibaren o bitterlikte bir anda kayboldu. İçimi hoş keyifli, dengeli bir kahve. Ha fiyatını hak ediyormu tartışılır, bana sorarsanız denenmesi gereken bir kahve tavsiye ederim.

Petra'nın Guatemala üçlüsünden denedikleriniz var mı acaba yorumlarınız nelerdir?
Las Penas'ı denedim. Güzel çekirdek ama fiyatına değecek kadar mı, tartışılır. İlk 10 gün acımsılık vardı ama sonrasında kayboldu. Çok kompleks değil ama üzmeyen bir kahve. Ama o fiyata alınmaz diye düşünüyorum.

Black friday kampanyasından hem Acme hemde Bensa Diima satın almıştım. Bensa Diima gerçekten güzel bir çekirdek. Doğal işlenmiş kahvelerde ki tatlılık ve meyvemsiliği çok net hissettiriyor. 100 Tl yerine 80 tl fiyata satılsa kesinlik fiyat/performans olacak bir çekirde. Acme ise fiyatına göre başarılı buldum. Hem filtre de hem espresso da baştan sona sizi üzmüyor. Aynı çikolata notaları devam ediyor.

Bensa Diima'yı bir miktar beklentiye girerek edindim ancak beni hiç mutlu etmedi ki normalde asidite ile sorunu olmayan biriyim. Bu çekirdeği ne espresso, ne de V60'da olduramadım, olağanüstü ekşi ve parametrelerle sayısız kombinasyonda hep bir underextract tat aldım. Cold brew için umutluyum bu çekirdekte :)))

Bensa Diima'yı bir miktar beklentiye girerek edindim ancak beni hiç mutlu etmedi ki normalde asidite ile sorunu olmayan biriyim. Bu çekirdeği ne espresso, ne de V60'da olduramadım, olağanüstü ekşi ve parametrelerle sayısız kombinasyonda hep bir underextract tat aldım. Cold brew için umutluyum bu çekirdekte :)))
cok iyi bir cekirdek. pinar madran ile hario immersion'da full kapali demliyordum

ohh muthiss

3 paket bitirmistim arka arkaya

Çok tatlı bir kahve ekşilik asidite hiç almadım. Suyunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bu arada sıcaklığı artırabilirsiniz veya daha ince öğütüm deneyebilirsiniz?

Geri