• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İki farklı Guatemala daha eklenmiş

Haru Dhillge için Switch ile demleme üzerine reçetesi olan var mı arkadaşlar? Klik bilgisi de bonus olur.
Kendimi alıntılayayım, mutlaka deneyecek birileri olacaktır.

Su: Hayat Pure Life
Isı: 94 derece
Öğütme: Red clix 47 klik
Rasyo: 15/250
Hoffman'ın rutini gibi; 2 dakikada 250ml dök, 2 dakika demle, 5 saniye karıştır, 15 saniye bekle ve switchi aç.

Çiçeksi kahveleri sevmeyen biri olarak bana bile sevdirdi kendini. Zerre acılık olmayan, olabildiğince hafif, hem koku hem de tatsal yoğun çiçeksi notalar hakim. Kahve soğudukça hafif narenciye ile bitiş. Ben beğendim. Epey beğendim, sıradan bulmadım çekirdeği.

Merhaba, Bensa Diima'yı ben de dayanamayıp satın aldım ve demledim; izlenimlerim aşağıdaki gibi.

V60 Dripper, Cafec Traditional, CMD 23 Klik, 18/300 (50,80,80,90), Su 93^C

Yumuşak bir içimi var ve dengeli bir kahve. Karakteri sanki soğudukça daha da belirginleşiyor.

Nedenini bilmiyorum lakin süre uzun oldu. Bir dahaki sefere 24 klik ile öğütüp, su sıcaklığını 1 derece artıracağım.

Bana vaov dedirtir diye bekledim, dedirtmedi açıkcası. Eleştirin de bir güzelce geliştirelim kendimizi, keşfedelim :geek:

Not: Petra'dan ilk defa alışveriş yapıyorum, ürünün dış ambalajı güzel fakat iç paketi neden kilitli ambalaj değil anlam veremedim. Daha önce yazan da olmamış sanıyorum, beni rahatsız etti açıkcası.
Aslında farklı konularda iç ambalajda kilit olmaması konusunda yazanlar olmuştu ki ben de bundan şikayetçiyim. İlave olarak dış kutusunda da düğün davetiyesi gibi çentikli alana minik kartlarla kahvenin ismini falan yazıyorlar. Göze hoş ama gereksiz bence de.

Bensa Diima, siparişimden 1 hafta kadar sonra elimdeydi ki kimi yurtdışı siparişler daha erken ulaşıyor. kilitsiz ambalaj da beni şaşırttı, demlediğim miktardan arta kalanı vakumlayarak saklamak durumunda kaldım.

bu sabah ilk demlememi yaptım. gerçekten de anlatıldığı kadar varmış, çok güzel kahve. ilk yudumdan itibaren soğuyana dek çiçeksi ve meyvemsi tatlar arasında hoş bir deneyim yaşatıyor. mango tadını aldım ancak, kahvede baskın olan bana yabancı gelen bir tad vardı sanırım frenk üzümü olarak tanımlanan tad bu. acılık hiç almadım, birçok kahvede olan ve özellikle soğudukça baskınlaşan ekşilik de minimal düzeydeydi. bu yıl yurt içinden deneyimlediğim kahveler arasında en iyilerden birisi de bu kahve oldu. aftertaste etkisiyle bu sabahki kahve tüketimimi arttıracak sanırım..:)

öğütme: Commandante 25 klik
kahve/su: 17gr/280gr
su: 1/4 oranında çeşme suyu/Kipa su (Peak Water 2.5 da süzüldü). 96 derece
Filtre: Cafec traditional
Demleme: Horio immersion switch.

Bensa Diima, siparişimden 1 hafta kadar sonra elimdeydi ki kimi yurtdışı siparişler daha erken ulaşıyor. kilitsiz ambalaj da beni şaşırttı, demlediğim miktardan arta kalanı vakumlayarak saklamak durumunda kaldım.

bu sabah ilk demlememi yaptım. gerçekten de anlatıldığı kadar varmış, çok güzel kahve. ilk yudumdan itibaren soğuyana dek çiçeksi ve meyvemsi tatlar arasında hoş bir deneyim yaşatıyor. mango tadını aldım ancak, kahvede baskın olan bana yabancı gelen bir tad vardı sanırım frenk üzümü olarak tanımlanan tad bu. acılık hiç almadım, birçok kahvede olan ve özellikle soğudukça baskınlaşan ekşilik de minimal düzeydeydi. bu yıl yurt içinden deneyimlediğim kahveler arasında en iyilerden birisi de bu kahve oldu. aftertaste etkisiyle bu sabahki kahve tüketimimi arttıracak sanırım..:)

öğütme: Commandante 25 klik
kahve/su: 17gr/280gr
su: 1/4 oranında çeşme suyu/Kipa su (Peak Water 2.5 da süzüldü). 96 derece
Filtre: Cafec traditional
Demleme: Horio immersion switch.
Merhaba, su sıcaklığını immersion'a özgü mü yüksek demliyorsunuz(bilmediğim için soruyorum). Yoksa 25 klik öğüterek, bir tık kalına gittiğinizi düşünerek mi sıcaklığı yükselttiniz?

Soğudukça başlayan ekşilik konusu, gerçekten bu kahvede hiç yok gibi. O kısmına ben de mest oldum. :)

Merhaba, su sıcaklığını immersion'a özgü mü yüksek demliyorsunuz(bilmediğim için soruyorum). Yoksa 25 klik öğüterek, bir tık kalına gittiğinizi düşünerek mi sıcaklığı yükselttiniz?

Soğudukça başlayan ekşilik konusu, gerçekten bu kahvede hiç yok gibi. O kısmına ben de mest oldum. :)
genelde demlemelerimde 96 derece su kullanıyorum. kettle 96 dereceye ayarlı ve bu dereceyi kullanıyorum. V60 da olsa aynı şekilde yani. sadece aeropress'de 92 civarı kullanıyorum. daha düşük sıcaklıklarda olan demlemelerimde pek iyi sonuç almadım bu nedenle bu su sıcaklığında (öğütümden de bağımsız) biraz katıyım sanırım. düşük sıcaklıklarda extraction'un yetersiz olabileceğini düşünüyorum.

bu arada Bensa Diima, pek öyle üst üste yuvarlanacak bir kahve değilmiş 2. demleme sonrasında onu da tecrübe etmiş oldum. biraz ağır geldi 😬

genelde demlemelerimde 96 derece su kullanıyorum. kettle 96 dereceye ayarlı ve bu dereceyi kullanıyorum. V60 da olsa aynı şekilde yani. sadece aeropress'de 92 civarı kullanıyorum. daha düşük sıcaklıklarda olan demlemelerimde pek iyi sonuç almadım bu nedenle bu su sıcaklığında (öğütümden de bağımsız) biraz katıyım sanırım. düşük sıcaklıklarda extraction'un yetersiz olabileceğini düşünüyorum.

bu arada Bensa Diima, pek öyle üst üste yuvarlanacak bir kahve değilmiş 2. demleme sonrasında onu da tecrübe etmiş oldum. biraz ağır geldi 😬
Teşekkür ediyorum cevap için :geek:

Sıcaklığı düşürseniz belki de yuvarlaması kolay olur 😆 Ben de bir deneyeceğim 96 ile, merak ettim.

Teşekkür ediyorum cevap için :geek:

Sıcaklığı düşürseniz belki de yuvarlaması kolay olur 😆 Ben de bir deneyeceğim 96 ile, merak ettim.
şimdi bir de düşük sıcaklıkla denersem taşikardi yüzünden acillik olabilirim, çünkü araya bir de 19 gr Worka-Null sıkıştırdım.. ama merak etmedim değil..gün içinde 1 fincan daha yuvarlayabilirim 😃

Merhaba, reçete paylaşabilir misiniz rica etsem?
Yazıyor reçete, görmediniz heralde :)

91C RO su, 20g/300ml oran
Timemore 18 click, Hario 40'lı Japon filtre
50 ml su ile 45 sn blooming sonrasında 2 eşit ve yavaş dairesel döküş
Demleme süresi: 2.30-2.40

Günlerdir beklediğim siparişim nihayet elime ulaştı. Siparişinizin tamamını kargoya verdik diye mail dahi attılar. Sonuç fiyasko. Aeropress ve 1 adet kahve sipariş etmiştim. Gele gele aeropress in sadece filtresi geldi. Bunlar benimle dalga mı geçiyor yoksa bilmediğim birşey mi var ? Buradan sipariş ettiği aeropress i sağ salim eline ulaşan var mı ?

Ekli dosyalar

• IMG_20201205_133122.jpg
    IMG_20201205_133122.jpg
    90.4 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG_20201205_133050.jpg
    IMG_20201205_133050.jpg
    77.1 KB · Görüntüleme: 91
Beceriksizlik piyangosu bana vurdu anlaşılan. Pazartesi arayıp konuşucam. İrsaliyede 460 TL tutarındaki "Aeropress" muhteviyatını okuyup da kutuya avuç içi kadar filtre kağıdı koyan arkadaşa da bilhassa selamlarımı ileticem. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Sonuçta ciddi bir firma. (Aksi durumda... )

Geri