• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği - Sonuç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende Afrika deneme seti ve La tanari ile tadım etkinliğine katıldım . Brezilyalıların normal kahvellerden çok farklı olmayacağını varsaydım .Honduras almışken tanari alıyım dedim .Kenya'nın yüksek asitesi belki rahatsız eder diye Etiopya da genelde çilek aromaları sevdiğim için Afrikaları deneme set olarak aldım .Her şeyden öte bir şampiyonun kavurmasını deneyimlemek heyacan verici tüm emeği geçenlere bir daha teşekkürler .

Latin Amerika deneme seti var dediler geldik. 🤓
3701 ile katıldık biz de. Çekilişe de girdik.✌️
Ek: Emeği geçenlerin, katkı sağlayanların eline, emeğine sağlık. Mis gibi bir etkinlik olmuş.:coffee:👏

Bende Afrika deneme seti ve La tanari ile tadım etkinliğine katıldım . Brezilyalıların normal kahvellerden çok farklı olmayacağını varsaydım .Honduras almışken tanari alıyım dedim .Kenya'nın yüksek asitesi belki rahatsız eder diye Etiopya da genelde çilek aromaları sevdiğim için Afrikaları deneme set olarak aldım .Her şeyden öte bir şampiyonun kavurmasını deneyimlemek heyacan verici tüm emeği geçenlere bir daha teşekkürler .
Brezilya aneorobik kesinlikle normal kahve değil. Pink star normal bir Brezilya ama arada Brezilya olsun derseniz bence bu Brezilya olsun. Kenya'da da bildiğimiz Kenya asiditesi yok. Farklı bir aroması var.

@orkunustel Orkun Bey'e kibarlığı ve iyi niyeti için çok teşekkür ederim. kendisiyle ilgili bir durum olmamasına rağmen , iptal ettiğim siparişimi bana yine de yolladı. kendisine yazdım ama buradaki arkadaşların okuması için tekrar yazmak isterim. aramızda bulunmanız bizim için gerçekten büyük bir şans. tekrar teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Brezilya Sitio Sao Pedro ve Etiyopya Kelloo Haru #2 ile alıma katıldım
ilgi alaka detaylı açıklamalar vs.. her alımda farklı tedarikçilere de örnek olsun...
Hadi bakalım. Kahve stoğum azalmıştı böyle güzel indirim görünce kaçırmak olmaz dedim bende siparişimi geçtim. #3697 sipariş numarası ile bende aranıza katıldım. 😃
Latin Amerika deneme seti var dediler geldik. 🤓
3701 ile katıldık biz de. Çekilişe de girdik.✌️
Ek: Emeği geçenlerin, katkı sağlayanların eline, emeğine sağlık. Mis gibi bir etkinlik olmuş.:coffee:👏
Sipariş için teşekkür eder, hepinize afiyetler dilerim.

@zafer Bey, sevgili @mvguzes de paylaşmış deneyimini gerçi ama ben de söylemiş olayım. :) Pink Star bildiğimiz klasik Brezilya sayılabilir evet, profili biraz daha açık olduğu için acımtırak, düz ama yoğun gövdeli değil de daha berrak daha hafif gövdeli diyebilirim. Sitio Sao Pedro ama klasik olmanın ötesinde, kompleks, meyvemsi, tatlı ve oldukça keyfi yüksek bir kahve benim için. Etiyopya Kelloo Haru ise yıkanmış olması sebebiyle klasik natürel Etiyopyalar gibi çilek, orman meyveleri tadı yok, şeftali, bergamot, siyah çay, üzüm gibi notaları var. Klasik bir yıkanmış Etiyopya güzelliğinde diyebiliriz. Çilek notalarını seviyorsanız daha ilerisi için Honduras Caballero La Tanairi'yi tavsiye ederim. Hatta bir forum üyemizin de paylaşımında çaldığı nefis Beatles şarkısı gibi ''Strawberry Fields Forever'' bir kahve diyebilirim La Tanairi için. Ayrıca güzel düşünceniz için de teşekkür ederim. :)

Ay sonu Kahve Kulübü canlı cupping etkinliğini de hatırlatayım bu mesaj ile. Katılımı, sorusu muhabbeti yüksek, bol verimli bir yayın hedefliyoruz. :)

Ayrıca çekilişi de hatırlatalım. Sevgili @msacid son mesajında paylaşmıştı, katılım sağlamayanlar katılımlarını oradan sağlayabilirler. :)

Son düzenleme:
@orkunustel Orkun Bey'e kibarlığı ve iyi niyeti için çok teşekkür ederim. kendisiyle ilgili olmamasına bir durum olmamasına rağmen , iptal ettiğim siparişimi bana yine de yolladı. kendisine yazdım ama buradaki arkadaşların okuması için tekrar yazmak isterim. aramızda bulunmanız bizim için gerçekten büyük bir şans. tekrar teşekkür ediyorum.
Estağfurullah Seyhun Bey. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. 😇

Selamlar Osman Bey.

Evet Brezilya Pink Star bunlardan biri bence de. :) Tavsiye edebilirim, ayrıca aradığınız diğer tatlı meyve tatlarına yönelik Etiyopya Kelloo Haru'yu öneririm. Şeftali tadı oldukça belirgin bir kahvedir. Asiditesi rahatsız etmez ama komplekstir. Ayrıca başka bir tavsiyem Caballero 5 olabilir. Limon tadım notu ile başlayan bir kahve ama ağız buran bir ekşilikte limon belirginliği yok. Daha tatlı, hafif limon notası var. Bunlar tavsiyemdir size. :)
Söylediğiniz 3 kahve çeşidiyle alıma katıldım teşekkürler, merakla bekliyorum. Bir tanesi degassing bitmiş olursa çok guzel olacak kahvelerim tükenmek üzere :(

Söylediğiniz 3 kahve çeşidiyle alıma katıldım teşekkürler, merakla bekliyorum. Bir tanesi degassing bitmiş olursa çok guzel olacak kahvelerim tükenmek üzere :(
Osman Bey afiyetler şimdiden. Maalesef stoklar konusunda tarih sözü veremiyorum. 3 Ocak yazsam stok bitip hemen ardındaki kavurmayı yollamam gerekebiliyor. O sebeple diyebilirim ki elimizde dinlenmiş kahve hiç kalmadı maalesef. :(

Tavsiyem ama şu olur, 2020 senesinde şampiyonluğu aldığım Demleme Şampiyonasında yaptığım birşeydi, aynı şey benden önce Dünya Demleme 2.si Patrik Rolf tarafından da yapılmıştı. Kahveyi demlemeden yarım saat bir saat önce öğütüp kahveyi hava alacak şekilde bırakırsanız kahvenin tadında olumlu yönde değişim yapıyor. (Eğer kahve çok taze ise) Bire bir gaz salınım süresindeki etkinin aynısını karşılamayacaktır, ama daha içilebilir bir kahve sunacaktır. İşinizi görecektir. Bunun üzerine soru cevap tadım yayınında detaylı da konuşabiliriz soru gelirse de. :)

Son düzenleme:
Osman Bey afiyetler şimdiden. Maalesef stoklar konusunda tarih sözü veremiyorum. 3 Ocak yazsam stok bitip hemen ardındaki kavurmayı yollamam gerekebiliyor. O sebeple diyebilirim ki elimizde dinlenmiş kahve hiç kalmadı maalesef. :(

Tavsiyem ama şu olur, 2020 senesinde şampiyonluğu aldığım Demleme Şampiyonasında yaptığım birşeydi, aynı şey benden önce Dünya Demleme 2.si Patrik Rolf tarafından da yapılmıştı. Kahveyi demlemeden yarım saat bir saat önce öğütüp kahveyi hava alacak şekilde bırakırsanız kahvenin tadında olumlu yönde değişim yapıyor. (Eğer kahve çok taze ise) Bire bir gaz salınım süresindeki etkinin aynısını karşılamayacaktır, ama daha içilebilir bir kahve sunacaktır. İşinizi görecektir. Bunun üzerine soru cevap tadım yayınında detaylı da konuşabiliriz soru gelirse de. :)
Bunu ilk defa duydum bilgi icin teşekkür ederim deneyeceğim eğer mecbur kalirsam :)

Bunu ilk defa duydum bilgi icin teşekkür ederim deneyeceğim eğer mecbur kalirsam :)
Bununla ilgili bir konu vardı forumda, ben de yazmıştım hatta yanlış hatırlamıyorsam eğer. Patrik'in de bununla ilgili ya bir podcast'i ya bir videosu olacaktı.

Şu videoda olmayabilir uzun bir seri şeklinde çekmiş şimdi hatırladım. Ama bunların içerisinde bir yerde anlatıyor olması lazım deneyimini. Bir bakın isterseniz. :)

Bununla ilgili bir konu vardı forumda, ben de yazmıştım hatta yanlış hatırlamıyorsam eğer. Patrik'in de bununla ilgili ya bir podcast'i ya bir videosu olacaktı.

Şu videoda olmayabilir uzun bir seri şeklinde çekmiş şimdi hatırladım. Ama bunların içerisinde bir yerde anlatıyor olması lazım deneyimini. Bir bakın isterseniz. :)

Şu konu içerisinde Emre ile konuşmuştunuz 😀

Geçen seneki son şampiyonam da ben de Patrik'in yaptığını yapmıştım önceden öğütme konusunda.

Kahvelerim serviste sunacağım gün olan gününde değil ondan dört beş gün öncesinde yarışmaya girdi ve tatta karbondioksit kaynaklı ciddi olumsuz tatlar çıkıyordu. Ben de yarışma günü servis öncesinde öğütüp çeşitli sürelerde bekletmeyi test ederek, öğütüp açıkta 30 dakika bekletmeye sonrasında tüpleri kapamaya karar vermiştim. Kahve ciddi anlamda berrak ve temiz çıkmıştı.

Tabi bu tamamen kavurma profiliyle, kahvenin tazeliğiyle alakalı değişebilecek bir durum. Bir gün önceden öğütmeyi ve kapamayı hiç denememiştim. Denemediğim için tada etkisini tahmin edemesem de, teknik artısı karbondioksitin ilk döküşte kanallamaya sebep olabilme durumunun bertaraf edilmesi olabilir diye tahmin ediyorum.

Patrik bir çok konuda dogma katı değil devrimci bir yaklaşım izlediği için çok saygı duyduğum biri kendisi. 2019 şampiyonasında da kısa süreli birlikte antrenman yapma şansım da olmuştu kendisiyle.

İçtiğiniz kahve koku tat lezzet olarak nasıldı?

@orkunustel merhaba, kahveler elime ulaştı Orkun Bey, çok teşekkürler fakat bir tane kahvede torbaya vurulan zımba kahve paketini delmiş. şimdi hava alıyor tabii kahve. ne yapabiliriz bu durum için?
ayrıca bir tavsiyem olacak, kağıt torbayı zımbalamanıza hiç gerek yok. kahvelerin torbanın içinde sabit kalmasını istiyorsanız bant kullanabilirsiniz ama torbayı katlasanız yeterli olacaktır bence.

@orkunustel merhaba, kahveler elime ulaştı Orkun Bey, çok teşekkürler fakat bir tane kahvede torbaya vurulan zımba kahve paketini delmiş. şimdi hava alıyor tabii kahve. ne yapabiliriz bu durum için?
ayrıca bir tavsiyem olacak, kağıt torbayı zımbalamanıza hiç gerek yok. kahvelerin torbanın içinde sabit kalmasını istiyorsanız bant kullanabilirsiniz ama torbayı katlasanız yeterli olacaktır bence.
Selamlar, durum için çok özür dilerim. Dikkat edeceğiz önümüzdeki hafta siparişlerde buna o zaman. Arzu ederseniz yeni bir kahve ya da boş paket yollayabilirim etiketli. Rica etsem özelden bana adresinizi yazabilir misiniz?

Selamlar, durum için çok özür dilerim. Dikkat edeceğiz önümüzdeki hafta siparişlerde buna o zaman. Arzu ederseniz yeni bir kahve ya da boş paket yollayabilirim etiketli. Rica etsem özelden bana adresinizi yazabilir misiniz?
teşekkürler Orkun Bey, iyi niyetinizi göstermeniz yeterli. bende başka paketler vardı, ona aktardım. siz boşuna zımba harcamayın yine de :D

Herkese selamlar.

Güzel, yoğun bir hafta geçirdik. Hepinize ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Dün bahsettiğim gibi bugün de bir kargolama günü yaptık. Elimizde Etiyopya Kelloo Haru'nun kavrulmuş stoğu bittiği için tekrar, dünden itibaren gelen tadım setlerini kargolayamadık maalesef. Bahsettiğim gibi özellikle saat üçten sonra gelen ve stoğu bitmiş siparişler salı kargolanacak. Stoğu bitmemişler bugün kargolanacaktı, kargolandılar. :)

Gelelim bugünün kargolarına.

3608, 3613, 3618, 3634, 3646, 3680, 3681, 3683, 3684, 3686, 3687,3691, 3694, 3700, 3704, 3705 arası stoğu olup gönderilebilecek siparişler bugün kargolandı. Eksik ve yanlış gönderilen bir kaç siparişimiz olmuş, sipariş sahibi arkadaşlarımızdan özür diledik, eksikleri veya yanlışlıkları düzelttik, düzeltme kargoları da çıktı.

Geriye kalan siparişler hafta sonunda gelecek siparişler pazartesi günü kavrulacak, kalite kontrolü yapıldıktan sonra paketlenecek. Eğer kargoya yetiştirebildiğimiz bir kaç siparişimiz olursa pazartesi de bir kısmını çıkartmaya çalışacağız.

Kargolamalarla ilgili bir detay hatırlatması: Gönderileri ikişer parti halinde vermek zorunda kaldığımız için kargoya, kargo akşam yetişen siparişleri ertesi gün sisteme girebiliyor. Takip numaraları bu sebeple gecikmeli geliyor, anlayışınızı rica ediyorum.

Faturalar bugün yavaş yavaş sahiplerine iletilmeye başlandı. Sistemdeki bir problem sebebiyle fatura çıkaramadık. E faturalar düzenlendikçe e posta yolu ile yollanmaya devam edecek. Bir eksiklik olursa lütfen orkunustel@kafeinkultur.com dan problemi bana iletin. Hızlıca iletişim kurup, hızlıca çözmeye çalışacağız problemleri.

Kafein Kültür'den ilk kez alışveriş yapan, benim yaptığım videoları bilmeyen arkadaşlarımız için; Toplu Tadım Etkinliği deneyim konusunda, Kafein Kültür konusunda tüm kahvelerin V60 reçeteleri mevcut video halinde. O videolarda oldukça detaylı, kalite kontrol olması adına TDS Ekstraksiyona kadar detaylı bilgi var ve iki ayrı su için iki ayrı reçete formatımla kahvelere özel reçeteler var. Eğer ilk kez demleyecekseniz bu kahveleri ve referans arıyorsanız, bu videolar sizlere oldukça yardımcı olacaktır. :)

Herkese keyifli bir hafta sonu diliyorum!

@orkunustel Orkun Bey selamlar. 3662 nolu siparişimde 1kg Brezilya Pink Star Espresso sipariş etmiştim. Bir karışıklık olmuş sanırım ve tek paket 250gr elime ulaştı. Siz de kontrol edip karışıklığı giderebilirseniz çok sevinirim. Yoğun temponuzda kolaylıklar dilerim 😊ED77A255-53D8-425E-980A-C62A6FFB9B35.png

#3655 nolu siparişle aranızdayım ben de bugün bir aksilik olmazsa teslim alacağım kargoyu, deneyimlerimi olabildiğince aktarmaya çalışacağım 🖖

Selamlar. Ocak ayı toplu alımında ben de 100'er gramlık "tüm seçki deneme seti"nden aldım. 03.01.2022 kavrum tarihiyle, İstanbul'da ikamet ettiğim için 1 gün sonra hızlıca kahvelerimi teslim aldım. Bu gün itibariyle de tüm kahvelerin denemesini bitirdim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, tüm kahveler vadettiği notaları hakkıyla yerine getiriyor; kavrum derecesi ise tam oranında, ne aşırı açık ne de aşırı derecede koyu, çekirdekler tüm parametreleriyle tam olarak 3'üncü nesil filtre kahve aromalarının alınabileceği kıvamda. Orkun Bey gözlemleyebildiğim kadarıyla çekirdek seçiminden kavrumuna; satış ve planlamadan, müşteri ilişkileri yönetimine kadar tüm süreci adeta bir sanatçı duyarlılığıyla ve profesyonel bir yaklaşımla yapıyor; ve tüm bunları yaparken de, içindeki amatör ruhu asla kaybetmiyor. Umarım aynı kalite ve yapılan işe duyulan saygı devam eder ve biz son kullanıcılar da gönül rahatlığıyla böyle uzman bir ekipten kahve almaya devam edebiliriz. Sistemin kurulmadan önce üzerinde iyice düşünüldüğü, başarının tesadüflere bırakılmaması için her ayrıntının önceden planlandığı açıkça görülebiliyor. Bence Kafein Kültür ekibi için bundan sonra asıl önemli olan konu: kalitenin aynı düzeyde ve değişikliğe uğratılmadan devam ettirilmesidir.

Kahvelere gelince: tüm kahveler fincanda kendi yöresinin izlerini taşıyor. V60'ın standart reçeteleriyle ve öğütüm dereceleriyle de fazla oynamadan (Comandante 21-27 click arası, sıcaklık: 92-96 derece) istediğim tatlara rahatlıkla ulaşabildim ve kahvelerin vadettiği tatları fincanlarda yakalayabildim. Aralarından en beğendiğim ise "Brezilya Pink Star" oldu, zira bu çekirdekle, damak tadımla da örtüşen dengeli asidite ve tatlılığı aynı anda sunan ve yoğun gövdeye sahip keyifli fincanlar elde edebildim. Sanırım elimdeki kahvelerin bitmesini beklemeden bir adet daha "Brezilya Pink Star" 250 gram siparişi vereceğim. Toplu alımda emeği geçen tüm forum yöneticilerine, Orkun Üstel Beye ve GelBura.com ekibine kendi adıma teşekkür ederim... :)
Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız, okurken gururlandırdınız beni. Sağolun çok. 🙏 Kahvelerin bu kadar taze iken dahi beğenilmesine çok sevindim. Malum tazeyken tazelik kaynaklı bir kuruluk mevcut oluyor kahvelerde. Siz de dahil taze iken değerlendiren arkadaşlarımız oldukça objektif tadım yapmışlar ki tazelik kaynaklı kuruluğu değerlendirmeye katmamışsınız. Benim kalite kontrol tadımlarım gibi olmuş. 🙂

Kahvelerin profillemesi hakkında da çok güzel değerlendirmede bulunmuşsunuz. Ne fazla açık ne fazla koyu diye. Evet açıklık anlamında belli bir tat stilini takip ediyorum, açık diyorum. Bir miktar stil olarak Kuzey Avrupa stiline benziyor diyorum ama kahveleri açığın açığı olacak diye kavurmuyorum tabi ki. En lezzetli gelen deneme profili ne ise onu seçiyorum. Örnek olarak Sitio Sao Pedro test profili ile ana profilden örnekleyeyim. Test profilinde kavurma kaynaklı bir kuruluk bitişte kalıyordu ne zaman denesem. Renk değeri 94,5 ya da 95 idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu kuruluğu kaldırmak için aynı profil üzerinde nüans oynamalar yaparak ana profili oluşturdum. (Nispeten daha koyuya doğru) Kavurma kaynaklı kuruluk gitti. Renk değeri de 87,1 oldu. Yine istediğim lezzet stili içerisinde teste göre biraz daha geliimiş ama daha da lezzetli test profiline göre. Bu sebep ile açık profil desem de hepsi 90-98 bandında renk değerinde değil kahvelerin. (Bu değerler en açık değerler) 🙂 Uzun lafımın kısası tam dediğiniz, düşündüğünüz gibi profillemelerim.

Ve evet, kavurmahaneyi, markayı kurmadan önce üç ay ciddi bir ön çalışma yapmıştık. Bununla ilgili sekiz ya da dokuz bölüm vlog çekmiştim hatta. 🙂 Paketinden, marka renklerine, hatta renk kodunu seçene kadar altında bir düşünce geliştirip seçildi yapıldı herşey. Oldukça keyifli bir kurulum süreci yaşadık. Bu da sizlere olumlu yansıdı. Ne mutlu bizlere. 😇 Kahve üretiminde (paketlemesine kadarki süreç) arkadaşım Ergin, eşim Duygu, partnerim Yiğit oldukça çok yardım ediyorlar bana. Onlar olmasa yarısı bile çıkmaz işin belki. Buradan ben de hepsine teşekkür etmiş olayım. Dediğiniz gibi kaliteyi sürdürmek en önemli şey. Israrımız bu yönde olacak hep. Elbette sizlerin desteği ile. 🙏

Hepinize ben kendi adıma teşekkür ederim.

Geri