• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Null Coffee’den 11/01/2021 tarihinde 2 adet kahve siparişim oldu ve 14/01/2021 tarihinde elime ulaştı.

250 gram wolichu wachu (washed) 04/01 kavrum tarihli geldi.
250 gram Guatemala Mam (washed) 11/01 kavrum tarihli geldi.

wolichu wachu elime ulaştığında 10 günlük bir kavrum olduğu için firmayı arayıp sorduğumda ellerinde olan stoğa göre gönderdiklerini eğer taze kavrum istersem belirtmem gerektiğini söylediler. Fakat aradan 20+ gün geçmiş olmasına rağmen gerçekten çok başarılı fincanlar elde ettim ve hala aromasında hiçbir kayıp yok.

Fakat Mam için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ne denediysem, hangi reçeteyi uyguladıysam asla beğenemedim. Kuru, tatsız hiçbir özelliği olmayan bir kahve elde ettim. Son 100 gram kalmışken v60 veya french press için nokta atışı tariflere açığım ☺️ Artık fiyatından mıdır nedir (en ucuz kahveleri) zira uzun zamandır içtiğim en yavan kahve oldu.
Not: Null’un sitesinde “Guatemala” yerine “Guatelama” yazıldığını fark ettim. Eğer forumda var iseler duyurulur 😂

Null Coffee’den 11/01/2021 tarihinde 2 adet kahve siparişim oldu ve 14/01/2021 tarihinde elime ulaştı.

wolichu wachu elime ulaştığında 10 günlük bir kavrum olduğu için firmayı arayıp sorduğumda ellerinde olan stoğa göre gönderdiklerini eğer taze kavrum istersem belirtmem gerektiğini söylediler. Fakat aradan 20+ gün geçmiş olmasına rağmen gerçekten çok başarılı fincanlar elde ettim ve hala aromasında hiçbir kayıp yok.

Fakat Mam için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ne denediysem, hangi reçeteyi uyguladıysam asla beğenemedim. Kuru, tatsız hiçbir özelliği olmayan bir kahve elde ettim. Son 100 gram kalmışken v60 veya french press için nokta atışı tariflere açığım ☺️ Artık fiyatından mıdır nedir (en ucuz kahveleri) zira uzun zamandır içtiğim en yavan kahve oldu.
Not: Null’un sitesinde “Guatemala” yerine “Guatelama” yazıldığını fark ettim. Eğer forumda var iseler duyurulur 😂
"Guatelama"yı toplu alımda fark edip instagram üzerinden bildirdim ama oralı olmadılar. Hatta kahve tedarik ettikleri bir kafeyi de hikayelerinde paylaşmışlardı. Kafe de Guatelama yazmıştı :)

Etiyopyalar hakkında bu kadar olumlu yorum varken niye Güney Amerika kahvelerine üvey evlat muamelesi yapmışlar 😄
Hem adı doğru değil hem tadı kötü :)

Bende de tam tersi olmuştu toplu alımda aldığımda. Wolichu wachu herkes beğenirken bu ne hiç bir şey yok demiştim. Belli süre geçtikten sonra son fincanlarım iyiydi memnun kalmıştım.

Mam kremamsı yapısıyla çok memnun kalmıştım. Hatta kargoyu arttırdıkları için 500 gram yerine 1 kg sipariş vermeyi düşünüyorum. Biraz daha zaman tanıyın, daha sonraları deneyin bence. Yine memnun kalmazsanız uymamıştır size.

Bende de tam tersi olmuştu toplu alımda aldığımda. Wolichu wachu herkes beğenirken bu ne hiç bir şey yok demiştim. Belli süre geçtikten sonra son fincanlarım iyiydi memnun kalmıştım.

Mam kremamsı yapısıyla çok memnun kalmıştım. Hatta kargoyu arttırdıkları için 500 gram yerine 1 kg sipariş vermeyi düşünüyorum. Biraz daha zaman tanıyın, daha sonraları deneyin bence. Yine memnun kalmazsanız uymamıştır size.
Evet kremamsı yapısını es geçemem haklısınız. Peki Mam için önerebileceğiniz reçete var mıdır? Çünkü 10 gündür o kadar şans verdim ki elim gitmiyor artık kahveye 😄

Evet kremamsı yapısını es geçemem haklısınız. Peki Mam için önerebileceğiniz reçete var mıdır? Çünkü 10 gündür o kadar şans verdim ki elim gitmiyor artık kahveye 😄
2-3 ay kadar oldu sanırım ben tüketeli. Ben hatırladığım kadarıyla şu şekilde yaptım; blooming'de çubukla karıştırıp, 3 veya 4 döküş son turda rao spin deneyebilirsiniz. 2:30 olacak şekilde süre öğütümü ayarlarsınız. Erikli su tavsiye ediyordu sanırım null. Farklı bir suyla da deneyebilirsiniz.

guatemala, ruanda, nicaragua, honduras kahvelerinden kacarim hep ama yakinda null'dan alim yapacagim ve sirf @orkunustel 2020'de en begendigi kahveler arasinda siraladigi icin penon guatemalayi da ekleyecegim siparisime.
Guatemala'dan ve Honduras'tan çok şaşırtıcı kahveler çıkabiliyor. Yarışma kahvem senelerdir Honduras'tan Caballero ailesinin ürettiği kahve, Caballero çiftliklerinin ürettiği bir kaç kahve de gerçekten iyiydi. Türkiye'de yok malesef.

Mam guatemalada nota namına bir şey alamasam da-belki şerbet- gövdesi, tatlılığı çok dengeli, harika bir içim sunan bir çekirdek.
Birkaç demlemem bitter oldu onun dışında tutarlı sonuçlar da aldığım bir çekirdek v60 için.

Mam guatemalada nota namına bir şey alamasam da-belki şerbet- gövdesi, tatlılığı çok dengeli, harika bir içim sunan bir çekirdek.
Birkaç demlemem bitter oldu onun dışında tutarlı sonuçlar da aldığım bir çekirdek v60 için.
Mam espressoda bile bitter değil filtre kavrumu zorluyor demek ki. Gerçi 20 günlük çekirdek bendeki.

Mam için uyguladığınız reçeteyi paylaşabilir misiniz? Ben ne denediysem başaramadım
mamdan bir meyve şöleni, aroma patlaması beklemenizi pek tavsiye etmem ama açıkçası demlemelerimde hep çok dengeli ve tatlı kahveler elde ettim. Benim demlemelerim şöyle,
27g kahve, 414ml su, 95derece. Cmd 25klik filtre olarak abaca kullanıyorum.

100ml su 40s blooming
1.30'da. su döküşü bitirmiş oluyorum
2.15 gibi küçük bir spin uyguluyorum
Demleme 2.30-2.50 arası bitiyor.

Geri