• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Mamda ilk demlememi alamasam da tatlı kremamsı yumuşak kahveler alıyorum.İcine süt kariştirmişim gibi bir tadı var.Şimdi tadim notlarina baktim normalde bakmam hiç süt reçeli yazmış.Çok nadirdir böyle yazılanları okumadan alabildiğim kahveler.Bu bakımdan null’a hakkını teslim etmek lazım.
Bir de sorum olacak siz bu mamdan nasil kahveler elde ettiniz? Bana biraz fazla yumuşak geldi begendim ama ben mi hata yapıyorum acaba dedim

Mamda ilk demlememi alamasam da tatlı kremamsı yumuşak kahveler alıyorum.İcine süt kariştirmişim gibi bir tadı var.Şimdi tadim notlarina baktim normalde bakmam hiç süt reçeli yazmış.Çok nadirdir böyle yazılanları okumadan alabildiğim kahveler.Bu bakımdan null’a hakkını teslim etmek lazım.
Bir de sorum olacak siz bu mamdan nasil kahveler elde ettiniz? Bana biraz fazla yumuşak geldi begendim ama ben mi hata yapıyorum acaba dedim
dediğin gibi içine süt katmışım gibi tatlı bir süt tadı geliyor. hafif ekşilik de almıştım portakal kabuğu mango süt reçeli tadım notları mango hiç alamadım ama zaten almış olsam da çok anlamazdım sanırım :) fiyat performans olarak mam kesinlikle denenir.

mamdan bir meyve şöleni, aroma patlaması beklemenizi pek tavsiye etmem ama açıkçası demlemelerimde hep çok dengeli ve tatlı kahveler elde ettim. Benim demlemelerim şöyle,
27g kahve, 414ml su, 95derece. Cmd 25klik filtre olarak abaca kullanıyorum.

100ml su 40s blooming
1.30'da. su döküşü bitirmiş oluyorum
2.15 gibi küçük bir spin uyguluyorum
Demleme 2.30-2.50 arası bitiyor.
Blooming dahil 2 döküşte mi bitiriyorsunuz doğru mu anladım? 414 gram suya göre nasıl oluyor tek döküş?

Blooming dahil 2 döküşte mi bitiriyorsunuz doğru mu anladım? 414 gram suya göre nasıl oluyor tek döküş?
Hoffmann 500le tek döküş kullanıyor (bloomdan sonra), en sonda 300le tepeye tamamlayıp orada tutuluyor. Kasuya yeni metodunda bloom da kullanmıyor, doğrudan tek döküşte koyuyor bütün suyu

Wachu yu 3-4 ay önce nutzdan denemiştim.Şimdi çekirdekleri koklayinca ayni çekirdek oldugunu anladım nefis limonlu kek kokusu.Nutz un wachusunda limon asiditesi ve kek tatlılığı vardı.Null un ki yine benzer ama gövdesi zayıf geldi bana.Nedense mamda da bunu yaşadım sanırım kavrum profilleri o yönde.Ama asiditesi çok güçlü ki sabah içtiğim kahvenin hala dilimi yakıyor ekşiliği.85 tl etmeyeceğini düşünüyorum bu kahvenin.Clean cup arsosalayı tercih ederim daha kompleks

Wachu yu 3-4 ay önce nutzdan denemiştim.Şimdi çekirdekleri koklayinca ayni çekirdek oldugunu anladım nefis limonlu kek kokusu.Nutz un wachusunda limon asiditesi ve kek tatlılığı vardı.Null un ki yine benzer ama gövdesi zayıf geldi bana.Nedense mamda da bunu yaşadım sanırım kavrum profilleri o yönde.Ama asiditesi çok güçlü ki sabah içtiğim kahvenin hala dilimi yakıyor ekşiliği.85 tl etmeyeceğini düşünüyorum bu kahvenin.Clean cup arsosalayı tercih ederim daha kompleks
Wachu beklendik bir etiyopya çekirdeği, o fiyatta bence nulldaki diğer kahveler daha iyi

Ben Mam'ı espresso kavrumda denedim, süt tatlılığını almak çok güzeldi, asidite düşük gövdesi çok yüksek değil ancak tatmin edici düzeydeydi, ben beğendim

Aynen doğrudur. Biraz hızlı bir döküş yapıyorum. aldığım fincanlar oldukça dengeli ve tatlı oldular şu ana kadar, hiç üzmedi beni

Worka'nın paketi yandan yırtık ve çekirdekler dökülmüş bir şekilde geldi. Kargo kaynaklı olabilir ancak yerli kavurucularda ilk kez başıma geldi. Bu fiyattaki bir çekirdek ve üstüne alınan kargo ücretine karşılık en azından bir kutu içerisinde gönderilebilir.

Worka'nın paketi yandan yırtık ve çekirdekler dökülmüş bir şekilde geldi. Kargo kaynaklı olabilir ancak yerli kavurucularda ilk kez başıma geldi. Bu fiyattaki bir çekirdek ve üstüne alınan kargo ücretine karşılık en azından bir kutu içerisinde gönderilebilir.
ben nulldan her ay satın alım yapıyorum, hiç karşılaşmadım böyle bir sorunla, kavurucuyla iletişime geçin ilgilenirler

ben nulldan her ay satın alım yapıyorum, hiç karşılaşmadım böyle bir sorunla, kavurucuyla iletişime geçin ilgilenirler
Benim de önceden siparişlerim oldu ancak ilk defa başıma geliyor. Belirtmek istediğim konu ; kargoları korumak adına çoğu firma kahvelerini kutu içerisinde göndermekte. Başkalarının da başına aynı olayın gelmemesi için düşünülmesi gereken bir faktör.

Yırtılmamış olsa da benim paketler de kötü durumdaydı,yeni paketleri çok kaliteli durmuyor.

Null coffee bilinçli olarak paketlerini fazla kutu ya da plastik ambalaja koymuyor arkadaşlar. Çevreye daha az zarar vermeye çalışıyor elinden geldiğince.

Paket sonu guncellemesi: guatemala mam sonlara doğru karamel gibi oldu tatlilik yerinde kaymak gibi akıp giden baymayan tatliligi ve süt tadıyla çok çok hoşuma gitti.Bitmezse yine alirim ileride.
wachu ise tam tersi vasat diyebilirim benim için

Paket sonu guncellemesi: guatemala mam sonlara doğru karamel gibi oldu tatlilik yerinde kaymak gibi akıp giden baymayan tatliligi ve süt tadıyla çok çok hoşuma gitti.Bitmezse yine alirim ileride.
wachu ise tam tersi vasat diyebilirim benim için
Mam o fiyatta bence aşırı iyi bir kahve, espresso performansı da çok iyi (ben filtre kavrumunu daha çok sevdim espressoda:)). Wachu'yu ben yazın denemiştim, en sonlara doğru güzel demlemeler alabiliyordum fakat çok oynamam gerekmişti nedense parametrelerimle.

Geri