Evet forumların öyle bir sürpriz yanı var maalesef. Forumu aktif katılımcı olarak değil, uzun zamandır sadece bilgi edinmek için kullanan onlarca kişi var. Yılbaşında iş değiştirdim ve eski işime göre biraz daha rahatım, kendime vakit ayırabiliyorum. Üyelik tarihine bakarak askerde devrecilik yapar gibi insanlara yaklaşmamanızı öneririm. Eğer merak ederseniz, künyesi olan ve müşterilere gösterilen ilk nitelikli kahveyi 2014 yılında Almanya'da içmiştim.
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/favori-kitaniz.425/post-214990
Kavurucu olmadan da kavurucuları eleştirmek biraz haksızlık oluyor diye düşünüyorum. Ev baristası ile bir kavurucunun tecrübesi aynı sayılabilir mi? Bahsettiğiniz bir kavurucunun görevi nirvana olarak bu sayılabilir ama aynı tarladan karpuz aldığınız çiftçiye kötü çıktı diye yüklenemiyorsunuz. Bunun bir mahsul-verim oranı içinde olduğunu biliyorsunuz. Daha doğrusu kabulleniyorsunuz. Konu kahve olduğunda endüstriyel bir malzeme muamelesi yapmayı pek haklı bulmuyorum.
Çok mu taraflı yaklaşıyorum bilmiyorum ama gene SS'de gördüğüm şey aynı. Yani kavurucu şikayet üzerine bir tavsiye vermiş fakat bu tavsiyeye uyulup uyulmadığı meçhul. Onu da denedim gene olmadı şeklinde bir geri dönüş var mı bilmiyoruz. Ben hala kabul edilebilir şekilde kavurucunun kabahati olan ve forumdaki herkesin alışverişi keseceği bir senaryo ile karşılaşmadım. Hala yeni bir çekirdek var çok merak ediyorum diye konuşabiliyoruz.
Bu arada ekipman yada çekirdek fark etmez, tedarikçi firmaların eleştirilebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna kulak veren ve kendini iyileştirmeye çalışan firmalar en değerlileri. Onların desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun en özgürce yapılabileceği platform forumlar. Bunların konuşulabilmesine memnunum. Eleştirirken de överken de ölçüyü kaçırmamak gerek. Tetra başlığında yazmıştım, o kadar hype'landı ve abartıldı ki, ben aldım fakat o anlattığınız tatları çıkaramadım diyen kaç kişi oldu. Överken de abartmamak lazım. Burada da Null'u eleştirirken spesifik olarak kargosu kötü, fiyat politikası kötü, çeşitliliği kötü gibi net ve somut konuşmak lazım. Savaş resmi koyarak sadece adamları sevmediğiniz, tutarlı bir gerekçenizin olmadığı, ortada kabul edilmiş bir kabahatin olmadığı imajını yaratmış olursunuz.