• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Neden kumar diye düşündünüz? Benim gördüğüm kadarıyla Null piyasada iyi çekirdek getirip iyi kavuran ve bunun da farkında olan bir firma.
Bazen bir çekirdek alıyorsunuz çok keyifli lezzetli bir çekirdek oluyor sonra aynı çekirdekten tekrar alıyorsunuz dümdüz keyifsiz oluyor bunu kavurucuya soylediginizde banane diyor bu sebeple kumar

Papayo varyetesi olan Kolombiya bence kaçırılmaması gerekenlerden. Yine Uraga Carbonic Maceration çok keyifli bir kahve. Biraz daha üst seviyeye gidilecek olursa Honey işlenmiş olan Geisha çok başarılı. Opsiyonel olarak da Rumudamo çok keyifli bir kahve, övüldüğü kadar varmış.

Bana kalırsa Null'ün tüm seçkisi denemeye değer fakat güncel seçkide benim aklımda yer eden kahveler bunlar.
Uraga Karbonik' in üzerine anaerobik kahve içmedim bu yıl. Bu ayki indirimi kahve bolluğundan dolayı es geçmeyi düşünüyordum ama Uraga'nın hatrına yaptım bir sepet.

Önceki sayfaları okursanız bazı tutarsız durumları belirtenler olmuş.
Tüm başlığı okumuştum, zaten uzun zamandır da takip ettiğim bir kavurucunun başlığı. Tutarsız durumlar olarak nitelendirilen şikayetler hatırladığım kadarıyla müşterilerin (yani bizlerin, ben de Null karşısında bir müşteriyim) yorumları. Aslında firmanın bu ideaları kabul ettiğini hatırlamıyorum. Ama günnü sonunda savaş karesinden bir fotoğraf bütün bu 84 sayfadaki içeriklerin hiçbiriyle örtüşmüyor bana göre. Null'un Türkiye piyasasındaki yeri ve sattığı ürünlerin seviyesi göz önünde bulundurulması gerekir diye düşünüyorum.

Bazen bir çekirdek alıyorsunuz çok keyifli lezzetli bir çekirdek oluyor sonra aynı çekirdekten tekrar alıyorsunuz dümdüz keyifsiz oluyor bunu kavurucuya soylediginizde banane diyor bu sebeple kumar
Gene yukarda yazdığım durum, ben kavurucunun "bana ne" dediğini ve idea edilenlerin ispatlandığını hatırlamıyorum. Aynı batch'den kahveyi seven de çıkmıştı sevmeyen de.

Uraga Karbonik' in üzerine anaerobik kahve içmedim bu yıl. Bu ayki indirimi kahve bolluğundan dolayı es geçmeyi düşünüyordum ama Uraga'nın hatrına yaptım bir sepet.
Uraga benide kaşıyor. Geçen sene çok sevdik ama acaba yeşil nasıl, kavrum profili değişmiş mi, ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda, kumar oğlu kumar.
Uraganın yanına, papayo koyuncada 853 yapıyor. Şansa bak, illa bi çekirdek daha alıcaz/:
Hangilerni aldınız siz.

Tüm başlığı okumuştum, zaten uzun zamandır da takip ettiğim bir kavurucunun başlığı. Tutarsız durumlar olarak nitelendirilen şikayetler hatırladığım kadarıyla müşterilerin (yani bizlerin, ben de Null karşısında bir müşteriyim) yorumları. Aslında firmanın bu ideaları kabul ettiğini hatırlamıyorum. Ama günnü sonunda savaş karesinden bir fotoğraf bütün bu 84 sayfadaki içeriklerin hiçbiriyle örtüşmüyor bana göre. Null'un Türkiye piyasasındaki yeri ve sattığı ürünlerin seviyesi göz önünde bulundurulması gerekir diye düşünüyorum.

Gene yukarda yazdığım durum, ben kavurucunun "bana ne" dediğini ve idea edilenlerin ispatlandığını hatırlamıyorum. Aynı batch'den kahveyi seven de çıkmıştı sevmeyen de.
Daha önce çekirdek aldınız mı null'dan?

İspat yükü

MADDE 10-
(1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.

Son cümle, ilk defa aldığımız bir kahvede uygulanabilir belki ama daha önce alıp beğendiğimiz ve bu sebeple tekrar aldığımız kahvede aynı tadı alamıyorsak uygulanması mümkün değil. Bir de kavurucunun damak yetkinliğinin Müşterinin damak yetkinliğinden üstte olduğunu neye göre kabul ediyoruz ki kavurucunun ‘ biz kontrol ettik sorun yok’ beyanını esas alalım?

Uraga benide kaşıyor. Geçen sene çok sevdik ama acaba yeşil nasıl, kavrum profili değişmiş mi, ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda, kumar oğlu kumar.
Uraganın yanına, papayo koyuncada 853 yapıyor. Şansa bak, illa bi çekirdek daha alıcaz/:
Hangilerni aldınız siz.
Ben rumodamo ve villa sarchi aldım rumo çok yeni daha demlemedim. Villayı ikinci kere demledim bugün, fena değil ama önermem bombe naturalde kaldı aklım

Hangilerni aldınız siz.
Geçen seneki çılgın çocuk Uraga Oro ne kadar köşeli ise bu seneki CM bir o kadar yuvarlak Zebercet Bey. Geçen seneki hırçın bir kısrak iken, bu yılki ehlileşmiş doru bir at gibi.

Daha önce çekirdek aldınız mı null'dan?
:)

Son cümle, ilk defa aldığımız bir kahvede uygulanabilir belki ama daha önce alıp beğendiğimiz ve bu sebeple tekrar aldığımız kahvede aynı tadı alamıyorsak uygulanması mümkün değil.
Bunu söyleyen ve aynı suyu kullanmayan, aynı kağıdı kullanmayan, aynı dereceyi tutturamayan, aynı mikronda öğütmeyen, damağı kalibre olmayan onlarca kişi var. Ticaret yaparken tek bir kişinin çıkıp ben beğenmedim demesini ne kadar umursarsınız? Gastronomi kalibrasyon ve bilimsel ölçüler(gr, C°, ppm) işin içine dahil edilse de bireysel ve objektif olamayan bir konu. Benim çıkıp bu arabayı beğenmiyorum dediğimde insanların dikkate almasıyla Jeremy Clarkson'ı dikkate alması arasındaki farkı düşünün. O hesap.

Bir de kavurucunun damak yetkinliğinin Müşterinin damak yetkinliğinden üstte olduğunu neye göre kabul ediyoruz ki kavurucunun ‘ biz kontrol ettik sorun yok’ beyanını esas alalım?
Yani bu soruyu cevaplamaya çalışırken nasıl küçümseyici olmasam diye düşündüm. Hocam kavurucu her şeyden önce en ideal parametreyi tutturmak için uğraşmıyor mu? Şunu kabullenmek lazım ki ev demleyicileri olarak 15gr. 92C° 1/16 hesabını doğru kabul edip buradan yola çıkıyoruz. Kavurucunun reçetesi umurumuzda olmuyor. Bildiğimiz yolu doğru kabul edip oradan sonuca varmaya çalışıyoruz. Biz kontrol ettik sorun yok dendiğinde de hangi reçete acaba, ben de onu deneyeyim demeden önce soluğu burada alıyoruz.

:)

Bunu söyleyen ve aynı suyu kullanmayan, aynı kağıdı kullanmayan, aynı dereceyi tutturamayan, aynı mikronda öğütmeyen, damağı kalibre olmayan onlarca kişi var. Ticaret yaparken tek bir kişinin çıkıp ben beğenmedim demesini ne kadar umursarsınız? Gastronomi kalibrasyon ve bilimsel ölçüler(gr, C°, ppm) işin içine dahil edilse de bireysel ve objektif olamayan bir konu. Benim çıkıp bu arabayı beğenmiyorum dediğimde insanların dikkate almasıyla Jeremy Clarkson'ı dikkate alması arasındaki farkı düşünün. O hesap.

Yani bu soruyu cevaplamaya çalışırken nasıl küçümseyici olmasam diye düşündüm. Hocam kavurucu her şeyden önce en ideal parametreyi tutturmak için uğraşmıyor mu? Şunu kabullenmek lazım ki ev demleyicileri olarak 15gr. 92C° 1/16 hesabını doğru kabul edip buradan yola çıkıyoruz. Kavurucunun reçetesi umurumuzda olmuyor. Bildiğimiz yolu doğru kabul edip oradan sonuca varmaya çalışıyoruz. Biz kontrol ettik sorun yok dendiğinde de hangi reçete acaba, ben de onu deneyeyim demeden önce soluğu burada alıyoruz.
Hocam neden güldünüz :D Null alışveriş zorunluluğu mu var :D Ben sizi tanımam etmem foruma katılım tarihinize göre sizi değerlendiriyorum ve bu sene nitelikli kahve içmeye başlamışsınız gibi düşünüyorum. Null'dan alışveriş yapmış olsanız bile demek ki sizin başınıza gelmemiş konuyu detaylıca incelemediğiniz de ortada çünkü detaylıca incelerseniz burda istisna olan sizsiniz. Burda bize ticareti anlatmanız da ne kadar hoş. Çok fazla kişinin sorun yaşadığı düşünüldüğünde sorunun kişilerde değil kavurucuda aranması gerekir. Hangi filtreyi, hangi suyu kullandığından bağımsız olarak bir kavurucunun görevi son tüketiciye evdeki koşullarla içilebilir bir kahve sunmaktır. İyi kavurucuyla kötü kavurucu arasındaki farkı bu belirler, eğer sadece kendi filtresi kendi suyu ile güzel sonuç çıkıyorsa kavurucu değil kafe açsın. İkinci verdiğiniz örnek için aşağıya bir ss bırakıyorum. Sorunun kahvede değil bende olduğu imasını anlamak çok zor değil :D

Adsız.png

mart ayında yeni seçki çıktığında,
miller bustos papayo
miriam quesada pink bourbon
hacienda sonora villa sarchi
alonso bustos tabi
almıştım.

pink bourbon 7/10 (paketi bitirdim)
villa sarchi 4/10 (80 gram kadarı buzlukta)
diğerleri yağlanmış epeyce koyu bir profildi. is pas kir kömür plastik egzoz neydi şarkının devamı? karakteri olmayan 2 çekirdek ulaştı kısacası.
2-2.5 ay geçtikten sonra birer kez daha demledim, ı-ıh...
ümidi kesip son 100er gram civarını cold brew demledim, fena olmadılar :)
bazıları bayılıyor başına gelmeden övmeye ve hatta ilahlaştırmaya, garip.
künyenin onda birini veremeyen paketler geldi, sizin de başınıza geldiğinde yine övmeye devam edin lütfen...

Bunu yazdıktan sonra teslim aldım, değmezmiş. 14 Haziran kavrumlu Jesus Barahona yı demledim. Yorumum ( Samboni hariç denemedim henüz)
Arkadaşlar çekirdeklerin tüm tadı aynı gibi, paketi açtığınızda asidik, zeytinyağı , fermente gibi gelen bir koku yayılımı var.
Damakta, burunda, yanakta, dillin tüm köşelerinde istisnasız çekirdeklerin hepsi aynı tad ve hissiyatı veriyor.

Haziran Ayı
Jhon Samboni - Finca Santa Barbara - Geisha - Honey - Colombia - 2023 - Filtre / Çekirdek / 250 g
Jesus Barahona - Finca Buena Vista - Geisha - Natural - Colombia - 2023 - Filtre / Çekirdek / 250 g

Mart Ayı
Hacienda Sonora - Villa Sarchi - Natural - Costa Rica - 2023 - Filtre / Çekirdek / 250 g
Alonso Bustos - Finca El Mirador - Tabi - Natural - Colombia - 2023 - Filtre / Çekirdek / 250 g
Hacienda Sonora - Marsellesa - Natural - Costa Rica - 2023 - Filtre / Çekirdek / 250 g
Miller Bustos - Finca El Mirador - Papayo - Natural - Colombia - 2023 - Filtre / Çekirdek / 250 g
Ben dayanamadım geçtim sipariş :)

Hocam neden güldünüz :D Null alışveriş zorunluluğu mu var :D Ben sizi tanımam etmem foruma katılım tarihinize göre sizi değerlendiriyorum ve bu sene nitelikli kahve içmeye başlamışsınız gibi düşünüyorum. Null'dan alışveriş yapmış olsanız bile demek ki sizin başınıza gelmemiş konuyu detaylıca incelemediğiniz de ortada çünkü detaylıca incelerseniz burda istisna olan sizsiniz. Burda bize ticareti anlatmanız da ne kadar hoş. Çok fazla kişinin sorun yaşadığı düşünüldüğünde sorunun kişilerde değil kavurucuda aranması gerekir. Hangi filtreyi, hangi suyu kullandığından bağımsız olarak bir kavurucunun görevi son tüketiciye evdeki koşullarla içilebilir bir kahve sunmaktır. İyi kavurucuyla kötü kavurucu arasındaki farkı bu belirler, eğer sadece kendi filtresi kendi suyu ile güzel sonuç çıkıyorsa kavurucu değil kafe açsın. İkinci verdiğiniz örnek için aşağıya bir ss bırakıyorum. Sorunun kahvede değil bende olduğu imasını anlamak çok zor değil :D
Evet forumların öyle bir sürpriz yanı var maalesef. Forumu aktif katılımcı olarak değil, uzun zamandır sadece bilgi edinmek için kullanan onlarca kişi var. Yılbaşında iş değiştirdim ve eski işime göre biraz daha rahatım, kendime vakit ayırabiliyorum. Üyelik tarihine bakarak askerde devrecilik yapar gibi insanlara yaklaşmamanızı öneririm. Eğer merak ederseniz, künyesi olan ve müşterilere gösterilen ilk nitelikli kahveyi 2014 yılında Almanya'da içmiştim. https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/favori-kitaniz.425/post-214990

Kavurucu olmadan da kavurucuları eleştirmek biraz haksızlık oluyor diye düşünüyorum. Ev baristası ile bir kavurucunun tecrübesi aynı sayılabilir mi? Bahsettiğiniz bir kavurucunun görevi nirvana olarak bu sayılabilir ama aynı tarladan karpuz aldığınız çiftçiye kötü çıktı diye yüklenemiyorsunuz. Bunun bir mahsul-verim oranı içinde olduğunu biliyorsunuz. Daha doğrusu kabulleniyorsunuz. Konu kahve olduğunda endüstriyel bir malzeme muamelesi yapmayı pek haklı bulmuyorum.

Çok mu taraflı yaklaşıyorum bilmiyorum ama gene SS'de gördüğüm şey aynı. Yani kavurucu şikayet üzerine bir tavsiye vermiş fakat bu tavsiyeye uyulup uyulmadığı meçhul. Onu da denedim gene olmadı şeklinde bir geri dönüş var mı bilmiyoruz. Ben hala kabul edilebilir şekilde kavurucunun kabahati olan ve forumdaki herkesin alışverişi keseceği bir senaryo ile karşılaşmadım. Hala yeni bir çekirdek var çok merak ediyorum diye konuşabiliyoruz.

Bu arada ekipman yada çekirdek fark etmez, tedarikçi firmaların eleştirilebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna kulak veren ve kendini iyileştirmeye çalışan firmalar en değerlileri. Onların desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun en özgürce yapılabileceği platform forumlar. Bunların konuşulabilmesine memnunum. Eleştirirken de överken de ölçüyü kaçırmamak gerek. Tetra başlığında yazmıştım, o kadar hype'landı ve abartıldı ki, ben aldım fakat o anlattığınız tatları çıkaramadım diyen kaç kişi oldu. Överken de abartmamak lazım. Burada da Null'u eleştirirken spesifik olarak kargosu kötü, fiyat politikası kötü, çeşitliliği kötü gibi net ve somut konuşmak lazım. Savaş resmi koyarak sadece adamları sevmediğiniz, tutarlı bir gerekçenizin olmadığı, ortada kabul edilmiş bir kabahatin olmadığı imajını yaratmış olursunuz.

Ekli dosyalar

• 01.jpeg
    01.jpeg
    47.3 KB · Görüntüleme: 89
  • 02.jpeg
    02.jpeg
    92.2 KB · Görüntüleme: 76
Evet forumların öyle bir sürpriz yanı var maalesef. Forumu aktif katılımcı olarak değil, uzun zamandır sadece bilgi edinmek için kullanan onlarca kişi var. Yılbaşında iş değiştirdim ve eski işime göre biraz daha rahatım, kendime vakit ayırabiliyorum. Üyelik tarihine bakarak askerde devrecilik yapar gibi insanlara yaklaşmamanızı öneririm. Eğer merak ederseniz, künyesi olan ve müşterilere gösterilen ilk nitelikli kahveyi 2014 yılında Almanya'da içmiştim. https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/favori-kitaniz.425/post-214990

Kavurucu olmadan da kavurucuları eleştirmek biraz haksızlık oluyor diye düşünüyorum. Ev baristası ile bir kavurucunun tecrübesi aynı sayılabilir mi? Bahsettiğiniz bir kavurucunun görevi nirvana olarak bu sayılabilir ama aynı tarladan karpuz aldığınız çiftçiye kötü çıktı diye yüklenemiyorsunuz. Bunun bir mahsul-verim oranı içinde olduğunu biliyorsunuz. Daha doğrusu kabulleniyorsunuz. Konu kahve olduğunda endüstriyel bir malzeme muamelesi yapmayı pek haklı bulmuyorum.

Çok mu taraflı yaklaşıyorum bilmiyorum ama gene SS'de gördüğüm şey aynı. Yani kavurucu şikayet üzerine bir tavsiye vermiş fakat bu tavsiyeye uyulup uyulmadığı meçhul. Onu da denedim gene olmadı şeklinde bir geri dönüş var mı bilmiyoruz. Ben hala kabul edilebilir şekilde kavurucunun kabahati olan ve forumdaki herkesin alışverişi keseceği bir senaryo ile karşılaşmadım. Hala yeni bir çekirdek var çok merak ediyorum diye konuşabiliyoruz.

Bu arada ekipman yada çekirdek fark etmez, tedarikçi firmaların eleştirilebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna kulak veren ve kendini iyileştirmeye çalışan firmalar en değerlileri. Onların desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun en özgürce yapılabileceği platform forumlar. Bunların konuşulabilmesine memnunum. Eleştirirken de överken de ölçüyü kaçırmamak gerek. Tetra başlığında yazmıştım, o kadar hype'landı ve abartıldı ki, ben aldım fakat o anlattığınız tatları çıkaramadım diyen kaç kişi oldu. Överken de abartmamak lazım. Burada da Null'u eleştirirken spesifik olarak kargosu kötü, fiyat politikası kötü, çeşitliliği kötü gibi net ve somut konuşmak lazım. Savaş resmi koyarak sadece adamları sevmediğiniz, tutarlı bir gerekçenizin olmadığı, ortada kabul edilmiş bir kabahatin olmadığı imajını yaratmış olursunuz.
Hocam forumdaki herkesi tek tek tanimam mümkün değil ben zaten size sadece null dan kahve aldınız mı diye sordum. Sen daha yeni girmişsin bu işe nerden biliceksin vs demedim. Doğal olarak bu soruyu sorarken foruma üye olma tarihinize baktım. Bunun haricinde null'dan alışveris yapmayı bırakın gibi bir argüman yok zaten sadece en başında konuşulduğu gibi null artık kumar oldu ben de yeni 2 çekirdek aldım ama indirim var diye aldım 400 liraya 2 çekirdek kumarı oynadım ama gidip null cekirdeklerine 900 lira hayatta vermem çünkü ederi o değil aldığım kahvenin de birini 10/5 beğendim fiyatına göre oldukça düşük. Eğer bu kahveleri indirimsiz vs almış olsaydım kesinlikle üzülürdüm. Net olarak söylüyorum hocam Null tutarsız ve abartılmış tadım notları var. Savaş resmi de bizim şuan yaptığımız polemigin gelecegini önceden tahmin ettiğinden paylaşmıştı diye düşünüyorum. Çok yerinde ve doğru bir foto paylaşımı :D

bir firmanın kavurma konusundaki tutarsızlığını anlamak için kavurucu olmaya gerek yok, dümdüz kahve içicisi olmak gayet yeterli. forumda el yordamıyla amatörce kavrum işiyle uğraşan bi düzine insan vardır tutarlı sonuçlarla kavrum yapıp keyifle kahvesini yudumlayan. bu firma profesyonel ekipmanlarla bu işi kotaramıyor. sorun da burada zaten.

Geri