3 kahve özelinde tadımda neler sunduğunu paylaşırsanız sevinirim. Aroma, asidite, meyvemsilik, asidite yönünden değerlendirmenizi bekliyorum.
Tabii. Öncelikle kahveleri evde demlemeyip İzmir Fünf’fe denediğimi belirteyim. Tamamen kendi deneyimime göre yazacağım. Elbette benimle farklı fikirde olan arkadaşlar da olabilir, onlar da kendi deneyimlerini yazarsa daha da zenginleşmiş olur diye düşünüyorum.
1- Berlina Estate / Natural / Catuai
Bu kahveyi diğer 2’sinden farklı olarak batch brew dan denedim. Asiditesi orta, meyvemsilik hissiyatı düşüktü. Aroma olarak da çikolata ve badem yoğunluktaydı.
3’ünün arasındaki en düz denebilecek çekirdek bence bu idi. Batch brew olmasının da etkisi olabilir ama demlemede çok da farklı bir sonuç verebileceğini düşünmüyorum. Damağı yormayan günün her saati tüketilebilecek bir kahve.
2- Hartmann / Caturra&Catuai / Washed
April brewer da demlendi diye hatırlıyorum. Asiditesi ortanın bir tık üstü, meyvemsilik hissiyatı da çok yüksek olmasa da Berlina Catuai’ye göre bir tık daha yüksekti. Aroma bakımından net olarak hatırlayamadığımdan bir şey söylemem fakat bir yıkanmıştan beklenen temizlikte, ferah içimli bir kahveydi. Tatlılığı da ortanın üstü bir seviyedeydi.
3- Berlina / Typica / Natural
Timemore B75 ile demlendi. Batch brew’ün ardından hemen bu kahveyi denediğimden ilk yudumda ufak bir şok yarattı. Asiditesi ve meyvemsiliği yüksek. Lakin bu meyvemsilik kırmızı meyvelerden ziyade portakal kadar olmamakla beraber sitrik bir hissiyattaydı. Baristanın da bahsettiği üzere bardağın başlarında sert ve vurucuyken soğudukça oldukça tatlılaştı. Aroma olarak da limon çok net hissediliyordu.
Normalde fiyat odaklı yaklaşmasam da kahveleri denedikten sonra fiyatlarına baktığımda beğenimle doğru orantılı şekilde ilerlediğini gördüm. Typica bence performansına göre oldukça makul denebilecek bir seviyede.
Diğer 2 kahvenin fiyatı da piyasa göz önünde bulundurulduğunda bence oldukça makul kalıyor.