• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Bu dönemki seçkiden denediklerimin aslında hepsinden memnun kaldım fakat artık benim için şöyle birşey var ki; null seçkisinde ne yazık ki birkaç yıldır denediğim tüm geishalar sıradan. Kötü kahve asla değiller fakat, geisha dendiğinde akla gelen o çiçeksilik ve zariflikten de yoksun kahveler. Null'un bir çizgisi var buna saygı duyuyorum, hatta satın aldığım çoğu kahve de memnuniyet sağlıyor ama artık geisha gördüm mü sanırım uzak duracağım.

Bu dönemki seçkiden denediklerimin aslında hepsinden memnun kaldım fakat artık benim için şöyle birşey var ki; null seçkisinde ne yazık ki birkaç yıldır denediğim tüm geishalar sıradan. Kötü kahve asla değiller fakat, geisha dendiğinde akla gelen o çiçeksilik ve zariflikten de yoksun kahveler. Null'un bir çizgisi var buna saygı duyuyorum, hatta satın aldığım çoğu kahve de memnuniyet sağlıyor ama artık geisha gördüm mü sanırım uzak duracağım.
Aynı şekilde sanırım ben de, Bench Maji Gesha çekirdeğinden henüz istediğim gibi bir sonuç alamadım ki Null'de yaşadığım ilk geshadan tam tatmin edici sonuç alamama da değil dediğiniz gibi. Kötü kahve kesinlikle değil ama Gesha karakterini de tam yansıtamıyor Null'un seçkisindeki genel olarak Geshalar.

Geisha istiyorsanız Noite Monteblanco Geisha tavsiye ederim

Null Coffee - Kingero Estate Aa için degassing süresi ne kadar? Hangi reçeteyle demlemeliyim, denemelerimde aromalara, tatlara ulaşamıyorum :(1000133270.jpg

Null Coffee - Kingero Estate Aa için degassing süresi ne kadar? Hangi reçeteyle demlemeliyim, denemelerimde aromalara, tatlara ulaşamıyorum :(Ekli dosyayı görüntüle 39685
Aeropress için cmd 25 (750 mikron)
Su pure life denemiştim iyi gibiydi 96 derece uygundur
15 gram kahve
50 60 gram arası bloom
40. Saniyede 175 e tamamlayın
1.10 gibi karıştırmaya başlayın
(30 sn boyunca)
Kapağı takıp havasını alın
2.00 de elinizin ağırlığı ile bastırın
150 gram ortalama çıktı alacaksınız
15 gram kadar su ekleyin (bypass)
Karıştırın afiyet olsun
Not : Ters metod

Yorumunuzdan beri farklı öğütüm aralıklarında Null Geisha'sını deniyorum. Ben de aynı şekilde Sanalbaharat'ın daha ucuz Geisha'sından daha iyi sonuç çıkaramadım. Hatta kör testi yapsam Sanalbaharat'ın Geisha'sından ayıramam. Çok benzer sonuçlar çıkıyor.

Yorumunuzdan beri farklı öğütüm aralıklarında Null Geisha'sını deniyorum. Ben de aynı şekilde Sanalbaharat'ın daha ucuz Geisha'sından daha iyi sonuç çıkaramadım. Hatta kör testi yapsam Sanalbaharat'ın Geisha'sından ayıramam. Çok benzer sonuçlar çıkıyor.
Şahsen sanalbaharatın şu monteblanco geishasını bu Etiyopya geishaya tercih ederim. Dediğim gibi kötü kahve asla değil, ama bir "geisha" da bence değil. Bakalım, denemeye devam edeceğim ben de aynı şekilde.

Rumudamo nedir öyle ya hakikaten :love: ilk defa denedim. İnanılmaz zarif, tertemiz bir çekirdek. Japanese ayrıca güzel oldu. Oh be!

hocam reçeteler nedir (hem sıcak hem soğuk için)
ben henüz kendisinden tam verim alamadım ve daha fazla ziyan etmek istemiyorum :)

Başıma bir şey gelmeyecekse pek beğenilmeyen Kingero Estate AA ve Bench Maji Geisha'yı beğendiğimi söylemek istiyorum. İkisi de tatlı ve dengeli kahveler.

Geisha'nın haterı olarak lance hendrick video alert ikinci tarife benzer döküşle demlemeyi öneririm. Yüksek sıcaklık(99-100), kağıdı V60'a iyice yapıştırıp, bayağı yüksekten agresif döküş. Elimdeki kavrumun underdeveloped/çok açık kavrum olduğunu düşünmemden dolayı böyle bir yola gittim. Tatlı bardaklar böyle, yine de narinlikten uzak flavor clarity yok.

Null Coffee - Kingero Estate Aa için degassing süresi ne kadar? Hangi reçeteyle demlemeliyim, denemelerimde aromalara, tatlara ulaşamıyorum :(Ekli dosyayı görüntüle 39685
Bugün tekrar Kingero Estate denedim.

Reçete:

Kahve: 15.0 g

Su: 240 g

Oran: 1:16

Sıcaklık: 93–94°C

Bloom: 45gr

Tam olarak yeşil domates tadı alıyorum. Çekirdeğin kokusunda da aromatik bir koku yok külsü bir koku var. Sebep ne olabilir? Ne yapabilirim?

Kavurum tarihi: 10.07
Aeropress, Japanese cold ve v60 yukarıdaki reçeteyle denedim değişmiyor.

Aeropress için cmd 25 (750 mikron)
Su pure life denemiştim iyi gibiydi 96 derece uygundur
15 gram kahve
50 60 gram arası bloom
40. Saniyede 175 e tamamlayın
1.10 gibi karıştırmaya başlayın
(30 sn boyunca)
Kapağı takıp havasını alın
2.00 de elinizin ağırlığı ile bastırın
150 gram ortalama çıktı alacaksınız
15 gram kadar su ekleyin (bypass)
Karıştırın afiyet olsun
Not : Ters metod
Şimdi bu reçeteyi de denedim tat ve genizde bıraktığı koku berbat sadece yeşil domates değil pişmiş yeşil domates gibi :(

Şimdi bu reçeteyi de denedim tat ve genizde bıraktığı koku berbat sadece yeşil domates değil pişmiş yeşil domates gibi :(
Suyunuz nedir hocam ?
Normalde beğenmeyen baya kişi oldu bu çekirdeği ama kenyanın meşhur domatesini bu kahvede ilk defa duyuyorum kiriani estate özellikle domates geliyordu bana nulldan

Arıtma ile de nestle pure life ile de denedim. Denemediğim yöntem, sıcaklık ve öğütüm de kalmadı. Bir de espresso deneyeceğim. Koku, tat baş ağrısı yapıyor resmen 🤯

Özellikle denenen beğenilen çekirdekleri sipariş ediyorum. Null' un diğer kahvelerinde de böyle bir şey başıma gelmedi.

Geri