• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Arıtma su kullanıyorum. 65-75 ppm arasında değişiyor. Oldukça kaliteli bir markanın arıtması. Ama bu çekirdeği Uludağ premium ile de denedim. Sonuç değişmedi.
Bende normalde arıtma su kullanıyorum ancak dükkanlarında nestle pure life damacanası görünce onunla demlemiştim birde kahve gerçekten çok su tutuyordu 20 saniye kadar diğer kahvelerle minumum fark oluyordu bu yüzden cmd 28 29 gibi kullanıyordum sanırım , sadece çok keyif aldığım bi kahve olduğu için böyle yazdım verim alamamanıza üzüldüm..

Bende normalde arıtma su kullanıyorum ancak dükkanlarında nestle pure life damacanası görünce onunla demlemiştim birde kahve gerçekten çok su tutuyordu 20 saniye kadar diğer kahvelerle minumum fark oluyordu bu yüzden cmd 28 29 gibi kullanıyordum sanırım , sadece çok keyif aldığım bi kahve olduğu için böyle yazdım verim alamamanıza üzüldüm..
Ben de ZP6'da 4.5-5(normalden biraz kalın, benim için epey kalın) sularında gezip 95c civarı Pınar Madran su kullandım genelde. Bir iki demleme dışında tüm paketten oldukça keyif almıştım. Şubat kavrumuydu bendeki de, ben de ilk alanlardandım büyük ihtimalle. Biraz nazlı ama tutturunca da pek sapmayan bi çekirdekti.

Ben de ZP6'da 4.5-5(normalden biraz kalın, benim için epey kalın) sularında gezip 95c civarı Pınar Madran su kullandım genelde. Bir iki demleme dışında tüm paketten oldukça keyif almıştım. Şubat kavrumuydu bendeki de, ben de ilk alanlardandım büyük ihtimalle. Biraz nazlı ama tutturunca da pek sapmayan bi çekirdekti.
Çekirdek çok su tutuyor. Ben de zp6 ile normalde 3,7 yapardım 3,9 A kadar çıktım. Sizin normaliniz kaç zp6’da

Çekirdek çok su tutuyor. Ben de zp6 ile normalde 3,7 yapardım 3,9 A kadar çıktım. Sizin normaliniz kaç zp6’da
Sıfıra kalibre şekilde(ZP6'da fark edebiliyor biraz) 4 orta nokta, 3 en ince, 4.5'tan sonrası kalın gibi düşünüyorum. Ama ben 1:17 sabit bazen 1:18'e kadar çıkıyorum o yüzden su tutsa da süreler fark edebilir. Bir de görece yüksek ajitasyonla döküyorum, gövdeyi ve çözünmeyi bir nebze toparlıyor. Şu sıralar 5-6 arası ve TH1 ile 4 dk civarı demliyorum yıkanmışları, hiç beklemediğim şekilde iyi çalışıyor, ben de şaşkınım. Bu kahvede de çalışabilirmiş.

seçkideki çekirdeklerden deneyip beğendikleriniz neler? Muhakkak deneyin dediğiniz var mı?

Bende de Uraga Oro'dan çıktı ancak kahve işinde arada bir olabildiği için çok önemsemedim. Ama bu sıklık şaşırtıcı.

Bir taş da benden gelsin.

Yani "her kavrucuda başımıza gelecek birşey" diye göğsümüzde yumuşatacak mıyız bütün bu taşları şimdi ?

Ben açıklıyorum o halde:
- null den ilk defa başıma geliyor (bundan önce 5-6 paket null tüketmişimdir, birkaç paket de açılmamış var şu an bakalım)
- bu işi 2018-21 arası değirmensiz yürüttüğüm için orayı saymıyorum,
- 2021 mayıs ayından beri farkettiğim sadece 3 taş vakası yaşadım
- bu aşağıdaki null bona zuria 3.sü oluyor, ilk ikisini ise değrimeni alır almaz yaşamıştım o yüzden genelde kontrol ederim
- ilk ikisi ise boxx ve kahve fabrikası idi (yıl 2021)
- 30+ paket sanal baharat tüketmiş olabilirim, hiç çıkmadı

bence de burda ortaya çıkan sıklık normal değil,
hele ki kendini buralara konumlandıran bir markada bu olmamalı diye düşünüyorum..

Ekli dosyalar

• null bona zuria.jpeg
    null bona zuria.jpeg
    129.8 KB · Görüntüleme: 105
Kingero Estate AA - Washed - Kenya V60 Reçetesi

Öğütüm: Comandante 23 klik
Su: Nestle Pure Life 5L - 94 Derece
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 15/240
Demleme basamakları:
50ml bloom 45 saniye bekle daha sonra her basamak arası 10 saniye bekleyip 50 şer ml döküşler son döküş 40ml olacak
Yaklaşık 2.55 gibi bir sürede bitmiş olacak. Ben bu reçete ile son derece keyifli canlı bir fincan çıkarabildim, elinde bu kahve olan dostlar da deneyebilir, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bersama kerinci anaerobik natural çok lezzetli. Kiraz çok net. Kirazlı çikolata, orman meyveleri, oldukça tatlı, meyve suyu gibi. Sıcakken salep, tarçın gibi baharatlar. Uraga oroyu da denedim. Ondan çok daha lezzetli.

Kingero Estate AA - Washed - Kenya V60 Reçetesi

Öğütüm: Comandante 23 klik
Su: Nestle Pure Life 5L - 94 Derece
Demleme basamakları:
50ml bloom 45 saniye bekle daha sonra her basamak arası 10 saniye bekleyip 50 şer ml döküşler son döküş 40ml olacak
Yaklaşık 2.55 gibi bir sürede bitmiş olacak. Ben bu reçete ile son derece keyifli canlı bir fincan çıkarabildim, elinde bu kahve olan dostlar da deneyebilir, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
reçeteyi japanese cold brew'a uyarlayıp demledim hayli keyifli oldu.

292c586e-03df-4db9-9af8-882776031ee0.jpeg141a5a68-4a65-49cd-af6c-c5d3dcf30b55.jpeg 3ab614c1-c1cd-4570-8d88-3156b65f25c8.jpeg

Görseli olmayan Bona Zuria Carbonic de dahil Beloya hariç diğerleri klasik Etiyopya kıvamında diyebilirim.
Alonso Bustos da biraz beklentimin altında kaldı.

Edit: Bona Zuria bekledikçe güzel oldu. Kırmızı meyveler ön plana çıktı.

Son düzenleme:
Etiyopya Uraga Oro- V60 Reçetesi

Öğütüm: Comandante 17 klik
Su: Nestle Pure Life 5L - 92 Derece

Demleme basamakları:
45ml bloom 40 saniye boyunca. 40. saniyede yavaş bir şekilde çok dışarıya kaçmadan döküşümüzü yapıyoruz ve 140mlye tamamlıyoruz. 1dk20. saniyede son 100ml döküşümüzü yapıp 240 mlye tamamlıyoruz aynı şekilde bu da yavaş bir döküş olacak.

Sonuç:
Bu kahveyi hali hazırda daha önce birçok kez deneyimlemiştim ve reçetem hep buydu. Elinde bu kahveden olan arkadaşlara tavsiyem bu kahveyi sabredip 1 ayın sonunda içmeleri gerçekten sağlam degass isteyen bir çekirdek kendisi. Tadım notları olarak çok yoğun orman meyveleri ve kakao hakim. Kokusu bayağı parfümsü çarkıfelek meyvesini andırıyor tabi orman meyveleri ile birlikte. Gerçekten çok beğendiğim bir çekirdek, tavsiye ederim.

Merhabalar, ben de bir çok roasteryden bir çok çekirdek aldım. Birisi de Uraga Oro, reçetenizle deneyeceğim. Merakla bekliyorum.

Demleme süresi ne oldu acaba?

Etiyopya Uraga Oro- V60 Reçetesi

Öğütüm: Comandante 17 klik
Su: Nestle Pure Life 5L - 92 Derece

Demleme basamakları:
45ml bloom 40 saniye boyunca. 40. saniyede yavaş bir şekilde çok dışarıya kaçmadan döküşümüzü yapıyoruz ve 140mlye tamamlıyoruz. 1dk20. saniyede son 100ml döküşümüzü yapıp 240 mlye tamamlıyoruz aynı şekilde bu da yavaş bir döküş olacak.

Sonuç:
Bu kahveyi hali hazırda daha önce birçok kez deneyimlemiştim ve reçetem hep buydu. Elinde bu kahveden olan arkadaşlara tavsiyem bu kahveyi sabredip 1 ayın sonunda içmeleri gerçekten sağlam degass isteyen bir çekirdek kendisi. Tadım notları olarak çok yoğun orman meyveleri ve kakao hakim. Kokusu bayağı parfümsü çarkıfelek meyvesini andırıyor tabi orman meyveleri ile birlikte. Gerçekten çok beğendiğim bir çekirdek, tavsiye ederim.

Geri