• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Hiç bişeyden haberim yok arkadaşlar şaka yapmak istemiştim. Genelde övülen kavurucular bir süre sonra gömülüyor bu duruma gönderme yapmak istemiştim :)

hiçbir duyum bilgim yok
Biz baya yanlış anlamışız 5dkda yarım sayfa doldu🤣

Cascavel Verde yorumlarını görüyor ve arttırıyorum; burunda da damakta olduğu kadar şaşırtıcı bir kahve.

Yılanlı ve kartallı olanların resimleri hoşuma gitti bi sipariş de ben geçtim. Burundi kahveleri sevmememe, aylar öncesinde Yandaro ve Gihere Washed ile tüm cebelleşmelerime rağmen Burundi'ye bir kez daha meydan okudum böylece...

Null Mayıs alımının favori adayı gibi görünüyor ama bekleyemedim, Cascavel Verde ile Worka siparişi geçtim az önce. Düşünenler için kavrum tarihinin 19 Nisan olduğunu ilettiler.

Bir de arada bir olumsuz yorumlarınızı duysak da neyi almayacağımızı da bilsek :D

Kesinlikle katılıyorum :)

Hemen açıklayayım..

Kahveleri kendime göre (uzman değilim) değerlendiriyorum ve genel olarak karakterini anlatmaya çalışıyorum ki almayı düşünen kişiler ufak da olsa bir fikir sahibi olsun. Her zaman farklı kişilerden de görüş alın diyorum ki genel bir kanı oluşsun. Yani sadece benim lafıma göre kimse hareket etmesin. Güvenen varsa kafasının bir kenarına yazıyor, güvenmeyen zaten dikkate almıyor.

Şu karakterlere vurgu yapmaya çalışıyorum:
  • meyvemsi mi?
  • çiçeksi mi?
  • gövdeli mi? yoğun mu?
  • çaysı gövdeli mi? kremaması gibi mi?
  • asiditesi yüksek mi? düşük mü? tanımlayabildiysem malik mi? (elma, seftali), sitrik mi? (narenciye),
  • tat olarak çikolata, kuruyemiş tarzı tatlar mı var? yoksa fermente tatlar mı var? yoksa meyve tatları mı baskın?
  • gibi gibi

• Mesela Null Burundi için dedim ki asiditesi yüksek, yani asidite sevmeyen biri bulaşmasın.
  • Null Brezilya için dedim ki çiçeksi/meyvemsi ve fiyatı uygun... yani bu tatları seven denesin.
  • Boxx Endonezya için katmanlı, yoğun, tatlı tütün çağrışımları var dedim.
  • Departmert Mirador için demleme süresini kısa tutun, farklı, kompleks kahve dedim.
  • Paper Worka için zor çözünüyor temiz içimli ama 3 dk altına düşmeyin dedim.
  • Specific Adado çok güzel dedim, ama başka bir kahvesine bence koyu kavrulmuş dedim.
  • Yine Probador'un bazı kahveleri için kavrumun bana göre biraz daha koyu kaçtığını söyledim.
  • Kolombiya La Rivera Complexx kavrumunu beğendim dedim, boxx da asidite ön planda, clean cup da tatlılık ön planda dedim ama bu çekirdek bence biraz overrated da dedim :) ki en çok beğenilen çekirdeklerden oldu.
vs
vs

Kötü kahve demek zor. Neden?

Pozo azul farklı bir kahveydi ama benim damak tadıma uygun değildi. Buna rağmen çok seveni de oldu, sirke diyeni de oldu. Bu kahve bu konunun en güzel örneği diyebilirim.

Son düzenleme:
Hemen açıklayayım..

Kahveleri kendime göre (uzman değilim) değerlendiriyorum ve genel olarak karakterini anlatmaya çalışıyorum ki almayı düşünen kişiler ufak da olsa bir fikir sahibi olsun. Her zaman farklı kişilerden de görüş alın diyorum ki genel bir kanı oluşsun. Güvenen varsa kafasının bir kenarına yazıyor, güvenmeyen zaten dikkate almıyor.

Şu karakterlere vurgu yapmaya çalışıyorum:
  • meyvemsi mi?
  • çiçeksi mi?
  • gövdeli mi? yoğun mu?
  • çaysı gövdeli mi? kremaması gibi mi?
  • asiditesi yüksek mi? düşük mü? tanımlayabildiysem malik mi? (elma, seftali), sitrik mi? (narenciye),
  • tat olarak çikolata, kuruyemiş tarzı tatlar mı var? yoksa fermente tatlar mı var? yoksa meyve tatları mı baskın?
  • gibi gibi

• Mesela Null Burundi için dedim ki asiditesi yüksek, yani asidite sevmeyen biri bulaşmasın.
  • Null Brezilya için dedim ki çiçeksi/meyvemsi ve fiyatı uygun... yani bu tatları seven denesin.
  • Boxx Endonezya için katmanlı, yoğun, tatlı tütün çağrışımları var dedim.
  • Departmert Mirador için demleme süresini kısa tutun, farklı, kompleks kahve dedim.
  • Paper Worka için zor çözünüyor temiz içimli ama 3 dk altına düşmeyin dedim.
  • Specific Adado çok güzel dedim, ama başka bir kahvesine bence koyu kavrulmuş dedim.
  • Yine Probador'un bazı kahveleri için kavrumun bana göre biraz daha koyu kaçtığını söyledim.
  • Kolombiya La Rivera Complexx kavrumunu beğendim dedim, boxx da asidite ön planda, clean cup da tatlılık ön planda dedim ama bu çekirdek bence biraz overrated da dedim :) ki en çok beğenilen çekirdeklerden oldu.
vs
vs

Kötü kahve demek zor. Neden?

Pozo azul farklı bir kahveydi ama benim damak tadıma uygun değildi. Buna rağmen çok seveni de oldu, sirke diyeni de oldu. Bu kahve bu konunun en güzel örneği diyebilirim.
Ayrıntılı açıklama için teşekkürler. Ben kendim için konuşayım, neredeyse sevmeyeceğim tarzda çekirdek yok. Burada pek çok kişinin de aslında kavrum iyi olduğu sürece pek çok kahveyi sevebileceğini düşünüyorum. Keşke bütün kahveler çok güzel kavrulsa da sadece damak tadımıza uymadığı için sevmesek. Bu yüzden merak edilen şeyin daha çok "kahvenin nasıl bir kavruma sahip olduğu" diye tahmin ediyorum. Yani incelemelerinize bu konuyu daha çok dahil ederseniz herkes için daha yararlı olabilir gibi...

Bu arada buna benzer bi konuyu daha önce bir konuda konuşmuş muyduk? Eğer zaten konuşmuşsak tekrara düştüysem affola :)

ben de dün null'a gidip cascavel verde aldım, degassing bitmiş yoktu, pazartesi kavrumlu aldım ama önerilen degassing süresini sormayı unuttum. bilen varsa yazabilir mi?

ek olarak kavanoz indirimi pandemi nedeniyle bitmiş.

ben de dün null'a gidip cascavel verde aldım, degassing bitmiş yoktu, pazartesi kavrumlu aldım ama önerilen degassing süresini sormayı unuttum. bilen varsa yazabilir mi?

ek olarak kavanoz indirimi pandemi nedeniyle bitmiş.

Ben sanırım 3-4 ay önce gidip almıştım. Kavanoz indirimi biraz muğlak bir konuydu zaten.

Geri