teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
Videosunu çektim paylaştım ama bu da son olsun

Done.Ölmeden mutlaka bir paket Cascavel bitirip övmüş ol !
gözüm arkada kalmadı. zaten her şeyden önce, insanın, cascavel'i kendisi için övmesi gerekiyor. akarken doldurmak lazım.Ölmeden mutlaka bir paket Cascavel bitirip övmüş ol !
kendisine saygısı olmayanın, cascavele saygısı hiç olmazgözüm arkada kalmadı. zaten her şeyden önce, insanın, cascavel'i kendisi için övmesi gerekiyor. akarken doldurmak lazım.
Flat/Konik karşılaştırması çok doğru olmuşDeğirmen değişikliğine ani tepki veren bir espresso kavrumu.
Flat bıçaklı Perfetto'da meyvemsilik ön planda ve asidite parlakken, konik cmd ile öğütümde karamel tatlar ön plana çıkıyor, şurupsulaşıyor, meyvemsi algılanmıyor ve asidite neredeyse kayboluyor.
İki çeşit tüketimde de zevkli bir içim sunuyor.
Her çekirdekte durum biraz böyle ama bu çekirdek ibretlikFlat/Konik karşılaştırması çok doğru olmuş![]()
Cleverda da bayağı iyi, immersion yöntemlere çok yakışıyor olmalı çekirdek.Aeropress ile Hoffmann tarifi bu çekirdekte çok güzel sonuçlar verdi. 11-200 oran ve 93-94 derece su sıcaklığı. G50 için öğütüm ayarı 25 klik. Kokusunun tatlılığı insanı bayıltır o derece, koku tadından daha baskın. Bugün tekrar tekrar koklarken aklıma kızılcık şerbeti geldi. Asidite çok yerinde. Aeropress ile asiditenin baskılandığını epey okudum ama aksine yaptığım bütün demlemeler çok lezzetli asiditiye sahip fincanlardı. Belki de benim asidite anlayışım farklı emin değilim. Her halükarda Aeropress ile bu çekirdeği öneririm.
tarifiniz nasıldı?Cleverda da bayağı iyi, immersion yöntemlere çok yakışıyor olmalı çekirdek.
Ben de ilk günde aeropress ile denemiştim sonrasındaki v60/kalita demlemelerimde pek zevk alamadım. Traditional ile biraz daha kalın öğütüp 3 dakikalarda bitirince güzel oluyor ama.Benim kahve de bugün geldi. Sabırsız olduğum için hemen aeropress ile denedim gerçekten çok tatlı.![]()
16/250, bütün suyu dökünce oluşan kabuğu bir kaşıkla kırıp kağıt filtreye yapışan kahveleri yavaşça aşağıya itiyorum. 1.50de karaf üstüne koyuyorum. Bütün suyun süzülmesi max 3:15 genellikle 3:00de bitmiş oluyor. Öğütümü bu süreye göre ayarlıyorum. Filtre Cafec Traditional, su da Buzdağı. Su sıcaklığı umrumda olmadı şu ana kadar. Tarif denir mi bilemedim.tarifiniz nasıldı?
kesinlikle katılıyorum. hoffmann clever tarifiyle de çok iyi oluyor.Cleverda da bayağı iyi, immersion yöntemlere çok yakışıyor olmalı çekirdek.