• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null - Cascavel Verde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
29 Haziran kavrumlu Verde'yi bu gün Filtre Kahve Makinesi ile demledim bildiğimiz Etiopya özellikle Sezzy Cafe'nin Gigesa ya oldukça benzer öğütünce milka çilekli yoğurt kokusu çok belirgindi aynı kokuyu Gigesa da almıştım .Alla Allah tüm kahveler de birbirine mi benzer Brezilya nere Etiopya nere derken tatlar da aşırı benzer hafif acımsı çilek, ahududu aroması bitişe doğru biraz soğuyunca düz bitter aramolu Brezilya tadı aldım .Limoni ekşimsilik hiç almadım belki acımsılık olarak algıladığim tad o yüksek asitide mi limoni dediğiniz tad mı bilemiyorum.Gerçekten fiyat performans efsane kahveymiş.👍

Az önce 8 haziran kavrumlu Cascavel Verdeyi, 3.kez 23 Clik cmd öğütüm 16 gr 240 gr su şeklinde Origamiyle demledim. V60 ile demlediğim gibi belirgin tadlar maalesef bu sefer ön plana çıkmadı, daha çok limon ve yoğun asidite şeklinde bir aromayla karşılaştım. Bir yerde ufak bir hata yaptım muhtemelen, tekrar demleme yapıp deneyeceğim Origamiyle. Daha önce yaptığım demlemelerde aromaları belirgin şekilde yakaladığım için, kahve son derece güzel ve belirtildiği gibi tam bir F/P kahvesi.

Bugün iki kere demledim. İkisi de TM 21 klik, biri 60x4 biri 60-160-240. İkisi de 2.55 gibi bitti.

İkisi de acı. 60-160-240 daha acı.

Ben öğlen 4 akşam 5 olmak üzere toplamda 9 kere üşenmeden Orkun Bey’in 60x4 tarifiyle demledim, acılık vardı diyemem ama notalar artık iyice silinmiş. Zaman geçtikçe düz bir kahveye evriliyor, takriben 12-18 gün aralığında daha bi lezzetliydi kendileri..

Bugün 25 Mayıs espresso kavrumlu bir türlü verim alamadığım Verde ye bir şans daha verdim , ben alırken degassing için 15-20 gün bekle denmişti 15. günden itibaren bol kabarcıklı espresso lar elde ettim , sonra vacuvin ile vakumlayarak son 40 gr a kadar hep aynı sonucu elde etmiştim. Bugün yaklaşık 43. gününde bence hala degassing devam ediyor gibi ( kabarcık yarıya indi ama hala fazla ) vacuvin etkisi olabilir. Sonuçta hafif overextract olmakla beraber içilebilir bir fincan elde etmiş oldum , belki bir fincanlık daha kahvem kalmış olabilir o kavrumdan 1 hafta sonrası İçin planlıyorum.

Ben öğlen 4 akşam 5 olmak üzere toplamda 9 kere üşenmeden Orkun Bey’in 60x4 tarifiyle demledim, acılık vardı diyemem ama notalar artık iyice silinmiş. Zaman geçtikçe düz bir kahveye evriliyor, takriben 12-18 gün aralığında daha bi lezzetliydi kendileri..
Abi günde 9 bardak kahve mi içiyorsun daha sabah yok 😀

Origamiyle yeni bir demleme yaptım. 1/15 20 gr 300 gr su 91 derece şeklinde, 23 click cmd öğütüm süre 3.10 lara çıktı ve tıkanma yaşadım. Tadımda acılık yoktu fakat istenilen meyvemsi tadları yakalayamadım. Tekrar kahve gr. azaltıp birde aynı gr da öğütüm click sayısını değiştirip deneme yapacağım.

Son zamanlarda aldığınız Cascaval Verde espresso kavrumlardan memnun musunuz?
Toplu alımda 2 defa 1kg espresso kavrumu almıştım. ilki gerçekten güzeldi ve evet bekledikçe de güzelleşti. 2.si maalesef fiyasko idi benim açımdan. Sonunu az önce dekoratif amaçla kullanmaya karar verdim ve saksılarımı süslüyorlar artık. Bir daha toplu alımdan kahve almamaya da karar verdim. Artık sevdiğim kavurucu seçilmesin diye heyecanlanacağım galiba :|

Kompleks olmayan tatlı yapısıyla, fiyat performans çekirdeğim oldu.

Daha çok PuckPuck ile cold brew demlemek için kullanıp, iyi sonuç aldım.
Sıcak demlemelerimde de beni memnun etti.

91 derece 270ml buzdağı su
CMD 22 klik 18gr kahve.
TH3 filtre.
70ml ile 40sn blooming. Suyu dökünce 1-2 tur rao spin.
+100ml 40-55sn arası.
+100ml 1:10-1:25 arası.
Demleme bitişi 2:40. Blooming hariç hiç ajitasyon vs yapmıyorum. Bitişi gayet kalıcı, tatlı ama asiditesi minimal bir fincan alıyorum bu şekilde.

Espresso kavrumu gayet başarılı.

Molent pocket ile bir reçetesi olan yok mu ?

Bende bügün elımdeki cascavel verdeyi denedım demlemeyi filtre kahe makinası öğütümde TM 19 clıkte yaptım açıkcası kahvenin gövdesi hafif asiditesi yüksek diyebilirim ben tadım notalaıarını yakalayamadım ama kahvenın aromatık ve meyvemsi olduğunu söyleyebilirim sadece hangı meyveye benzediğini kestiremedım baya hoşuma gitti ilerde v60la denersem tadım notasını yakalayabilirim belki

Bir kilogramın sonuna geldim sayılır. Kahve fiyatına göre oldukça keyifliydi. Buram buram meyvemsilik saçmıyordu ancak yoğun olmasa da alttan meyvemsilik vuruyordu. Kırmızı meyveleri hissettiriyordu ancak söylediğim gibi yoğun değildi. Fiyatına göre halen tercih edilebilir.

Geri