• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null - Cascavel Verde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ASİDİTE ARAYANLARA

Hario v60 ( İlk demlemem)

10 gram kahve 150 ml su
Kardelen su - 93°
İnce öğütüm

30 ml ön demleme 00.00
48 ml birinci döküş 00.30-00.50
48ml ikinci döküş 1.05 - 1.25
24ml son döküş 1.40-1.55
3.25 bitiş

Tad: Yine kendi deneyimimle yüzümü ekşitmesinden başka bir tad almadım :(

Referans Reçete: TIK

Değirmen değişikliğine ani tepki veren bir espresso kavrumu. :)
Flat bıçaklı Perfetto'da meyvemsilik ön planda ve asidite parlakken, konik cmd ile öğütümde karamel tatlar ön plana çıkıyor, şurupsulaşıyor, meyvemsi algılanmıyor ve asidite neredeyse kayboluyor.
İki çeşit tüketimde de zevkli bir içim sunuyor.

Değirmen değişikliğine ani tepki veren bir espresso kavrumu. :)
Flat bıçaklı Perfetto'da meyvemsilik ön planda ve asidite parlakken, konik cmd ile öğütümde karamel tatlar ön plana çıkıyor, şurupsulaşıyor, meyvemsi algılanmıyor ve asidite neredeyse kayboluyor.
İki çeşit tüketimde de zevkli bir içim sunuyor.
Flat/Konik karşılaştırması çok doğru olmuş (y)

80ppm peak water, 93 derece su
1-16 su, kahve orani
2:30'da bitis

İlik hali muhtesem aromatik ve tatli cok keyifli, ancak sicak hali istemedigim hafif bir bitterimsi tatlar var. Bir turlu kurtulamadim sicak halindeki bitterlikten. Sicak ile ılık halleri cok farkli, normalde ilitmayi pek sevmem ama bu kahvede bilerek ilitip iciyorum. 😄

26 Nisan espresso kavrumunu bugün denedim ve aşina olduğum çilekli limonata ile çiğ bademe yaklaştım..

Burunda çilekli çıtır waffle kokusu aldım ama sanırım o biraz açlıktan dolayı oldu. Damakta netleşmesi için 1 hafta daha beklemesi gerektiğini düşünüyorum.

Biraz daha ince öğütüp preinfusion sürenizi 15-20 saniyelere kadar uzatın ve süreyi dikkate almadan 1/2.25 oranında akışına bırakın 👍

Son düzenleme:
Aeropress ile Hoffmann tarifi bu çekirdekte çok güzel sonuçlar verdi. 11-200 oran ve 93-94 derece su sıcaklığı. G50 için öğütüm ayarı 25 klik. Kokusunun tatlılığı insanı bayıltır o derece, koku tadından daha baskın. Bugün tekrar tekrar koklarken aklıma kızılcık şerbeti geldi. Asidite çok yerinde. Aeropress ile asiditenin baskılandığını epey okudum ama aksine yaptığım bütün demlemeler çok lezzetli asiditiye sahip fincanlardı. Belki de benim asidite anlayışım farklı emin değilim. Her halükarda Aeropress ile bu çekirdeği öneririm.

Aeropress ile Hoffmann tarifi bu çekirdekte çok güzel sonuçlar verdi. 11-200 oran ve 93-94 derece su sıcaklığı. G50 için öğütüm ayarı 25 klik. Kokusunun tatlılığı insanı bayıltır o derece, koku tadından daha baskın. Bugün tekrar tekrar koklarken aklıma kızılcık şerbeti geldi. Asidite çok yerinde. Aeropress ile asiditenin baskılandığını epey okudum ama aksine yaptığım bütün demlemeler çok lezzetli asiditiye sahip fincanlardı. Belki de benim asidite anlayışım farklı emin değilim. Her halükarda Aeropress ile bu çekirdeği öneririm.
Cleverda da bayağı iyi, immersion yöntemlere çok yakışıyor olmalı çekirdek.

Benim kahve de bugün geldi. Sabırsız olduğum için hemen aeropress ile denedim gerçekten çok tatlı. :)
Ben de ilk günde aeropress ile denemiştim sonrasındaki v60/kalita demlemelerimde pek zevk alamadım. Traditional ile biraz daha kalın öğütüp 3 dakikalarda bitirince güzel oluyor ama.

Son düzenleme:
tarifiniz nasıldı?
16/250, bütün suyu dökünce oluşan kabuğu bir kaşıkla kırıp kağıt filtreye yapışan kahveleri yavaşça aşağıya itiyorum. 1.50de karaf üstüne koyuyorum. Bütün suyun süzülmesi max 3:15 genellikle 3:00de bitmiş oluyor. Öğütümü bu süreye göre ayarlıyorum. Filtre Cafec Traditional, su da Buzdağı. Su sıcaklığı umrumda olmadı şu ana kadar. Tarif denir mi bilemedim.

Ben de bugün ilk kez demledim

Molent 34 klik, Nestle Pure Life 93 derece,Cafec Traditional

00:00-00:10 75 ml su
00:45-00:55. 75 ml su
01:25-01:35. 75 ml su
02:05-02:15. 75 ml su

2:30 Rao Spin
Bitiş:3:20

1/15 20 Gr/300 ml

Ancak kahvem sicakken bitter ve aromasız iken,ılıyınca zengin, aromatik ve parlak asiditeye kavuştu.İlk bölümdeki durumu nasıl çözerim.Kalına gidersem orta bölümü kaybederim diye çekiniyorum

Geri