• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nok Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cold Brew genelde bayat ve kötü kavrum çekirdekleri değerlendirme gibi düşünülsede üst seviye çekirdeklerde denemelerimde ultra güzel sonuçlar ortaya çıkıyor, ondan bu ön yargının kalkması gerektiğine inanıyorum, kimse alınmaz herhalde.
Heyecanla denesemde korkuyla yazdım yanlış anlaşılır diye. Destek için teşekkür ederim.

Kahve - viski / kahve - konyak ilişkisini çok sevdiğim için denemek istedim. Umarım beklediğim gibi viskinin kokusu hafifçe bu makul lezzettli çekirdeğe siner ve birbirlerini dengelerler.
Teorik olarak aklıma yattı.
10 saat sonra pratiğe bakıcam(:

En korktuğum viski kokusu sindiğinde kahvede keskin bi gövde olması. Geri dönüşü olmayan bir halede sokabilir.
Hadi bakalım.

Cold Brew genelde bayat ve kötü kavrum çekirdekleri değerlendirme gibi düşünülsede üst seviye çekirdeklerde denemelerimde ultra güzel sonuçlar ortaya çıkıyor, ondan bu ön yargının kalkması gerektiğine inanıyorum, kimse alınmaz herhalde.
Bu fikre şahsım adına kesinlikle katılıyorum evet nitelikli çekirdek fiyatlarının maliyeti ve genelde cold brew için çekirdek tüketimi fazla olduğu için pek tercih edilmese de ara ara imkanlar çerçevesinde nitelikli taze çekirdeklerle cold brewin deneyimlenmesi taraftarıyım harika sonuçlar çıkarıyor 👌🏻

Deneysel çalışmalar vol 2

Öncelikli Not: Buradaki amaç kesinlikle Nok kavrum çekirdeklerin kalbini kırma amaçlı değildir. Sidamo kesinlikle güzel bir kavrumdur ancak kiloyla aldığım için çekirdekler bayatlar korkusuyla tetiklenen bir şımarıklıktır.

“15 yıllık cold brew tekniği”

Yemekten sonra film açıp bir bardak viski içeyim dedim. Bir baktım benim şişe diplenmiş. Aklımda zaten bi cold brew yapmak vardı. Şişeyi dipleyene kızmadan hay yaşa tamda 1litrelik şişeye ihtiyacım vardı dedim ve bilyeli kapağı söktüm.

Sidamo 120grm
Molent g50 46klik
Kokusu içinde 15 yıllık boş chivas şişesi(litrelik)
Doldurdum attım dolaba
Yarın 10:00da tadım notlarıyla gelicem.

Ekli dosyayı görüntüle 20852

Kahve bastırdı bütün şişeyi.
120 grm değilde 100grmla demlenseydi çok daha iyi olurdu.
Ancak buzla inceltince mis gibi bir iş çıktı ortaya.
Keşke kahlua’m olsaydı:)

İlk cold brew deneyimimdi neden filtreleme işinin çileli olduğunu söylemediniz(:

Son düzenleme:

İlk cold brew deneyimimdi neden filtreleme işinin çileli olduğunu söylemediniz:)
Abi srıf bu yüzden cold brew şişşleeri ön plana çıktı. Adamlar bunun AR-Ge'siini bile yaptılar o denli uğraştırıcı bir iş

İlk cold brew deneyimimdi neden filtreleme işinin çileli olduğunu söylemediniz:)
Ben çay filtresiyle demliyorum cold brewleri birkaç gündür işe yarıyor 👌🏻cold brew sürahisi yoksa işkence hakikaten 😬

Çıkarın tülbenti aklınızdan onu da denedim hiçbir işe yaramıyor😬 🤷🏻‍♂️ sürahi yoksa en iyi çözüm ucuz çay filtreleri bence 🙂 çoğu zaman tekrar süzmeye bile gerek kalmıyor tertemiz v60'a yakın berraklıkta 👌🏻
Evet ben de son 3 demlememi çay filtresi ile yaptım. Daha önceleri kağıt filtreyle süzmeye falan çalışıyordum. Çok zor oluyordu. Şimdi çay filtresi ile yaptığım demlemedeki kahveyi başka sürahiye aktarıyorum. Tekrar filtreden geçirme ihtiyacı hiç olmuyor.

Son düzenleme:
Tülbent fikri çık aklımdan :F
Vaktiyle çok demledim tülbentle. Bence baya bi kolaylık sağlıyor. Ama kahvenin yağlarından bi kısmını emdiği için tat kaybına yol açıyor diyenler de vardı.

Coldbrew yaparken nispeten son işlem olan v60 filtresinden geçirme işlemini kolaylaştıran püf noktası diyebileceğimiz detay; kahveyi v60 filtresine sarıp dikiş ipi ile de bağladıktan sonra cam kavanoza atmak. sadece yeterli extraction için demleme süresini 10-12 saate çıkarmak gerekiyor. ortaya çıkan sonuçtan memnunum.

En son tülbentle cebelleşmelerim sonucunda Cold Drip'e nihai geçişi yapmıştım, hele tek kullanımlık yapmazsanız tam bezdirir, o derece uzak durulmalı kanımca.

En son tülbentle cebelleşmelerim sonucunda Cold Drip'e nihai geçişi yapmıştım, hele tek kullanımlık yapmazsanız tam bezdirir, o derece uzak durulmalı kanımca.
Saç bonesiyle yapan bir video gördüm ama o süzmek için değil de, kahveyi bonenin içine koyup sallama çay gibi yapıyordu. O zamanda extraction derdi çıkıyor sanki

Saç bonesiyle yapan bir video gördüm ama o süzmek için değil de, kahveyi bonenin içine koyup sallama çay gibi yapıyordu. O zamanda extraction derdi çıkıyor sanki
Elbette çay için de geçerli: Serbest yüzmezlerse yeterince extract olmuyorlar

Elbette çay için de geçerli: Serbest yüzmezlerse yeterince extract olmuyorlar
Serbest gezen çekirdek şakası çok mu yersiz olur):

Bu şakadan sonra tülbentli-saç boneli cold brew benim için bitmiştir!! Hafta sonu yaptığım cold brew deneyiminden sonra yaşam kalitemin artmadığını gördüm.
Bundan gayrı japon cold brew destekçilerinin başında ben geliyorum. Derneğimi kurarım, önüme bakarım.

Bu şakadan sonra tülbentli-saç boneli cold brew benim için bitmiştir!! Hafta sonu yaptığım cold brew deneyiminden sonra yaşam kalitemin artmadığını gördüm.
Bundan gayrı japon cold brew destekçilerinin başında ben geliyorum. Derneğimi kurarım, önüme bakarım.
Ben de tülbent, siz de bu şaka oldu @zebercet artık geriye dönmek mümkün değil:)

safları terk etmeyin, metal filtre + kavanoz ikilisine güvenin. ya da 3lüsüne, kişisine göre değişir😅

Nok Coffee'den ofise 4 paket kahve aldım. Fiyattan ötürü çok beklentimiz yoktu zaten ofiste makine kullanıyoruz. 2 Paketi denedik gayet memnunuz orta kalite gayet işimizi gördü. tam bir fiyat performans ürünü bence. Bu tarz bir kahve arıyorsanız tavsiye ederim .

Az önce ofisimiz için 5 paket kahve siparişi verdim. Aşırı merak ediyorum. fiyat gerçekten şahane nazar değmesin
Nok Coffee'den ofise 4 paket kahve aldım. Fiyattan ötürü çok beklentimiz yoktu zaten ofiste makine kullanıyoruz. 2 Paketi denedik gayet memnunuz orta kalite gayet işimizi gördü. tam bir fiyat performans ürünü bence. Bu tarz bir kahve arıyorsanız tavsiye ederim .

Öncelikle selamlar, 4 mü 5 mi aldınız?
Bir de hangi kahveleri aldığınızı bizlerle paylaşır mısınız?

Geri