• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar 👋
Colombia El Parasio Anaerobik... Son çuvalı an itibariyle açmış bulunuyoruz 🥲🔥

Eski bir french press kullanıcısıyım, ama güzel kahveyle çok güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Öncelikle James Hoffmann yöntemini bir deneyin, cupping mantığıyla ilerlediği için daha önce forumda @OkanT Bey french pressin gayet güzel fincanlar çıkarma potansiyeli olduğunu belirtmişti. Ve french press'te bir yanlıştıktır gidiyor, kalın (neredeyse cold brew, kaya tuzu gibi) öğütüm kullanılır yazıyor internette. Aksine, chemex veya hatta V60 bile olabilir öğütüm boyutu olarak. Şöyle düşünelim, pour-over demlemelerde çözünme hep sıcak suyla oluyor, kahveden geçtikçe kahveyi çözüyor değil mi? French press'te ilk başta kahveye eklenen su evet hızlı bir çözünme sağlıyor fakat sudaki çözünmüş kahve oranı arttıkça su ilk andaki çözücülüğünü kaybediyor, özellikle kalın öğütümle bu yüzden ekşi tatlar öne çıkabiliyor.
Yöntem:
1. Ölçü: Her 1 litre su için 60-75 gram arası kahve. (Mesela 75gr/1l ise 300 ml için 22.5gr kahve)
2. Öğütüm: Orta, Orta-kalın
3. Sıcak su eklenir ve 4 dakika beklenir.
4. 4. dakikada bir kaşık ile üstteki kabuk nazikçe karıştırılarak dağıtılır ve iki kaşık yardımıyla üstte kalan köpük ve kahve parçalarının tamamı başka bir yere aktarılır (az bir şey kalabilir, o son kahve parçasını da almak için uğraşmanıza gerek yok).
5. En az 5 dakika o şekilde bırakılır (ben 7-8 dakika bekletiyordum).
6. Süzgeç takılır ve suyla temas edecek yere kadar ittirilir. Bardağa dökerken yavaşça dökerek alttaki kahvenin üste çıkması engellenir.

Aşağıya videoyu yöntemin başladığı yerden ekliyorum:

Öncelikle bu özenle yazılan cevaptan dolayı teşekkür ediyorum. Normalde bu tekniği de çok kullanırım . Sadece ilk defa frenchpress te ekşi kahve demledim ona şaşırdım . Hatta teyit etmek için Türk kahvesi de yaptım o da aynı tattaydı. Bir de böyle deneyelim bakalım 😊

Evet kahve severler , bende etkinliğe katılmıştım . 5 gün bekledim daha fazla dayanamadım . Espresso olarak şuan ,

- Brezilya Monte Carmelo
- Anders Espresso

Bunları denemeye devam ediyorum gayet iyiler . Monte çekirdek andersdan biraz daha hafif gibi geldi . Başarılarınızın devamını dilerim . Diğer espresso çekirdekler ise decres zamanında .

@CelsiusCoffeeRoastery

#7473 sipariş numarasıyla ben de El Parasio'yu ikinciye almış oldum :ROFLMAO: Cafec TH-3 ile de tanışma vaktimiz geldi.

Denemeye başlayan yok mu :)

Burundi-Kayanza ile ben başladım, demleme serüvenimi kendi başlığına yazdım :) uzun uzun.

Son düzenleme:
Denemeye başlayan yok mu :)

Burundi-Kayanza
1)Molent 35 klik
2)Molent 38 klik
3) Molent 30 klik
19 gr kahve
270 ml su
Cafec traditional
1 döküş 60 ml 30 sn bekleme
2 döküş 200 ml e tamamlama 20 sn bekleme
3 döküş 275,5 ml tamamlama 1.45 te bitti
Demleme 2.30 veya 2.35 te bitti.

Ne yaptıysam ekşiliği gideremedim 3 demlemede kahve olayında cok yeniyim :)

4 demlemeyi az önce yaptım,

Molent 33 klik
20 gr kahve
320 ml su
Cafec traditional

1 döküş 60 ml 10 sn 30 sn bekledim
2 döküş 190 ml tamamladım 20 sn bekledim
3 döküş 320 ml tamamlama 1.45 bitiş,
Demleme 2.35 gibi bitti.
Ilk 3 demlemeye göre daha tatli bir fincan yakaladım.

Dediğim gibi çok yeniyim, deneye deneye öğreneceğiz :)

Su sıcaklığı ile ilgili bilgi veremiyorum, anam babam usulu şuan kaynatıp 1 dk bekleyip demlemeye başlıyorum =)

Yol gösterecek olan varsa sevinirim :)

Cok vaktinizi aldım.
Tesekkur ederim
Hocam her kahveye konu açıldı, o başlıklara bakın isterseniz

Daha ilk siparişin degassing süresi bitmeden 7477 ile 2 . Siparişi verdim , geç gelirse sevinirim. Yoksa 3. yolda 😊

Geri