• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kargoma ulaşıp fotoğrafları paylaşmayı o kahveleri koklamayı o kadar çok istiyorum ki ama gelin görün ki Yurtiçi dün sabah dağıtıma çıkardığı kargoyu yetiştiremedi bugün de dağıtıma çıkmadı hala. Çağrı merkeziyle konuştuğumda 6 dakika bekletip şubeyle hat yoğunluğundan ötürü iletişim kuramıyoruz dilerseniz daha sonra tekrar bizi arayabilirsiniz cevabı aldım. Bakalım en azından sağsalim ulaşsın artık başka bir şey istemiyorum 😞.

Az önce elime ulaştı kıymetlilerim, paketlerindeki görsel o kadar güzel ki açmak için kesmeye kıyamadım. Alımda emeği geçen alım ekibi ve bu güzel kahveleri bizlerle kesintisiz iletişimle hızlıca ulaştıran @CelsiusCoffeeRoastery Anıl Bey'e çok teşekkür ediyorum. Siparişimi saat 14:00-14:30 gibi vermiş olmama rağmen aynı gün çok güzel bir şekilde kargolamıştı 😊.

Etiket görselleri, sticker kupon her şey mükemmel ama peru nasıl olduysa açılmış aylık alımın en şanssızı benim sanırım :cry:

Güncelleme : Biraz önce Anıl Bey aradı ve yenisini göndermeyi teklif etti. Ürününün arkasında müşteri odaklı yaklaşım her zaman kazanır kendisine buradan da teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar "Nitelikli Türk Kahvesi Harmanı" hakkında arama yaptığımda forumda yorum göremedim. Tavsiye eder misiniz ? 250 gr sipariş vermeyi düşünüyorum.

Ekstra olarak;
Kolombiya Antioquia
Nicaragua El Diablo
Brezilya Monte Carmelo üçlüsünden ikisini de sipariş vermeyi düşünüyorum. İlk ikisi hakkında bir iki yorum harici yorum yok sanki bu kahvelerle ilgili. Tavsiye eder misiniz veya hangi ikisini tavsiye edersiniz?

Teşekkür ederim...

Deneyen veya bilgisi olan varsa ona göre sipariş vereceğim arkadaşlar🙏

Bu ay "kargom nerde" bile diyemedim :) Dün akşam verdiğim sipariş için bu akşam arayıp kargoya bugün verilemediği ve yarın verileceği bilgisi paylaşıldı. Gerçekten çok hoşuma giden güzel bir davranıştı, teşekkürler @CelsiusCoffeeRoastery :) Kıyaslamak istemiyorum tabi ama insanın aklına ister istemez geçen ay ki bir haftada anca kargoya verilen toplu alım geliyor.

Deneyen veya bilgisi olan varsa ona göre sipariş vereceğim arkadaşlar🙏
Selamlar.
Büyük ihtimal makinada tüketmeyi planlıyorsunuz. Ben olsam Antioquia ve El Diablo alırım :) Monte Carmeleo espresso ya aşırı yakışmakta. Aynı zamanda dükkanlarda kullandığımız espresso çekirdeği. Nitelikli Türk Kahvesi'de Brezilya Monte Carmelo - El Salvador Apaneca harmanı. Damak tadınızı bilmemekle birlikte alışmış olduğunuz tattan kesinlikle çok farklı gelecektir. Oldukça keyif alacağınızı düşünüyorum.

Şimdi ufak bir sorunumuz var arkadaşlar. Adado için son çuvalı bugün açtık :( Mayıs sonlarına kadar aramızda yok gibi gözüküyor şu an.

Selamlar.
Büyük ihtimal makinada tüketmeyi planlıyorsunuz. Ben olsam Antioquia ve El Diablo alırım :) Monte Carmeleo espresso ya aşırı yakışmakta. Aynı zamanda dükkanlarda kullandığımız espresso çekirdeği. Nitelikli Türk Kahvesi'de Brezilya Monte Carmelo - El Salvador Apaneca harmanı. Damak tadınızı bilmemekle birlikte alışmış olduğunuz tattan kesinlikle çok farklı gelecektir. Oldukça keyif alacağınızı düşünüyorum.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim 😊 genellikle v60 demliyorum. Ara ara moka pot da yapıyorum.
Degassing için paketinde bekletmem yeterli olur değil mi?

Şimdi ufak bir sorunumuz var arkadaşlar. Adado için son çuvalı bugün açtık :( Mayıs sonlarına kadar aramızda yok gibi gözüküyor şu an.
muazzam bir kahve, keyifle içtim bugün. Mayıs sonlarına alarm kurayım stok dolu olmasa yine alırdım valla :) elinize sağlık

Yanıtınız için çok teşekkür ederim 😊 genellikle v60 demliyorum. Ara ara moka pot da yapıyorum.
Degassing için paketinde bekletmem yeterli olur değil mi?

@Ahmet0092 Selamlar,

Çekirdeğin degassing sürecini doldurmasını geldiği zipli ve valfli paketinde doldurmasını bekleyebilirsin,böylelikle oksijen ile temas etmediği için çekirdek tazeliğini koruyacaktır.

Arkadaşlar sakın degassing bitmeden demlemeye çalışmayın. 3. gün dayanamadım yaptım olmadı. 5. gün yaptım yine olmadı. Bu sefer 7 değil 8. gün demleme yapacağım. Kesinlikle istemediğim tatlar vardı. En azından Kongo kahvesi için böyle. Bu kahvede böyle bir şey yaşayınca diğerlerini açmaya elim gitmedi. Uzun lafın kısası minimum 7 gün şart :)

Bende ilk önce Kolombiya Antioquia ı açayım dedim 3-4 kez frenchpress te demledim hep ekşi tad vardı. Sitedeki french press tarifine göre yapmıştım.Sorun ne olabilir?

Bende ilk önce Kolombiya Antioquia ı açayım dedim 3-4 kez frenchpress te demledim hep ekşi tad vardı. Sitedeki french press tarifine göre yapmıştım.Sorun ne olabilir?

Degassing bitmemiştir.
Kalın öğütülmüştür.
Su yeterince iyi çözememiştir.
Bunlardan herhangi biri olabilir gibi geldi.

@Takeaway Selamlar,

Ekşiliğin sebebi bildiğim kadarı ile öğütümün kalın olmasından kaynaklanıyor,öğütümünüzü ufak adımlarla incelterek deneyebilirsiniz

Birde genellikle izlediğim videolarda 1/15 - 1/16 oranını kullanıyorlar.

Eski bir french press kullanıcısıyım, ama güzel kahveyle çok güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Öncelikle James Hoffmann yöntemini bir deneyin, cupping mantığıyla ilerlediği için daha önce forumda @OkanT Bey french pressin gayet güzel fincanlar çıkarma potansiyeli olduğunu belirtmişti. Ve french press'te bir yanlıştıktır gidiyor, kalın (neredeyse cold brew, kaya tuzu gibi) öğütüm kullanılır yazıyor internette. Aksine, chemex veya hatta V60 bile olabilir öğütüm boyutu olarak. Şöyle düşünelim, pour-over demlemelerde çözünme hep sıcak suyla oluyor, kahveden geçtikçe kahveyi çözüyor değil mi? French press'te ilk başta kahveye eklenen su evet hızlı bir çözünme sağlıyor fakat sudaki çözünmüş kahve oranı arttıkça su ilk andaki çözücülüğünü kaybediyor, özellikle kalın öğütümle bu yüzden ekşi tatlar öne çıkabiliyor.
Yöntem:
1. Ölçü: Her 1 litre su için 60-75 gram arası kahve. (Mesela 75gr/1l ise 300 ml için 22.5gr kahve)
2. Öğütüm: Orta, Orta-kalın
3. Sıcak su eklenir ve 4 dakika beklenir.
4. 4. dakikada bir kaşık ile üstteki kabuk nazikçe karıştırılarak dağıtılır ve iki kaşık yardımıyla üstte kalan köpük ve kahve parçalarının tamamı başka bir yere aktarılır (az bir şey kalabilir, o son kahve parçasını da almak için uğraşmanıza gerek yok).
5. En az 5 dakika o şekilde bırakılır (ben 7-8 dakika bekletiyordum).
6. Süzgeç takılır ve suyla temas edecek yere kadar ittirilir. Bardağa dökerken yavaşça dökerek alttaki kahvenin üste çıkması engellenir.

Aşağıya videoyu yöntemin başladığı yerden ekliyorum:

Geri